Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
-
andrzej551 - Bywalec
juz naprawilem
okazalo sie ze w gazniku znalazla sie z paliwem troszeczke wody i wiadome ;] spuscilem paliwo z gaznika i jedzie teraz jak miood ;]
ps. woda najprawdobodoniej wziela sie od deszczu jak stal na parkingu ;p

ps. woda najprawdobodoniej wziela sie od deszczu jak stal na parkingu ;p
- Spidey
- Świeżak
witam
chce kupic runnera i znalazlem cos takiego calkiem blisko i oplaca mi sie jechac z rozmowy koles powiedzial ze jest odblokowany i pali 4,5litrana 100km , i v-max 90 na luzie . Czy jest to okzaja czy jakas sciema i czy moge sie przy tym naciac ??
oto link skuterka
http://www.allegro.pl/item734002292_gil ... ak_ty.html
z gory dziekuje za pomoc
chce kupic runnera i znalazlem cos takiego calkiem blisko i oplaca mi sie jechac z rozmowy koles powiedzial ze jest odblokowany i pali 4,5litrana 100km , i v-max 90 na luzie . Czy jest to okzaja czy jakas sciema i czy moge sie przy tym naciac ??
oto link skuterka
http://www.allegro.pl/item734002292_gil ... ak_ty.html
z gory dziekuje za pomoc

- hondalead
- Świeżak
zapytak sie czy byl robiony remont jak tak niech ci pokaze na to rachunki, nie wiem czy zrobil to zdjecie licznika na postoju czy podczas jazdy ale jak na postoju to sie nie dziwie ze idzie 90 na luzaku...
-
andrzej551 - Bywalec
Witam was!
Kupuje motorower i wpadl mi do glowy pomysl zeby kupic tanio Derbi GPR i przerobic przod na cagive mito (Czyli kupic owiewke i ja przyczepic).
Jak oceniacie pomysl?
czy ktos z was slyszal o takich przerobkach
?
Kupuje motorower i wpadl mi do glowy pomysl zeby kupic tanio Derbi GPR i przerobic przod na cagive mito (Czyli kupic owiewke i ja przyczepic).
Jak oceniacie pomysl?
czy ktos z was slyszal o takich przerobkach

- pawqus
- Świeżak
Prawidłowe ciśnienie to 11-12, takie znośne to około 9.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
wlasnie skonczylem czyscic tlumik z nagaru, zakladam, jezdze cos slaby ucieka mi kompresja kolankiem dobra zrobilem to jezdze normalnie, wolniotko bo zimny i chce tylko sprawdzic czy chodzi, zdejmowalem tez glowice zeby zobaczyc czy jest nagar na tlok i swiece wykrecalem jest idealna kakaowa ale nie oto chodzi, jezdze po podworku i zatrzymalem sie na chwile wrzucilem na luz zeby troszke sie rozgrzal, potem wrzucam jedynke i lekko gaz i nagle cos jebn*lo (sorry ale ogromny huk) zgasilem sima albo sam zgasl juz nie jestem w stanie powiedziec bo sie tak zdenerwowalem, najpierw dwie szybkie mysli albo poszedl tryb 1 biegu ale pierscienie/pierscien poszedl, mysle, ze juz nie odpali, a on na kopa zapalil
wrzucam jedynke i ruszam i simek jedzie, i to wydawalo mi sie, ze normalnie, nie powiem troche spanikowalem przejechalem metr zgasilem sima i schowalem do garazu, wiec pytanie do was co to do ciezkiej anieli moglo byc? bo ja mialem te dwie szybkie mysli i nic wiecej mi nie przychodzi dzisiaj do glowy
remont chcialem robic zima ale moze lepiej teraz? musze sie udac do sasiada zeby mi luknal na silnik ale to najszybcie w poniedzialek

remont chcialem robic zima ale moze lepiej teraz? musze sie udac do sasiada zeby mi luknal na silnik ale to najszybcie w poniedzialek
- talta
- Mieszkaniec forum
Wydaje mi sie, że coś w skrzyni biegów. Miałem podobnie w Aprilii. Poprostu zębatki się postrzępiły i nie było zębów ;.. ;/
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Talta, tłok znaczy pierścienie by klekotały, podczas jazdy, jak pęknie jeden to na drugim będzie jechał tak samo, ale to możesz sprawdzić. Odkręcasz tłumik i świecisz w tą dziurę i patrzysz na pierścienie. Skrzynia, takie moje zdanie, co do końca nie wiem, musiałbyś rozebrać ją i zobaczyć, już masz 4Biegową czy dalej 3?
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
sciagnac cylek i zalozyc to nie problem, ale chodzi o to, ze pierscienie nie dzwonily, i jechal normalnie jak gdyby nigdy nic
huk byl straszy wiec wydaje mi sie, ze pierscienie odpadaja, bo dzwiek mi na pierscienie nie pasuje
mam jeszcze 3 bo nie rozplawialem jeszcze silnika, wiec jak skrzynia to kit, tylko tyle, ze nie sprzedam jej, ale najwyzej bede mial na dawce
w poniedzialek musze sprawdzic co sie stalo tzn. zdejme cyl, i pojde do sasiada(mechanik) i z nim pogadam, teraz mi jeszcze przyszlo do glowy, ze moze poszedl kosz sprzeglowy tzn. zeby, zaplon raczej bedzie ok, magneto chyba nie peklo, ale zobacze w poniedzialek, chyba spuszcze tez olej i zobacze ten kosz jest ok, co myslicie?
huk byl straszy wiec wydaje mi sie, ze pierscienie odpadaja, bo dzwiek mi na pierscienie nie pasuje
mam jeszcze 3 bo nie rozplawialem jeszcze silnika, wiec jak skrzynia to kit, tylko tyle, ze nie sprzedam jej, ale najwyzej bede mial na dawce
w poniedzialek musze sprawdzic co sie stalo tzn. zdejme cyl, i pojde do sasiada(mechanik) i z nim pogadam, teraz mi jeszcze przyszlo do glowy, ze moze poszedl kosz sprzeglowy tzn. zeby, zaplon raczej bedzie ok, magneto chyba nie peklo, ale zobacze w poniedzialek, chyba spuszcze tez olej i zobacze ten kosz jest ok, co myslicie?
- talta
- Mieszkaniec forum
No wiec tak. W mojej apce rx 50 przestal dzialac klakson(jak dodam gazu i przytrzymam przycisk to lekko trabnie, ale bardzo cicho na ok. 1s) i do tego kierunki swieca ciagle, nie przerywaja. Umylem motor dzien wczesniej i mysle ze cos sie zalalo. Tylko co ? Moze dacie jakies wskazowki co zrobic zeby zaczelo to dzialac ?
- matejko001
- Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości