YAMAH TZR 50 (chociaz zobacz)
TZR to porzadna maszyna ja zrobilem 6 tys i chodzi jak w zegarku , czasem zagladaj do dozownika czy masz olej bo czasem lubi sobie upic troche... Aha jeszcze jedno. Błagam cie, jezeli masz nowego i masz go nie dotartego to go NIE ODKRECAJ !!! Wtedy olej bedziesz musial dolewac co tydzien. No i jak masz uzupelniac to tym samym olejem, niemozna mieszac z jakims innym olejem bo bedziesz mial po motorku. Jak sie nauczysz sie juz sprawnie jezdzic mozesz sie przejechac na jakas dluzsza przejazdzke
ja mam tzr i zrobilem jednorazowo okolo 400 kilometrow takze na wycieczki sie nadaje jak najbardziej. SZANUJ SKRZYNIE !
pozdrawiam

pozdrawiam
-
kuba - Świeżak
dezmont napisał(a):Jak mam szanowac skrzyniemozna ja nieszanowac??
tzn co mam robic :
Napisałem ci kilka postów wyżej...
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Hej !
Też mam TZR od niedawna
Wcześniej miałem scoota wiec przesiadka na biegówke to nie lada wyzwanie by sie zdawało... ale po 2 przejażdzkach już mi szło lepiej (oprócz ruszania...)
@Wiewiór81 - ty masz 650 i zadje ci sie że pod większą górkę można na 2 wyjechać TZR... NIE MA SZANS !
Trzeba zredukować do 1 bo ona "jedzie" dopiero od 6 tys obrotów... Tak więc jak jade do kumpla co mieszka na dość dużej górce to tylko na 1.
PS... czym może być spowodowane świecenie kontrolek od oleju i temp. non stop ? Nawet jak złącze przy dozowniku kabelki to dalej świeci... Czy by to licznik ?! Nie działa mi też prędkościomierz... Jedyne co to "N", kierunek, obrotomierz. Czy kontrolka też swieci jak jest cos z pompką ?! Czy we wszystkich TZR nie ma wkaźniku stanu paliwa ?
Bo u mnie nie ma :]
PoZdraWiaM !!
Też mam TZR od niedawna

Wcześniej miałem scoota wiec przesiadka na biegówke to nie lada wyzwanie by sie zdawało... ale po 2 przejażdzkach już mi szło lepiej (oprócz ruszania...)
@Wiewiór81 - ty masz 650 i zadje ci sie że pod większą górkę można na 2 wyjechać TZR... NIE MA SZANS !

PS... czym może być spowodowane świecenie kontrolek od oleju i temp. non stop ? Nawet jak złącze przy dozowniku kabelki to dalej świeci... Czy by to licznik ?! Nie działa mi też prędkościomierz... Jedyne co to "N", kierunek, obrotomierz. Czy kontrolka też swieci jak jest cos z pompką ?! Czy we wszystkich TZR nie ma wkaźniku stanu paliwa ?

PoZdraWiaM !!
Yamaha TZR 50 2003r. 

- JackyGTI
- Świeżak
witam
mam tzr 50 z 2003 roku tak jak ty
i tez mi sie swieca kontrolki od oleju i temp .
nie dziala mi tez licznik
wczoraj zaliczylem pierwsza glebe
na szczescie nic sie n ie stalo
a i nie ma wskaznika ilosci paliwa , mogli by zrobic bo nie wiem kiedy stanie mi motor
Edit: (2 min puzniej) ucze sie jezdzic na jednym dosc dobrze narazie mi wychodzi
około trzech metrow pojade :]

mam tzr 50 z 2003 roku tak jak ty
i tez mi sie swieca kontrolki od oleju i temp .
nie dziala mi tez licznik

wczoraj zaliczylem pierwsza glebe

na szczescie nic sie n ie stalo

a i nie ma wskaznika ilosci paliwa , mogli by zrobic bo nie wiem kiedy stanie mi motor

Edit: (2 min puzniej) ucze sie jezdzic na jednym dosc dobrze narazie mi wychodzi

-
dezmont - Świeżak
ja zailczyłem 1. glebe jakiś tydzień temu i plastiki mi popenkały
ale srał to pies ;P i tak już nie jeżdże bo nie ma jak
W zimie maluje ją całą i robie polerke fel 

Yamaha TZR 50 2003r. 

- JackyGTI
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości