CPI vs Derbi
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ojj mocniejsza kumpel ma rxa z lat 90 chyba 98 ale zajebiscie mocna jest mocniejsza od mojej ale wolniejsza chyba tzn zalezy kiedy
ale strasznie mocna jest w porównaniu do mojej ;d

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Moim zdaniem to by wyglądało tak:
1. Aprilia
2.Derbi
3.CPI
Cpi wcale nie ma silnika Am6 tylko własną jego podrube(udaną) tak jak mają np keewaye podrobe minareli..
Derbi ma swój własny silnik a Aprilia Am6, który jest silniejszy to nie wiem bo mam do czynienia tylko z silnikiem derbi ale o czyms musi swiadczyć fakt że w nowych apriliach już montują tylko silniki derbi
i raczej nie to że są tanie bo są to bardzo dobre silniki
A cpi to mi sie średnio widzi.. podobno dobre jest to SM ale kosztuje bardzo dużo no i wciąz to nie jest sprzęt markowy ;]
1. Aprilia
2.Derbi
3.CPI
Cpi wcale nie ma silnika Am6 tylko własną jego podrube(udaną) tak jak mają np keewaye podrobe minareli..
Derbi ma swój własny silnik a Aprilia Am6, który jest silniejszy to nie wiem bo mam do czynienia tylko z silnikiem derbi ale o czyms musi swiadczyć fakt że w nowych apriliach już montują tylko silniki derbi

A cpi to mi sie średnio widzi.. podobno dobre jest to SM ale kosztuje bardzo dużo no i wciąz to nie jest sprzęt markowy ;]
-
gba4 - Bywalec
Baran00 napisał(a):A mogł byś zdradzić gdzie znalazłeś swoją apke ?? bo po tym co zobaczyłem na allegro to sie troche zniechęciłem
Znajomy powiedział że jego kolega ma do sprzedania Aprlie rx 50 także nie z allegro ...
Wim też jak szukałem na allegro to same szroty były z 94 ... ale nie śpiesz się poszukaj, popytaj znajomych i wkońcu znajdziesz ...
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

-
bastus - Bywalec
gba4 napisał(a):Moim zdaniem to by wyglądało tak:
1. Aprilia
2.Derbi
3.CPI
Derbi ma swój własny silnik a Aprilia Am6, który jest silniejszy to nie wiem bo mam do czynienia tylko z silnikiem derbi ale o czyms musi swiadczyć fakt że w nowych apriliach już montują tylko silniki derbii raczej nie to że są tanie bo są to bardzo dobre silniki
![]()
Do nowych aprili montują silnik derbi bo obydwie firmy zostały wykupione przez piaggio a że derbi miało swój slinik a aprrilia nie to żeby koszty były mniejsze wsadzają silnik od derbi. A nowa apka to to samo co derbi. Ta starsza z Am6 jest lepsza od derbi pod wzgledem silnika, zawieszenia, i jakości wykonania, ogólnie jest wiele lepsza.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Kup sobie Hondę HM Derapage i będziesz miał spokój, ani CPI, ani Derbi, ani Apka ci nie podskoczy http://moto.allegro.pl/item393899318_ho ... 007r_.html
KTM SX 250 08'(piekielna maszyna),
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
-
Dirt Rider - Świeżak
Dirt Rider napisał(a):... Apka ci nie podskoczy http://moto.allegro.pl/item393899318_ho ... 007r_.html
Kłucił bym się ...

Ps. Wim że suzuki jakieś tam jest dosyć mocne ...
sprzedam :

-
bastus - Bywalec
bastus napisał(a):gba4 - Lepiej byś się nie odzywał, bo twoja wypowiedź wniosła tyle do tematu że głowa mała ...!!!
Zabronisz mi

Nie będę dzielnym rycerzem w zbroi który broni derbi ale jeżeli mówimy o jakosci wykonania to jest ona taka sama jak wasze hondy hm, aprilie rx itd, a jeżeli chodzi o zawieszenie to np. Senda DRD ma zawieszenie takie same lub nawet lepsze niz Aprilia (marzocchi)
Ja mówie odrazu że senda nie jest idealna bo elektryke ma naprawde cienką, jednak silnika derbi czepiać się tobie nie pozwole bo jest on naprawde ok..
Więc co do tematu ja polecałbym tobie Derbi, najlepiej w wersji DRD gdyż takie mają bardzo dobre zawieszenie i zalezy też od wersji bo jest ich wiele.. np 2 tarcze z przodu..
A porównywać czy wasza aprilka jest szybsza i silniejsza od derbi możecie... jednego derbi jest szybsza a innego kolesia aprilia.. zeby to sprawdzic musialbys 2 sprzety z salonu wyciągnąc by powiedzieć który silnik zwawszy

Derbi mówisz że jest plastikowe? a co twoja aprilka miała''plastiki'' z metalu

Zaowaz też ze w polsce jest coraz więcej derbi a ludzie chyba by gówna nie kupowali chociaz w tej samej cenie dostaną aprilie

Z tym moge się tylko zgodzić że jeżeli to ma byc motor w teren to może to byc starsza Aprilia lub Senda DRD bo są też takie wersje terenowe

Pozdro
-
gba4 - Bywalec
gba4 napisał(a):Zaowaz też ze w polsce jest coraz więcej derbi a ludzie chyba by gówna nie kupowali chociaz w tej samej cenie dostaną aprilie? po prostu senda nie jest wcale gorsza ;]
Pozdro
Zauważ że chińskich skuterów jest jak mrówek ...

Nie no niemówie że silnik jest zły tylko słaby

Ja powiem ostatecznie że apka jest większa i mocniejsza (i zdania nie zmienie:D) .... oczywiście mówie o modelu apki >2003 z wyglądu może nie najładniejsza ale ... trudno

sprzedam :

-
bastus - Bywalec
Derbi ma plastiki bardzo słabej jakości i zawieszenie nawet w wersji DRD nie wcale takie dobre Honda czy Aprilia może są gorsze ale jeśli tak to pod względem wyglądu bo wykonanie, jakość, silnik, zawieszenie, elektryka itp są dużo lepsze. Nie mówię że derbi jest złe bo do poruszania się po mieście jest dobrym motorowerkiem ale są lepsze.
-
hmm nie wiem ocb z zawiechą ale tak *** mechanik wymienił mi uszczelniacz a on znowu ciekknie :/ oto chodzi czy coo?? albo to od skakania na torze;p na 1 pełny gaz i jazda 

-
Bostorn - Moderator
Zawieszenie słabo wybiera nierówności i gorzej się jeździ niż na aprilli czy hondzie.
-
Witam ! mam sende drd z 2006r i w ogóle nie narzekam.
zawieszenie marzocchi magnum(to samo co w nowej apce) jest miękkie ale za to bardzo czułe< komfort jazdy
>. Plastiki wcale nie są takie słabe! A silnik hmm... też cool, myślę że na wysokich obrotach jest mocniejszy od minarelli. "Aprilia to włoskie przedsiębiorstwo produkujące motocykle należące do Piaggio" "Derbi - marka motocykli, skuterów, i rekreacyjnych quadów. Wchodzi w skład Piaggio & Co. SpA." (wikipedia.org) nowe modele derbi i aprili to prawie to samo
http://www.scigacz.pl/zdjecia/F/gallery/skutery+/Aprilia_RS_RX_SX_50/aprilia_sx_9.jpg.html (otwórz link)
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/skutery+/derbi_2007/Derbi_Senda_DRD_Racing_125SM_9.jpg.html (otwórz link) [/url]
zawieszenie marzocchi magnum(to samo co w nowej apce) jest miękkie ale za to bardzo czułe< komfort jazdy

http://www.scigacz.pl/zdjecia/F/gallery/skutery+/Aprilia_RS_RX_SX_50/aprilia_sx_9.jpg.html (otwórz link)
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/skutery+/derbi_2007/Derbi_Senda_DRD_Racing_125SM_9.jpg.html (otwórz link) [/url]
Moje moto Derbi Senda DRD Racing SM http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Der ... D,SM/32628
- Hihut
- Świeżak
hmm może twoje są z tytanuu bo moje chyba qr.. z gówna.. :/ ehh
moto sie przewrócił zahaczył o kumpla mztke wygiął się i lekko i popękał;/ to jak mu zajebałem to odpadła jego połowa :] nie ma to jak nerwy :p

-
Bostorn - Moderator
Hihut napisał(a):Witam ! mam sende drd z 2006r i w ogóle nie narzekam.
zawieszenie marzocchi magnum(to samo co w nowej apce) jest miękkie ale za to bardzo czułe< komfort jazdy>. Plastiki wcale nie są takie słabe! A silnik hmm... też cool, myślę że na wysokich obrotach jest mocniejszy od minarelli. "Aprilia to włoskie przedsiębiorstwo produkujące motocykle należące do Piaggio" "Derbi - marka motocykli, skuterów, i rekreacyjnych quadów. Wchodzi w skład Piaggio & Co. SpA." (wikipedia.org) nowe modele derbi i aprili to prawie to samo
kurde niemogłem się powstrzymać

-
bastus - Bywalec
ja mam cpi sx z 2007 roku i wcale nie narzekam. zawieszenie wg mnie dobrze sobie radzi po leśnych drogach, czy na asfalcie to na pełnym gazie przez garby to nawet ich nie czuje. hamulce tez spoko nie narzekam. silnik elegancko się zbiera, chociaż fakt ze mam cylinder 80
Pozdro

Pozdro
CPI SX 50 - po pelnym tuningu na 80 => http://www.polskajazda.pl/Motocykle/CPI/SX,50/61184
-
GucioNDYN - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 7 gości