Baotian BT49QT-2 i nadal 45 km/h
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Baotian BT49QT-2 i nadal 45 km/h
Mam Mavera Swing 2 zakupionego w Realu z silnikiem jw. Pościągalem wszystkie mozliwe blokady, jak to opisano w necie. Odpiąlem również różowy kabelek, ale nadal nie przekracza 45 km/h. Być może trzeba wymienić caly modul CDI na odblokowany ?. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
mariodabrowa - Świeżak
Idź do reala i sie spytaj, a tak po za tym w realu to ja nawet mięsa nie kupuję a co dopiero skuter.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Różowy kabelek
? To było zabezpieczenie przed gejami?
Zmieniałeś pasek napędowy i ustawienia gaźnika? Zmiana modułu trochę pomoże, będzie wyżej się kręcił.
Zresztą to motorower i więcej niż 45 nie potrzebujesz.

Zmieniałeś pasek napędowy i ustawienia gaźnika? Zmiana modułu trochę pomoże, będzie wyżej się kręcił.
Zresztą to motorower i więcej niż 45 nie potrzebujesz.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Junior59 napisał(a):LOCKED please
A to Ty jesteś tutaj od tego żeby decydować co blokować a co nie? Czytałem ten temat przed Tobą i podjąłem decyzję, że zostanie bo kolega pisał że czytał w necie, postąpił z wyznaczonymi instrukacjami, a real shit dalej wlecze się jak wcześniej. Dlatego postaramy się pomóc, a na przyszłość możesz darować sobie podejmowanie decyzji, do puki nie jesteś o to proszony.
Co do tematu to wymień moduł i zobaczymy co dalej bo w sumie to Bóg wie jak skonstruowane są te wynalazki.
-
Movi - Moderator
-
CeBeRek - Stały bywalec
Odlączylem zawirowywacz spalin od rury i go zaślepilem. Wyciąglem rurkę z denka od filtra powietrza. Nie mam żadnej blokady na gaźniku ani króćcu dolotowym do cylindra. Pod cylindrem, przy rurze nie sprawdzalem. No i odlączylem różowy kabelek. Wszystkie pozostale pomogly, za wyjątkiem różowego kabelka - większe przyspieszenie, ale nadal nie przekracza 45 km/h. Źle tylko zrobilem, że przewiertalem tlumik na wylot, bo pierdzi i się dlawi. Teraz myślę, jak go zaspawać, bo wepchnięte blaszki zatykające wypycha ciśnienie spalin. Tak więc jedynym problemem zostalo jedynie podwyższenie mu prędkości i najprawdopodobniej - jak napisalem wyżej - trzeba nowy niezablokowany modul CDI. Aaaa , mam elektromagnetyczny zawór paliwa przy gaźniku
-
mariodabrowa - Świeżak
mariodabrowa napisał(a):przewiertalem tlumik na wylot, bo pierdzi i się dlawi.
R E S P E C T

A ciekawi mnie jedna rzecz - dotarłeś go?

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
"Aaaa, mam elektromagnetyczny zawór paliwa przy gaźniku" - ja to nazywam kranikiem
Na temat powiem tyle że to 4T i więciej niż 50 nie popociągnie ...
a z przewierconym tłumikiem i różowym kabelkiem to wogule się dziwie że to jeździ ...
Daj se spokuj, nic Ci nie da że będziesz jechał 10 km/h szybciej ... tylko tyle że po miesiącu ci to wszystko padnie ...

Na temat powiem tyle że to 4T i więciej niż 50 nie popociągnie ...

Daj se spokuj, nic Ci nie da że będziesz jechał 10 km/h szybciej ... tylko tyle że po miesiącu ci to wszystko padnie ...
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

-
bastus - Bywalec
Movi napisał(a):bastus napisał(a):Daj se spokuj, nic Ci nie da że będziesz jechał 10 km/h szybciej ... tylko tyle że po miesiącu ci to wszystko padnie ...
Co za różnica, i tak padnie za 1,5.
A wtedy przy okazji zakupów w realu trzeba będzie zareklamować.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
hmm a wydech?? co ci z blokad jak nie ma dobrego przepływu spali?? chyba że to 4t.. ja tam na tym fawnie sie nie znam
ale wydech duużo robi

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
skoro tyle jedzie to raczej nie jest 50 ccm w 4T ...
Co do wydechu to najlepiej wypatrosz
... będzie lepszy przepływ spalin, ale skład mieszanki (paliwowo-powietrznej) się niezmieni bo masz zawory ...
Ps. Ale jak mogłeś kupić w tesco skuter ?! poszedłeś na zakupy i za reszte kupiłeś czy co ??

Co do wydechu to najlepiej wypatrosz

Ps. Ale jak mogłeś kupić w tesco skuter ?! poszedłeś na zakupy i za reszte kupiłeś czy co ??
sprzedam :

-
bastus - Bywalec
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm