Zawor wydechowy Honda NSR 125R 97r. JC22
• Strona 1 z 1
Zawor wydechowy Honda NSR 125R 97r. JC22
Witam mam niebywaly problem. otoz moja nsrka wkreca sie na biegu jalowym do 13 tys po czym spada do 12tys. zaobserwowalem ze zawor wydechowy otwiera sie od 8tys ale nie do konca... na biegach 1, 2, 3, 4 moto idzie swietnie na 5 i 6 nie chce za bardzo ciagnac... osiagi to 120km/h a przy ostrym ciagnieciu na obroty 130 ;( zawor przy koncu obrotow przymyka sie i nie otwiera sie nigdy do konca... pomozcie czy da rade jakos to poprawic, wyregulowac moze mial ktos z was taki problem piszczie z gory wszystkim dziekuje i pozdrawiam
Always Honda
-
CZIKI - Świeżak
no wlasnie juz wszedzie szukalem ale nikt o tym nic nie napisal sensownego wszyscy uwazaja ze moto jest juz dojechane... jakby takie bylo to nie szloby na pierwszych 4 biegach normalnie, nie paliloby od pierwszego ruchu tloka itp...
Always Honda
-
CZIKI - Świeżak
Tez już były takie przypadki (też im odpalała od pierwszego) i po czasie okazało się, że komprecha już spadała...
Ale skoro już tak myślisz, że to zawór, to spróbuj np podmienić od kogoś kto ma na 100% i wogóle mógłbyś wypalić dyfuzor z końcówką mocy...
Kolega z forum, który miał NSR w repsolu moze Ci powiedzieć coś na temat kompresji w NSR
Z drugiej strony, jeśli tak palisz kapcia jak w avatarze to komprecha napewno nie oryginalna już
Pozdro
Ale skoro już tak myślisz, że to zawór, to spróbuj np podmienić od kogoś kto ma na 100% i wogóle mógłbyś wypalić dyfuzor z końcówką mocy...
Kolega z forum, który miał NSR w repsolu moze Ci powiedzieć coś na temat kompresji w NSR

Z drugiej strony, jeśli tak palisz kapcia jak w avatarze to komprecha napewno nie oryginalna już

Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
spedzilem nie jedno popoludnie ale i dwie noce nad tym i nic... zrozumcie ze zawor nie otwiera sie do konca!!! otwiera sie gdzies w granicy 70%... a powinien calkiem... niech mi odpisze ktos kto sie zna na elektronice bo za wszystko jest na pewno odpowiedzialny modul ktory tym steruje, tym silniczkiem od zaworu... tlok jest w bardzo dobrym stanie a jak komprecha by byla slaba to moto nie palilo by tak swietnie i nie wkrecalo by sie na pierwszych biegach do konca... blagam kogos kto mial taki problem... chodzi o to zeby zawor sie otwieral do konca... czy tylko i wylacznie czeka mnie wymiana modulu za ok 500zl?? bo mi sie to nie widzi POMOCY 

Always Honda
-
CZIKI - Świeżak
U mnie zaworem steruje tylko i wyłącznie fizyka...
A w NSR czasami gdzies na forum pojawiało się takie coś jak "Sterownik zaworu" i jakos mi nie pasuje, żeby moduł tym kierował...
Pozdro
A w NSR czasami gdzies na forum pojawiało się takie coś jak "Sterownik zaworu" i jakos mi nie pasuje, żeby moduł tym kierował...
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Potwierdzajac informacje - tak, nsr MA sterowany elektronicznie przez serwomechanizm, zawór wydechowy.
Moim zdaniem on NIE powinien sie otwierac do konca to raz, a dwa ze 5 i 6 nie powinien byz zwawy ale wolniej ciagnac, co jest zupelnie normalne. Wez sobie instrukcje i zerknij na pozycje i markery sterujace zaworem.
Gdzie instrukcja ? Regulamin.
Moim zdaniem on NIE powinien sie otwierac do konca to raz, a dwa ze 5 i 6 nie powinien byz zwawy ale wolniej ciagnac, co jest zupelnie normalne. Wez sobie instrukcje i zerknij na pozycje i markery sterujace zaworem.
Gdzie instrukcja ? Regulamin.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
masz racje simon ale zawor powinien sie twierac do oznaczen sa to takie malutkie naciecia na blaszkach od zaworu i sa tez oznaczenia na silniczku HI i LO czyli max i min i powinien na wysokich obrotach dobijac do HI a jest jakies 5mm przed tym oznaczeniem i o to mi chodzi czy to da rade jakos poprawic:] wiem ze 5 i 6 bieg to sa jakby nadbiegi ale on wogole nie idzie przy wyzszych obrotach, od niskich tj 4tys obr i wbije 5 albo 6 to przyspieszy ale tylko do 120 max 130 bo ten zawor jednak jak nie jest do konca otwarty to go dlawi jakis wiaterek i zwalnia inaczej na pierwszych 4 biegach ciagnie i to bardzo dobrze
Always Honda
-
CZIKI - Świeżak
-
CeBeRek - Stały bywalec
dobra, to teraz takie pytanie - a moze warto go ustawic ? czy w pozycji zamknietej jest na lo czy nieco nizej ? wogole, od tego jest p* instrukcja przeciez i tam bedzie napisane jakie jest jego max otwarcie przy jakich obrotach, zerknij na wykres.
(otwórz link)

-
zauwazcie ze na biegach od 1 do 4 sa to biegi szybkie i moto ma sile na nich... instrukcji nie posiadam bo NSR nie jest nowa w 2003 przestali produkowac a skoro juz mowicie o ustawieniu zaworu to w jaki sposob bo ja wiem ze to sie da jakos zrobic i caly czas chodzi mi o to zeby sie dowiedziec co zrobic i jak. jak to bym juz wiedzial to bym sobie poradzil bo nie jeden taki slinik zrobilem tylko ze na elektronice jestem cienki i sie pytam. a jezdzic caly czas 120 to mi sie nie widzi jest to juz meczace... wolalbym zeby ten silnik troche dostal ale zeby ciagnal do o 150-160... bo 120 to rownie dobrze moglem sobie kupic 50-tke. pozdrawiam
Always Honda
-
CZIKI - Świeżak
1. usunalem ci posta. uzywaj opcji edytuj
2. mechanika -> serwisówki
znajdz
2. mechanika -> serwisówki
znajdz
(otwórz link)

-
simon ja cie juz blagam nie wypowiadaj sie na temat mojego zaworu bo nic ciekawego jeszcze nie napisales... prosze kogos kto mial ten problem i go naprawil i tyle!!
Tak sie sklada, ze
1. masz wszystkie odpowiedzi i bylo o tym wiele razy
2. akceptujac regulamin zgadzasz sie na _nasze_ warunki , co znaczy ze pobierzesz instrukcje i zadasz pytanie na podstawie instrukcji w DZIALE Mechanika.
3. skad wiesz wogole ze to problem skoro nie znasz instrukcji i nie wiesz jaki jest max kat. Moze to jedynie subiektywne odczucie. Bylo juz kilka tematow o tym, ale nic nie wyjasni Ci tego tak jak instrukcja.
Tak sie sklada, ze
1. masz wszystkie odpowiedzi i bylo o tym wiele razy
2. akceptujac regulamin zgadzasz sie na _nasze_ warunki , co znaczy ze pobierzesz instrukcje i zadasz pytanie na podstawie instrukcji w DZIALE Mechanika.
3. skad wiesz wogole ze to problem skoro nie znasz instrukcji i nie wiesz jaki jest max kat. Moze to jedynie subiektywne odczucie. Bylo juz kilka tematow o tym, ale nic nie wyjasni Ci tego tak jak instrukcja.
Always Honda
-
CZIKI - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości