jaki kupić motor?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jaki kupić motor?
jestem początkujący i zamierzam kupic motor tak dla rozrywki
czego oczekuje, jeszcze sam niewiem chcialbym abyscie mi dali jakies przyklady i napisali co jest lepsze?
zastanawiam sie miedzy
1. ścigaczem
2. chopperem
3. enduro
4. szosowo turystycznym
który jest najlepszy
mam do wydania do ok 8tys zł
oczekuje od motoru pięknego dźwięku silnika, dobrego resorowania, malego spalania powiedzmy ze do 4l, mocy, zamiezam nim jezdzć głównie w terenie np po lasach, jednak caly czas sie zastanawiam czy nei skusić sie na ścigacza, choppera?
napiszcie co poleacie i ile te motocykle palą, jaie mają przyspieszenia do 100km/h
pozdro
czego oczekuje, jeszcze sam niewiem chcialbym abyscie mi dali jakies przyklady i napisali co jest lepsze?
zastanawiam sie miedzy
1. ścigaczem
2. chopperem
3. enduro
4. szosowo turystycznym
który jest najlepszy
oczekuje od motoru pięknego dźwięku silnika, dobrego resorowania, malego spalania powiedzmy ze do 4l, mocy, zamiezam nim jezdzć głównie w terenie np po lasach, jednak caly czas sie zastanawiam czy nei skusić sie na ścigacza, choppera?
napiszcie co poleacie i ile te motocykle palą, jaie mają przyspieszenia do 100km/h
pozdro
- piotr20
- Świeżak
Re: jaki kupić motor?
piotr20 napisał(a):jestem początkujący i zamierzam kupic motor tak dla rozrywki
zastanawiam sie miedzy
1. ścigaczem
2. chopperem
3. enduro
4. szosowo turystycznym
który jest najlepszy
pozdro
chyba żartujesz

sam musisz sobie odpowiedzieć jaki typ motocykla ci się podoba. do lasu enduro, do dzidowania ścig, do wolnego toczenia się z gracją po mieście choper. sam się zastanów co ci się podoba

...:::Audi Klub Polska Member:::...
FZS 600 2003
FZS 600 2003
-
blazej1901 - Świeżak
wiec tak chciałbym cos taniego powiedzmy ze do 8tys zł
zeby bylo tanie w naprawie i bezawaryjne
silnik żeby miał piękny dźwięk
i zeby motor nadawał sie do jeżdzenia po dziurawych drogach, lesie i zeby byl wygodny, przy tym zeby spalanie bylo odpowiednie np do 4-5l i zeby przyspieszenie bylo zadowalające
motor powinien byc komfortowy, cichy i wydający piękny dźwięk
chcialbym cos pośrodku miedzy enduro a ścigaczek
taki złoty środek
jakie propozycje i moglibyscie odrazu pować przyspieszenie i spalanie?
pozdro
i zeby motor nadawał sie do jeżdzenia po dziurawych drogach, lesie i zeby byl wygodny, przy tym zeby spalanie bylo odpowiednie np do 4-5l i zeby przyspieszenie bylo zadowalające
taki złoty środek
pozdro
- piotr20
- Świeżak
piotr20 napisał(a):wiec tak chciałbym cos taniego powiedzmy ze do 8tys zł
taki złoty środek
pozdro
takie rzeczy to tylko w erze hehe
napisałes ze moto potrzebne Ci jest do rozrywki wiec wypada na jakies enduro np Honda Transalp za 8 tys co prawda nie kupisz zbyt młodego rocznika i nie bedzie palił 4 litrów ale to bardzo dobry i nie zawodny motocykl który da rade na bezdrożu. z tego co mi wiadomo jest tez wygodny. Moc moze nie jest oszałamiajaca ale jak na pierwsze moto napewno wystarczy

-
adam_89 - Stały bywalec
czerwony
podobno są szybsze
podobno są szybsze
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
- jot
- Świeżak
-
pablomotors - Świeżak
ta honda wygląda ładnie
wiec przypominam jakiego motoru szukam do 8tys zł (naj najtańszego)
silnik 600-1000ccm, do jazdy leśnej, po dziurawych drogach, nie do ścigania sie, z pięknym dźwiękiem, komfortowy
zadowalający sie kilkoma litrami paliwa 4-5l
do tej pory jeżdzę skuterem 50ccm który pali 3l, oczekuje takiego spalania bądź troszke większego po motorze
enduro czy szosowo turystyczny?
a i zapomniałbym dodac ze ma miec elektryczny rozrusznik silnika, a nie kopniaka
wiec przypominam jakiego motoru szukam do 8tys zł (naj najtańszego)
silnik 600-1000ccm, do jazdy leśnej, po dziurawych drogach, nie do ścigania sie, z pięknym dźwiękiem, komfortowy
zadowalający sie kilkoma litrami paliwa 4-5l
do tej pory jeżdzę skuterem 50ccm który pali 3l, oczekuje takiego spalania bądź troszke większego po motorze
enduro czy szosowo turystyczny?
a i zapomniałbym dodac ze ma miec elektryczny rozrusznik silnika, a nie kopniaka
- piotr20
- Świeżak
ale nie ma takigo motocykla który był cichy i miał piękny dźwięk albo seria i chodzi cicho albo pełny np:akrapović i budzisz pół miasta w nocy, tak samo z typem motocykla nie ma czegoś takiego jak motocykl który by był dobry do jazdy leśnej i by był jak ścigacz... albo rybka labo pipka musisz sprecyzować co chcesz gdzie chcesz jeździć ja kupiłem motocykl typowo sportowy bo lubię ten styl ale jak chce to jadę do lasu i też daje radę hehe, sądze ze dla ciebie to będzie jakieś enduro vstrom, varadero, transalp, super tenere no coś takiego
-
YZF R1 - Moderator
piotr20 napisał(a):do tej pory jeżdzę skuterem 50ccm który pali 3l, oczekuje takiego spalania bądź troszke większego po motorze
kopniaka
Na oczekiwaniach sie skończy.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
YZF R1 napisał(a):to kup sobie TZR i będziesz miał małe spalanie nie no widzę te temat nie poważny dziękuje pozdrawiam
zgadzam sie w pełni! sam autor nie wie co chce, pewnie za pare dni sie rozmysli i tyle z tego będzie!!!
-
adam_89 - Stały bywalec
Niech do Brawo napisze
Rozumiem, zastanawiać się między supermoto a enduro, ale nie między 4 różnymi typami motocykli.
Teren - ulica -> najlepsze będzie supermoto.
Spalanie 4-5 litrów -> max 350cmm 4t.
Mało awaryjne z ładnym dźwiękiem -> SOHC + przelotowy komin.
WNIOSEK: KUPUJ PAN SUZUKI DR 350 SUPERMOTO.

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
wiklad napisał(a):Niech do Brawo napiszeRozumiem, zastanawiać się między supermoto a enduro, ale nie między 4 różnymi typami motocykli.
Z ust mi to wyjąłeś.
Jednocylindrowy SM świetnie grzmi.
Do tego jazda po lesie jest niewygodna przy motocyklu powyżej 500cc.
Zrywa ciągle przyczepność i nie ma jak na tym zapanować, mocy jest za dużo.
Motocykl lekki, serwis znikomy, same plusy po przesiadce ze skutera.
Potem dozbierasz kasę i kupisz drugi motocykl (w garażu mają być dwa).
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
nie no ja wiem czego chce
enduro bądź szosowo turystyczny
na pewno niemam zamiaru ścigać sie, szybko jezdzic bardziej od tego cenie komfort, jazde bo lesie, dziurach i piękny dźwięk
Honda Transalp mi sie podoba i co warto? 50KM to nie jest mało, ja w moim poprzednim aucie mialem 45KM i dawało rade
ile takie cos pali?
mówisz ze za 2tys kupie cos to dajcie jakies propozycje od najtańszych maszyn do najdroższych tz 8tys zł, chce wydac jak najmniej
enduro bądź szosowo turystyczny
na pewno niemam zamiaru ścigać sie, szybko jezdzic bardziej od tego cenie komfort, jazde bo lesie, dziurach i piękny dźwięk
Honda Transalp mi sie podoba i co warto? 50KM to nie jest mało, ja w moim poprzednim aucie mialem 45KM i dawało rade

ile takie cos pali?
mówisz ze za 2tys kupie cos to dajcie jakies propozycje od najtańszych maszyn do najdroższych tz 8tys zł, chce wydac jak najmniej
- piotr20
- Świeżak
Jak juz masz 8 tysi to wydaj 8 tysi. Nie ma co zydzic, bo im mlodsze moto kupisz tym dluzej i mniej awaryjnie bedzie Ci sluzylo. Tylko teraz pytanie - ciuchy juz masz? Czy te 8 tysiecy przeznaczone jest na jedno i drugie? Motocykl to nie samochod, nie wsiada sie w czapeczce z daszkiem i krotkim rekawkiem - a dobre ciuchy motocyklowe, nawet z tej przecietnej polki, sa stosunkowo drogie.
Proponuje zajrzec do dzialu "Akcesoria motocyklowe" i zorientowac sie w popularnych i polecanych produktach odziezowych na rynku.
Proponuje zajrzec do dzialu "Akcesoria motocyklowe" i zorientowac sie w popularnych i polecanych produktach odziezowych na rynku.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2