Kawasaki EN500 - po wymianie oleju cieknie...
• Strona 1 z 1
Kawasaki EN500 - po wymianie oleju cieknie...
Witam. Niedawno wymieniłem sobie olej i filtr. Robiłem to pierwszy raz ale zgodnie z serwisówką. Po pierwszym nalaniu włączyłem na 3 minuty, później poczekałem i sprawdziłem stan. W okienku był stan minimalny, dolałem do momentu gdy okienko było całe zapełnione. W tej chwili również gdy stoi prosto okienko kontrolne zapełnia się całe olejem. Wydaje mi się iż wszystko poszło dobrze. Tymczasem po kilku dniach zaczyna kapać olej (co dziwne ani nie z filtra ani nie ze śruby odpływowej - bo tylko to ruszałem przecież) tylko z takich dwóch dziwnych śrubek od drugiej strony silnika (przeciwnej do sruby zlewania oleju). Co to może być. Czy jest możliwe iż wlałem za dużo i motocykl sam zwraca nadmiar? Dodam jeszcze że kapie tylko i wy łącznie na włączonym silniku i do dosyć mocno.
- tropik
- Świeżak
Więc tak jeśli chodzi ilość oleju to wlałem jakies 300ml mniej, sugerowałem się bardziej okienkiem. W załączniku przesyłam fotki.
- Załączniki
-
- 3
- 3.jpg (77.05 KiB) PrzeglÄ…dane 3089 razy
-
- 2
- 2.jpg (94.72 KiB) PrzeglÄ…dane 3089 razy
-
- 1
- 1.jpg (101.97 KiB) PrzeglÄ…dane 3089 razy
- tropik
- Świeżak
Wydaje mi sie ze sa to otwory pokrywy widocznej na pierwszym planie 2 zdjecia, w ktorych powinny byc sruby mocujace zewnetrzna pokrywke zakrywajaca zebarke z pasem do karteru. Jezeli te sruby sa wykrecone ( pokrywka zdjeta ), a otwory przelotowe to olej z karterow wycieka przez te otworki, a po wkreceniu srub przestaje.
Adam M.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości