Problem ze spodniami motocyklowymi
• Strona 1 z 1
Problem ze spodniami motocyklowymi
Witam,
Nie znalazłem nic w szukajce dlatego piszę. Chodzi o to, że przymierzając spodnie motocyklowe już najmniejsze rozmiary protektory na kolanach kiedy stoję są poniżej moich kolan gdy przyjmę pozycje motocyklową są bardziej na swoim miejscu. Tak sie zastanawiam jak to powinno wyglądac gdy sie stoi i jak kupic dobre spodnie i żeby protektory spełniały swoje zadanie bo po co mi po protektorach kolanowych które będą na piszczelu. Gdybym był troche wyższy nie było by takiego problemu, chociaż aż tak bardzo niski nie jestem i mam 175 wzrostu. Jak wy sobie radziliście z kupnem spodni? Pytanie kieruje do niższych motocyklistów. Pozdrawiam
KK
Nie znalazłem nic w szukajce dlatego piszę. Chodzi o to, że przymierzając spodnie motocyklowe już najmniejsze rozmiary protektory na kolanach kiedy stoję są poniżej moich kolan gdy przyjmę pozycje motocyklową są bardziej na swoim miejscu. Tak sie zastanawiam jak to powinno wyglądac gdy sie stoi i jak kupic dobre spodnie i żeby protektory spełniały swoje zadanie bo po co mi po protektorach kolanowych które będą na piszczelu. Gdybym był troche wyższy nie było by takiego problemu, chociaż aż tak bardzo niski nie jestem i mam 175 wzrostu. Jak wy sobie radziliście z kupnem spodni? Pytanie kieruje do niższych motocyklistów. Pozdrawiam
KK
- kamilqla
- Świeżak
Chodzi Ci o slizgacze w spodniach od kombi czy o co? Jesli o to pierwsze, to tez mialem wrazenie, ze na stojaco nie sa na miejscu. Ale podczas jazdy jest ok i o to chodzi.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
kamilqla napisał(a): A co sie dzieje podczas wypadku gdy wylatujemy z motocykla?
Cos takiego mniej wiecej:
http://d.yimg.com/eur.yimg.com/ng/sp/cr ... 071653.jpg
A tak na serio, to jezeli siedzac na moto, to masz na male ochraniache, bo jakis specjalnie wielki nie jestes.
- devxx
- Świeżak
Przymierzając spodnie wystarczy kucnąć i przyjąć mniej więcej pozycje jak na motocyklu i jeśli spodnie wtedy dobrze leża i wszystkie protektory są na miejscu to spodnie będą dobre. Zjawisko opadania protektorów w pozycji wyprostowanej jest szczególnie nieprzyjemne w nowych spodniach skórzanych, ale po kilku godzinach noszenia zjawisko to zanika.
Yamaha FZS 600 Fazer
-
ewzen - Świeżak
Dzięki za odpowiedzi. Mam nadzieje ze w tekstylnych będzie podobnie i że później zginie uczucie zbyt niskich protektorów. Właśnie próbowałem przyjąc pozycje motocyklową i protektory były na swoim miejscu. Pozdrawiam
KK
PS Pisałem że nie jestem za bardzo wysoki ale niski aż tak bardzo też nie jestem.
KK
PS Pisałem że nie jestem za bardzo wysoki ale niski aż tak bardzo też nie jestem.

- kamilqla
- Świeżak
Kupuje dośc dobry sprzęt (drogi...). I nie wiem czy to będzie bezpieczne Jednak sie zdecyduje na tamte spodnie Bullsona myślę że to będzie dobry zakup. Tak kompletuje cały sprzęt Kurtka arlen ness o którą już pytałem, do tego buty alpiny smx 4, kask AGV S-4, rękawice arlen ness. Myślę, że to będzie dobra inwestycja.Sorry za małego off-topa. Pozdrawiam
KK
KK
- kamilqla
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości