Motocykle z ogłoszeń- pytania
gajtas1 napisał(a):Co myslicie o tej 150c czy da się taki skuter przerejestrowac jako 50c jezeli tak to w razie zatrzymania przez policję będe miał jakies kłopoty?
http://moto.allegro.pl/item387096340_pi ... anio_.html
Edytuj posty, następnym razem będzie warn- Movi
kłopoty?? możesz mieć np. jak cie złapią za szybką jazde jesli jechałeś przykładowo 120tym skuterkiem to jak cie zatrzymaja a ty im wyciagniesz dowod rej. a on jest zarejestrowany na 50ccm to moga sprawe skierowac do sadu, skieruja ciebie i tego co robil przeglad(bo robil przeglad i musial wpisac w formulazu max predkosc pojazdu co naj wiecej 60km/h) to potem za taki przekret mozesz otrzymac ostra kare. lepiej zrob sobie prawko na A1 i jeździj bez przypalu. bo i tak niedlugo wejdzie prawko na 50ccm
- adamsfjj
- Świeżak
gajtas1 napisał(a):A dlaczego?? te zipy mi się spodobały, podaj powód dlaczego bys niewzioł.
Może z tego powodu by nie wziął, że Zippy to shity? Tak jak wszystkie inne z tego typu (Kingway, Keeway, Romet...itd.) Jak już Ci się ta nazwa spodobała to zamiast Zippa poszukaj Piaggio Zip :]
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M834097
Co o nim sądzicie??
Nic podejrzanego nie dostrzegacie? (oprócz tego, że jest z komisu) Lubie styl naked, posiadam teraz Malaguti Drakon Naked i przeglądając aukcje ten właśnie mi się spodobał.
[gdybym zaedytował post, możliwe, że większość z Was by tego nie zauważyła]
Co o nim sądzicie??

[gdybym zaedytował post, możliwe, że większość z Was by tego nie zauważyła]
-
No fajne to derbi gtr ale cos mi sie nie chce wierzyc ze ma najechane 3 tys km przez 4 lata to albo troche stal albo ktos naprawde kaleczył i jeździl do kosciola w niedziele. A pozatym nie szkoda ci pieniedzy na 50 ccm? Ja bym nigdy nie dał 7 tys za to^^.
"...Bo życie jest po to, by śmigać na MOTO!..."
- TomeczekLbn
- Świeżak
Nie szkoda mi... wole jeździć prawie legalnie z kartą na 50cc, niż bawić się w xxx/50 jeśli o to Ci chodzi :]
A to Derbi może ma taki przebieg bo w komisie stało??
A to Derbi może ma taki przebieg bo w komisie stało??

-
Możliwe że ma taki przebieg bo często są Derbi sprowadzone do polski które stały tylko na wystawie przez kilka lat a potem je ktoś ściąga z niemiec i sprzedaje niejeżdżony kilkuletni motrower.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Siema.
Co sądzicie o tych NS1?
http://allegro.pl/show_item.php?item=387363527 (otwórz link)
http://allegro.pl/item391210410_honda_ns1_80_50_ns_1_montesa_nie_nsr_rs_rg.html (otwórz link)
Co sądzicie o tych NS1?
http://allegro.pl/show_item.php?item=387363527 (otwórz link)
http://allegro.pl/item391210410_honda_ns1_80_50_ns_1_montesa_nie_nsr_rs_rg.html (otwórz link)
- BarteekSk
- Świeżak
Ze swojej strony dorzucę jeszcze tą:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M841291
To jest Honda kolegi
Podoba Ci się?? ;P
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M841291
To jest Honda kolegi

-
Mam pytanie, zamierzam sobie kupic skuter 50-tke firmy Kymco Vitality z roku 2005, przebieg 5 200km za 2500zł + kask ,i pytanie czy warto??? dobra firma??? dodam ,ze skuter jest w bdb stanie prawy bok jest lekko porysowany. Co sądzicie???
Kupię skuter.
- gajtas1
- Świeżak
Kymco to firma chyba pol-chinska(na licencji hondy
) ale wszyscy z moich znajomych ktorzy mieli albo maja motory tej firmy mowia ze wszystko jest ok(z czesciami tez nie ma problemu). Zreszta cena kuszaca a firma napewno lepsza niz te wszystkie motobi, kłesty, zipy itp.
Jesli ci sie podoba i nie ma zadnych wad ukrytych to chyba bier

Jesli ci sie podoba i nie ma zadnych wad ukrytych to chyba bier

Moderator też człowiek
-
Mackoks - Świeżak
Przecież ta cała licencja to chwyt reklamowy, a Wy sie podniecacie.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
rafalbaz napisał(a):Ja mam pytanie co do hondy CBR 125 !! co o niej powiecie ? jakie wady jakie zalety ? bo przymiezam sie do kupna jakiejś 125-tki chodzi mi o 4t zeby nie zlopalo tyle paliwa...
Oj chłopie było już dużo o niej...
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
BarteekSk napisał(a):Mackoks napisał(a):Kymco to firma chyba pol-chinska(na licencji hondy) lepsza niz te wszystkie motobi, kłesty, zipy itp.
hahahahahahahahahaha przecież "te wszystkie motobi, kłesty, zipy itp." są na licencji HONDY tak samo jak te kymco...
Aj dziecko posklejales sobie to tak jak chciales... jezdziles/widziales te motory na ulicy, albo moze ma go ktos z twoich znajomych, ogladales je z bliska??? czy poslugujesz sie stereotypami? Napisalem to na bazie moich spostrzezen, jeden kolega kupil Kymco S9 LC(2t) surowo odradzany przeze mnie i drugiego kolege(nie znajac nawet tej firmy)posiadacza zipa vapora (w ktorym wszystko zylo wlasnym zyciem) W zipie tandeta az bije w oczy, tlumik wydaje basowy dzwiek kosiarki, tandetne wykonanie elementow plastikowych, podczas odpalania wszystkie czesci niemal lataja, nakleje typu "rejsing" odklejaly sie po 3tyg. itp. itd. etc. (przykladow jest wiele ale nie chce mi sie pisac) Natomiast Kymco porownujac te 2 skutery zostal o wiele lepiej jak i bardziej starannie wykonany, a z reszta po odblokowaniu bral jak chcial rowniez odblokowanego Zipa(ktory ma przyspieche jak rower) Chodzi mi o to ze po moich spostrzezeniach Kymco to dobra firma(poniewaz widzialem jak i jezdzilem motorem i quadem

pzdr
Moderator też człowiek
-
Mackoks - Świeżak
yyy mam taki shit jakowym wg Was jest motobi i jeżdże od ponad roku i nic, zupełnie nic sie jeszcze nie zepsuło... przyśpieszenia może nie ma zniewalającego ale prędkość jaką udało mi sie wyciągnąć na małej górce już zadawalająca (85km/h), taki shit nie a MALAGUTI PHANTOM F12 (ta wersja chłodzona cieczą) biorę jak chce na 1km prostej drogi...
aaa i jeszcze tak tym malaguti koleś co max waży 65 kg a ja ponad 100kg więc o czymś to mówi...
aaa i jeszcze tak tym malaguti koleś co max waży 65 kg a ja ponad 100kg więc o czymś to mówi...
- BarteekSk
- Świeżak
BarteekSk napisał(a):MALAGUTI PHANTOM F12 (...) biorę jak chce na 1km prostej drogi...
To aż tyle czasu to Ci zajmuje? Więc różnica prędkości maksymalnej nie jest wielka... Na 1km prostej drogi - czyli na zakrętach już Ci kiepsko idzie? Pewnie się cieszysz jak wyprzedzasz go swoim "potworem", ale ciekawe kto się będzie cieszył jak Ci się zepsuje... niebawem...
Poza tym niedawno właśnie pokazywali Malaguti Phantom F12 w programie "Motocyklicznie" na TVN Turbo (polecam) i tam go tylko chwalili.
...czujesz się bardziej dowartościowany, jak jedziesz 5 km/h szybciej, niż ktoś inny? dziwne...
A Malaguti to dużo lepsza marka niż Motobi. Każdy (choć trochę znający się na motorach i nie posiadający tego chińczyka) przyzna mi rację.
PS: sam już przeczuwasz, że niedługo coś się zacznie sypać w Twoim skuterze...
BarteekSk napisał(a):jeżdże od ponad roku i nic, zupełnie nic sie jeszcze nie zepsuło...
-
Powrót do Motorowery do 50 ccm