Zobacz wÄ…tek - Kawasaki ZX6
NAS Analytics TAG

Kawasaki ZX6

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kawasaki ZX6

Postprzez Saya » 23/6/2008, 08:18

Witam wszystkich jako nowy użytkownik :)
Na wstępie wybaczcie za spam jeśli chodzi o temat, ale czytając forum widzę, że nie wszyscy do tego poważnie podchodzą i potem otrzymuje się odpowiedzi w stylu "ch*** jesteś bo cośtam" i tak dalej, tak więc patrząc na topic który mnie interesuje muszę przebić się przez 20 stron głupich komentów bardziej doświadczonych kolegów żeby się czegoś dowiedzieć.

Chciałam się przedstawić i w ogóle zacząć temacik :)
OOOOtóż dostałam w zeszłym tyg śliczne nowiutkie ZX6 z 2007 roku (salon). Wszystko pięknie, tylko teraz ...

Jakiej firmy kask polecacie, Z GÓRY MÓWIĘ że znam parę opinii więc pytam się poważnych ludzi a nie żeby ktoś mi napisał "kup sobie worek na głowę" czy jakieś inne bzdury. Myślałam nad AGV lub Suomy ?

Czy warto zmieniać oponki seryjne czy te są ok ?

Jak się postępuje z nowym moto, do ilu go kręcić, czy wymieniać płyny po iluś km ? Tak ogólnie, bo już się u was o tym naczytałam.

Kolejne może głupie pytanie.. napewno wielu z was jeździ bez prawka kat A. To faktycznie jest tak że dostaje się mandat za brak uprawnień i tyle ? Czy zabierają kat B i w ogóle już mogiła ? Przyznaję się bez bicia że własnie zdałam teorię i już nie mogę się doczekać ... :P

Jestem z Warszawy, czy centrum motocyklowe Kawasaki na Prymasa TysiÄ…clecia jest wiarygodnym serwisem ?

Jakie modyfikacje przeprowadzić w moto żeby ogólnie było lepiej, wygodniej, bezpieczniej ?
Crash pady to napewno, a np można wzmocnić trochę światła ? :) jestem drobną kobietką i raczej mnie nie widać.. :P
Hamulce ? WystarczÄ… ? :)
Oczywiście jestem noob i jazda moja jest na poziomie beginner ale wiadomo jak to jest z czasem.

Zakładać alarm, immobiliser ? Gdzie to w Wawie zrobić ? Jakie są mniej więcej koszta i w ogóle jak najlepiej zabezpieczyć moją maszynkę ?
Widzę na ulicy czasem jakieś czujniki poprzyczepiane do tarczy hamulcowej, ale nie wiem czy to w ogóle odstrasza potencjalnego złodzieja.

Ah i moje ostatnie pytanie, jakiej firmy buty nie rozlecÄ… mi siÄ™ po roku jazdy... :)

pozdrawiam wszystkich i proszę o wyrozumiałość w odpowiedziach, Panowie liczę na waszą kulturę (nie oburzajcie się tak strasznie ;))

Saya
"I'm not shallow, I just don't care"
Saya
Świeżak

Postprzez jot » 23/6/2008, 11:25

http://forum.scigacz.pl/search.php (otwórz link)

Wcale się nie oburzyłem.
jot
Świeżak

Postprzez Kam25 » 23/6/2008, 12:18

Właściwie to na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedz na forum ale skoro już pisze to sprobuje odpowiedzieć chociaż na część pytań.
1 Firmy kasków wymienionych przez Ciebie są to dobre firmy ja dorzuciłbym jeszcze Shoei i Nolan.
2 Seryjne oponki są ok nie trzeba ich zmieniać.
3 Nowy motocykl trzeba dotrzeć wszystko masz w instrukcji motocykla.
4 Jak jesteś w trakcie robienia prawka to radze wstrzemięźliwość.
5 Na Prymasa TysiÄ…clecia to chyba jedyny serwis kawasaki w Wawie i jest godny polecenia.
6 Oprócz crash padów nie trzeba nic więcej robić
7 NajlepszÄ… metodÄ… jest ubezpieczenie
8 Co do butów polecam ten temat viewtopic.php?t=20839
A teraz coś od siebie, radze poczytać ten temat bo podejrzewam ze to jest bardzo podobna sytuacja viewtopic.php?t=20676
Kam25
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê