1.Jak z tym będzie (karta motorowerowa) ? 2.Czy tak można ?
• Strona 1 z 1
1.Jak z tym będzie (karta motorowerowa) ? 2.Czy tak można ?
Witam !
Nie chce zakładać dwóch tematów więc piszę tutaj:
1. Niedawno dostałem kartę motorowerową, ale słyszałem że od stycznia ma wejsć coś takiego jak prawko na motorower. Jak będzie z tymi osobami co już mają kartę ? Czy będą musieli zdawać od nowa czy tylko teoria lub praktyka ?
2.Czy można jeździć z kaskiem z otwartą szybą ? Jeżdżę tak od zawsze, ale nie wiem czy jest to zgodne z przepisami. Jeżdżę skuterem i go docieram więc przy takich prędkościach spokojnie można jeździć z otwartą szybką
Proszę o pomoc ! Z góry dziękuję !
Nie chce zakładać dwóch tematów więc piszę tutaj:
1. Niedawno dostałem kartę motorowerową, ale słyszałem że od stycznia ma wejsć coś takiego jak prawko na motorower. Jak będzie z tymi osobami co już mają kartę ? Czy będą musieli zdawać od nowa czy tylko teoria lub praktyka ?
2.Czy można jeździć z kaskiem z otwartą szybą ? Jeżdżę tak od zawsze, ale nie wiem czy jest to zgodne z przepisami. Jeżdżę skuterem i go docieram więc przy takich prędkościach spokojnie można jeździć z otwartą szybką

Proszę o pomoc ! Z góry dziękuję !
-
patryk111111 - Świeżak
1. Ja o takim czymś nie słyszałem może dlatego że po prostu nie szukałem
moim zdaniem jeśli coś takiego wejdzie w życie to powinno być tak ze te osoby które już maja kartę motorowerową mogą na niej jeździć a dopiero Ci co będą chcieli jeździć na motorowerze po wprowadzeniu tego przepisu będą musieli coś takiego zdawać...
2. Wydaje mi sie że tak, lecz przy jeździe z otwartą szybką może Ci coś wpaść do oka i kto wie, możesz nawet zaliczyć przez to glebę.

2. Wydaje mi sie że tak, lecz przy jeździe z otwartą szybką może Ci coś wpaść do oka i kto wie, możesz nawet zaliczyć przez to glebę.
Bo życie jest po to żeby śmigać na moto!!!!
-
Kolin91 - Świeżak
2. W przepisach nie ma nic odnosnie tego jakiego kasku nalezy uzywac. Paragraf mowi jasno - zarowno kierowca jak i pasazer musza byc zaopatrzeni w HEŁMY ochronne, chyba ze motocykl posiada pasy bezpieczenstwa.
Nie ma slowa wiecej.
1. Prawo nie dziala wstecz.
Nie ma slowa wiecej.
1. Prawo nie dziala wstecz.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
-
patryk111111 - Świeżak
• Strona 1 z 1