Niedaj Bóg Romet
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Niedaj Bóg Romet
Mam tych trochę lat ..kupiłem synowi Rometa Z-125. Niech sie wystrzegają wszyscy takiej decyzji jak ja zrobiłem. Produkcję przeniesiono z Chin do Polski z dniem 1 - go stycznia tego roku do Polski. Nie stety gość który to skręca w fabryce dostaje 50 zł od sztuki a część części przychodzi z Chin.
Silnik jest na licencji Hondy czterosuw ale wykonanie . Porównywałem ten który był skręcany w Chinach z tym co jest skręcany w Polsce. Kabaret Ani Mru Mru powinien tyn sprzętem wjeżdżać na występy:
- kierownica skręcona w inna stronę niż się jedzie !!
- lampa trzyma się tylko na dolnej śrubie a spinki górne nie są zapiete .. lampa świeci w "kosmos"
- niech się nikt nie dziwi że przy 60km/h wszyscy go mijają bo faktycznie jedziesz góra 52 km/h
- wszystkie elementy typu wahacz itp skręcone są na sucho i po przejechaniu 30 km wszystko skrzypi i jęczy
- uchwyt na tablice rejestracyjną jest z tyłu ale chyba na rejestrację w jednej linii
- po paru hamowaniach tarcza hamulca przedniego trze o klocki hamulcowe z przodu
- gwóźdź programu ... instrukcja obsługi dla domyślnych czyli opis bez rysunków
Poleca wersję skręcaną przez chińczyków .. bo niema żadnych mankamentów , a tak dużo mówi się o Chińskim badziewiu ... bzdura kup sobie motor na "allegro".
Serwis jaki ...k.. wa serwis - goście żyją w czasach Gierka - możesz prosić się o części w ramach gwarancji ... a goście zachowują się jakbyś kupując Rometa Pana Boga złapał za nogi ... olewają cię .. ja czekam już trzy tygodnie na wymianę fabrycznie uszkodzonych części ...
Może by tak Panowie Prezesie zrozumieli że 19 wiek już dawno minął a ja wolałbym dostać ten motor w skrzynce jak niegdyś WSK-ę lub Junaka i wtedy żadnej chałtury bym nie musiał znosić bo sam bym sobie go złożył tak jak Pan Bóg przykazał .....
Ktoś zapyta to po jaką cholerę kupiłeś sobie taki motor. Kierowałem się tym że chciałem mieć motor:
- o silniku powyżej 7 KM na licencji HONDY
- by miał silnik wysokoobrotowy - 8000 obr/min
- manualną 5 - cio biegową skrzynię biegów
- rozruch nożny oraz za pomocą rozrusznika
- obrotomierz i prędkościomierz osobno - nie tak jak w typowej kosiarce
- typowy układ hamulcowy jak dla motocykla - tarcza z przodu szczęki z tyłu
- wygląd jak rasowego ścigacza
- niską cenę zakupu 4200 zł
Napisałem tego posta nie poto żeby się żalić ale że wkońcu jakiś pieprzony prezes w Romecie zrozumie że kiedyś mówiło że co Polskie to najlepsze i tak było - patrz w domysle Junak ..
Chcą zrobić sobie markę i wyprzeć Chińską taniznę to na przykład zrobić frajdę kupujacemu ... przysłać motor w paczce ... i niech sobie przyszły użytkownik pod okiem serwisanta skręci sprzęt sam. Podwójna korzyść gość wie co ma i druga sprawa łatwiej gość sobie sam usunie niedomagania ... a jak satysfakcja !!!!!!!!
Ku przestrodze innym naiwnym Psorr
Silnik jest na licencji Hondy czterosuw ale wykonanie . Porównywałem ten który był skręcany w Chinach z tym co jest skręcany w Polsce. Kabaret Ani Mru Mru powinien tyn sprzętem wjeżdżać na występy:
- lampa trzyma się tylko na dolnej śrubie a spinki górne nie są zapiete .. lampa świeci w "kosmos"
- niech się nikt nie dziwi że przy 60km/h wszyscy go mijają bo faktycznie jedziesz góra 52 km/h
- wszystkie elementy typu wahacz itp skręcone są na sucho i po przejechaniu 30 km wszystko skrzypi i jęczy
- uchwyt na tablice rejestracyjną jest z tyłu ale chyba na rejestrację w jednej linii
- po paru hamowaniach tarcza hamulca przedniego trze o klocki hamulcowe z przodu
Poleca wersję skręcaną przez chińczyków .. bo niema żadnych mankamentów , a tak dużo mówi się o Chińskim badziewiu ... bzdura kup sobie motor na "allegro".
Serwis jaki ...k.. wa serwis - goście żyją w czasach Gierka - możesz prosić się o części w ramach gwarancji ... a goście zachowują się jakbyś kupując Rometa Pana Boga złapał za nogi ... olewają cię .. ja czekam już trzy tygodnie na wymianę fabrycznie uszkodzonych części ...
Może by tak Panowie Prezesie zrozumieli że 19 wiek już dawno minął a ja wolałbym dostać ten motor w skrzynce jak niegdyś WSK-ę lub Junaka i wtedy żadnej chałtury bym nie musiał znosić bo sam bym sobie go złożył tak jak Pan Bóg przykazał .....
Ktoś zapyta to po jaką cholerę kupiłeś sobie taki motor. Kierowałem się tym że chciałem mieć motor:
Napisałem tego posta nie poto żeby się żalić ale że wkońcu jakiś pieprzony prezes w Romecie zrozumie że kiedyś mówiło że co Polskie to najlepsze i tak było - patrz w domysle Junak ..
Chcą zrobić sobie markę i wyprzeć Chińską taniznę to na przykład zrobić frajdę kupujacemu ... przysłać motor w paczce ... i niech sobie przyszły użytkownik pod okiem serwisanta skręci sprzęt sam. Podwójna korzyść gość wie co ma i druga sprawa łatwiej gość sobie sam usunie niedomagania ... a jak satysfakcja !!!!!!!!

Ostatnio edytowano 20/6/2008, 14:13 przez Skarpeta11, łącznie edytowano 1 raz
- Skarpeta11
- Świeżak
No niestety tak bywa, szkoda tych pieniędzy wyrzuconych w błoto.
Ciekawe co teraz napiszą wielcy obrońcy chińskiego sprzętu
Ciekawe co teraz napiszą wielcy obrońcy chińskiego sprzętu

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
jak znam zycie ?
Trafiles na jakis trefny model, pewnie skladala go jakas niekompetentna osoba, no albo to zdaza sie raz na n- przypadkow. Moj romet to byl super i leci czysta.
Trafiles na jakis trefny model, pewnie skladala go jakas niekompetentna osoba, no albo to zdaza sie raz na n- przypadkow. Moj romet to byl super i leci czysta.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
simonw napisał(a):jak znam zycie ?
Dodam, że pewnie go źle docierał i dlatego tak sie stało
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Chińczykami tak to już jest, jakośc lipna i składają skośnooczy więc widac efekty, sworzyli skuter do stania w garażu a nie do jazdy
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
- Mateusz149
- Bywalec
Ja mam pytanko, tu jest mowa o tym nowym romeciku 900?
Chodzi mi o ten model:
http://www.wroom.pl/romet-900-s.html
Pytam, bo nie raz widziałem ten motorower na ulicy i powiem szczerze, że mi się nawet podobał, chciałem go dziewczynie kupić, żeby się biegi uczyła zmieniać, a nie automat, a słyszę takie opinie... ???
Chodzi mi o ten model:
Pytam, bo nie raz widziałem ten motorower na ulicy i powiem szczerze, że mi się nawet podobał, chciałem go dziewczynie kupić, żeby się biegi uczyła zmieniać, a nie automat, a słyszę takie opinie... ???
- ERRORroad
- Świeżak
ERRORroad napisał(a):Ja mam pytanko, tu jest mowa o tym nowym romeciku 900?
Chodzi mi o ten model:
W temacie jest mowa o Z-125. O tym ogarze 900 wiele kłótni już było na forum, poszukaj, niektóre śmieszne były

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
:/ no nie fajnie, ahh te chińskie "super sprzęty" Ludzie biorą bo ładny nowy wygląd, gwarancja i można na raty... A później żałują... Wiem coś o tym
Ja bynajmniej na gwarancje i usługi gwarancyjne nie narzekałem ale to był Kingway 

Bo życie jest po to żeby śmigać na moto!!!!
-
Kolin91 - Świeżak
wam powiem koledzy ze te k125 i z125 wygladaja tak samo jak stare gs 125 suzuki z 84 ... mialem suzuki gs 125 z 84 i wygladal IDENTYCZNIE jak ten k125 ;p dla porownania :
K-125
http://allegro.pl/item386581132_romet_k ... atis_.html
suzuki gs 125
http://www.bikepics.com/pictures/955118/
K-125
http://allegro.pl/item386581132_romet_k ... atis_.html
suzuki gs 125
http://www.bikepics.com/pictures/955118/
-
Gs-stefan - Świeżak
Co tu dużo mówić.
Kingway chyba największy w polsce importer tego chińskiego gówna przyjmuje do pracy 15 16 latków :/ , i co tu sie dziwić puźniej że to ze i tak to jest gówno to jeszcze składane przez osobę która chu*ja co sie zna na mechanice (Kingway) jest 2 km ode mnie . Robi moj (psełdo kolega) który ma 16 lat i wogule nie ma pojęcia o mechanice !!!! aa ja byłem sie zapytać o robote tam (fakt mam 15 lat ale juz nie jednemu kumplowi przerobiłem simsona czy zrobiłem mu generalke.) to mowią ze nie przyjmują takich małych (mam 172) moze nie imponujący wzrost ale co ja dalej rosnę to po 1 a po 2 to co ma kurwa wzrost do znajomości składania tego gówna mowie ? a on dużo noo normalnie żal... acha on jest moze odemnie wyzszy moze o 5 cm i juz go przyjeli heh . żal.pl
Kingway chyba największy w polsce importer tego chińskiego gówna przyjmuje do pracy 15 16 latków :/ , i co tu sie dziwić puźniej że to ze i tak to jest gówno to jeszcze składane przez osobę która chu*ja co sie zna na mechanice (Kingway) jest 2 km ode mnie . Robi moj (psełdo kolega) który ma 16 lat i wogule nie ma pojęcia o mechanice !!!! aa ja byłem sie zapytać o robote tam (fakt mam 15 lat ale juz nie jednemu kumplowi przerobiłem simsona czy zrobiłem mu generalke.) to mowią ze nie przyjmują takich małych (mam 172) moze nie imponujący wzrost ale co ja dalej rosnę to po 1 a po 2 to co ma kurwa wzrost do znajomości składania tego gówna mowie ? a on dużo noo normalnie żal... acha on jest moze odemnie wyzszy moze o 5 cm i juz go przyjeli heh . żal.pl
Aprilia RX 50 (80) 99r.
- domingez8
- Świeżak
Re: Niedaj Bóg Romet
senekkorzenna napisał(a):Skarpeta11 napisał(a):Mam tych trochę lat ..kupiłem synowi Rometa Z-125. Niech sie wystrzegają wszyscy takiej decyzji jak ja zrobiłem. Produkcję przeniesiono z Chin do Polski z dniem 1 - go stycznia tego roku do Polski. Nie stety gość który to skręca w fabryce dostaje 50 zł od sztuki a część części przychodzi z Chin.
Napisałem tego posta nie poto żeby się żalić ale że wkońcu jakiś pie*** prezes w Romecie zrozumie że kiedyś mówiło że co Polskie to najlepsze i tak było - patrz w domysle Junak ..
Nie będę komentował tylko jedno pytanie gdzie ty to kupiłeś?.
bo to jakiś kabaret
Jeżeli pozwolisz to to przedrukuję ,pokażę w serwisie w Krakowie i wyślemy to do dyrektorki działu sprzedaży.
Wyobraźcie sobie, ze nasz user, skarpeta11, autor tego wątku, to mój stary <lol2>(...). Założył ten wątek, bo myślał, że ci z rometa zadają sobie trud i czytają opinie o ich produkcie i dzięki temu chyba mu gwiazdka z nieba spadnie i zadzwonia do niego żeby na profesjonalny serwis oddać. Jak widać gwiazdka z nieba nie spadła

Romet Z125 - początki są trudne, jedyna taka kanciapa na mieście
!

- Pasti
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm