Zobacz wÄ…tek - Honda CBR600F4 , uszczelka pod kolektorem wydechowym
NAS Analytics TAG

Honda CBR600F4 , uszczelka pod kolektorem wydechowym

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda CBR600F4 , uszczelka pod kolektorem wydechowym

Postprzez pelot » 19/6/2008, 19:45

Witam

Mam taki problem, słyszę takie charakterystyczne cyknie z okolicy kolektora wydechowego, tak jak by gdzieś uszczelka pod kolektorem pusciła.
Czy przerabiał już ktoś wymiane tej uszczelki? można ją gdzieś kupić?

Prosze o sugestie i dziekuje za dyskusje.

Pozdrawiam
Obrazek
ZZR400 i CBR600F4
pelot
Świeżak

Postprzez pelot » 20/6/2008, 10:27

własnie tego sie najbardziej obawiam, że kolektor mógł sobie pęknąć. Jutro z rana zdejmę owiewke i odpalę moto, może będzie widać gdzieś spaliny uciekajace bokiem :roll:
Obrazek
ZZR400 i CBR600F4
pelot
Świeżak

Postprzez PrzemoR6 » 21/6/2008, 09:14

Czy to uszczelka czy nie i tak musisz kupic komplet(4 miedziane okragle puste w srodku podkladki)jesli masz zamiar zdejmowac kolektor. Dziurke w kolektorze latwo sprawdzic przejezdzajac reka wzdluz kazdej rury kolektora gdy jeszcze jest zimny. Wymienialem ten element w zeszlym roku w f4i bo pierdzial(rdza). Na ebay'u mozna go znalezc w dobrej cenie. W sumie prosta sprawa, tylko zwroc szczegolna uwage przy odkrecaniu szpilek! U mnie jedna sie urwala i mialem taka rzezbe w gownie, ze lepiej nie mowic, a final byl taki, ze przykrecilem kolektor i tak bez tej jednej szpilki.
Powodzenia!
PrzemoR6
Świeżak

Postprzez pelot » 12/7/2008, 12:28

No i stało się...teraz to mam problem .
Podczas próby odkręcenia kolektora, tylko 3 nakrętki dały się odkręcić normalnie, każda następna ukręcała się jak zapałka :cry:
Teraz jest taki problem, że wystają jeszcze dość ok. 1cm każda.
Wszystkie metody wypróbowane:
-naspawywałem nakrętke-ukręca się szpilka w miejscu połączenia ze spawem
-visegriper się ślizga i nie daje rady odkręcić

Macie jakieś sugestie bądz ktoś miał podobny problem?

P.S. nie wiem czy to jest dobre,ale dostałem taka sugestie: żeby wziąć i uciąć to co wystaje z kazdej szpilki i probowac nawiercic wiertlem 6 a pozniej to nagwintowac? tylko, że ja sie sam tego chyba niepodejme, nie chce dalej spieprzyc :cry:

Pozdrawiam
Obrazek
ZZR400 i CBR600F4
pelot
Świeżak

Postprzez pelot » 13/7/2008, 16:31

Dziekuje Ci bardzo, jak tylko zbiore wszystkie potrzebne wiertełka i czas to zabieram się do pracy.

Tylko troszke się obawiam, silnik jest w ramie i jest tam średnio z miejscem, mam na prawdę wielkiego stresa :(

P.S. Jak bys mógł, to napisz mi swój numer tel. na PW, z miłą chęcią zadzwonie po porade :D

Pozdrawiam
Obrazek
ZZR400 i CBR600F4
pelot
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê