Zobacz wątek - aprilia rs 125 tulejowanie na 160 brak uszczlki pod głowice
NAS Analytics TAG

aprilia rs 125 tulejowanie na 160 brak uszczlki pod głowice

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

aprilia rs 125 tulejowanie na 160 brak uszczlki pod głowice

Postprzez tiesto9199 » 14/6/2008, 20:17

witam robiłem niedawno tulejowa nie cylindra z 125/160 i planowanie głowicy
i do tego dostałem zamiast uszczelki jakiś sylikon czy coś w tym rodzaju było to niebieski bo w orginale jest oring a po tulejowaniu jest płaska powieszchńa
.no i niema miejsca na oring a ta niebieska substancja wytrzymała jedne odpalenie i szlak trafił kupiłem papierową w sklepie chydrałlicznym i wytrzymała 50 kilometrów próbowałem coś wyciąć z miedzi ale nie wypalił
więc co tam ma dać średnica tłoka to 60mn a do śrób tam brakuje jakieś
3mn jak znacie jakis sklep gdzie idzie coś dostać do tego to bardzo proszę o pomoc albo z czego by szło dorobić uszczelkę,aha i co zauważyłem ze tłok się rusza w cylindrze czy jest to normalne wkońcu nowy tłok jak zakładałem to ćieszko wchodził a ma przejechane zaledwie 50 kilometrów a niejest to wina korby lub wału i tp bo robiłem generalny remont który razem mnie wyszedł na około 4 tyś wszystko z górnej pułki no oprucz tego cylindra . Proszę o odpowiedz.

wymoderowano
nie prosimy nigdy o pomoc na gg, zawsze na forum.
Pomoc na gg nie jest zgodna z regulaminem
tiesto9199
Świeżak

Postprzez tiesto9199 » 15/6/2008, 19:55

no spoko ale jaki to ma być zakład czy u tokarza/ślusarza to mogę dorobić bo w okolicy niema tokarzy a ni nic w tym stylu co poszedłem do jakiegoś mechanika to albo niema czasu albo mi powiedział ze mam sobie dorobić z miedzi, tak zrobiłem i nie wypaliło
ja tez nie mam dobrych narzędzi wiertarka szła w ruch
tiesto9199
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê