Hamulce przednie tarczowe piszczÄ… w skuterze
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Hamulce przednie tarczowe piszczÄ… w skuterze
Mam taki mały problem ,mam w skuterze hamulec tarczowy z przodu a z tyłu bębnowy i ten przedni mi cos piszczy nie wiem czemu na początku jak kupiłem skuter w salonie nowy jakieś 1,5 miesiąca temu to mnie piszczało. Piszczy on zazwyczaj gdy jadę powoli jak jadę 45km to przestaje,w salonie mi powiedział facet że mógł sie dostać jakiś kamyczek. A wy co myśliće co jest przyczyną 

-
Solex - Świeżak
może byc to że nie dobija ci szczęka hamulcowa i trą klocki i dlatego piszczy może byc też tak że jak napisałes brud sie dostał ale to by popiszczało i przestało
chyba jednak nie odbija Ci szczęka
chyba jednak nie odbija Ci szczęka
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ja bym wymienił klocki tez tak mialem ale ja mialem zdarte prawie na maxa ale jescze byly i nic nie widzialem zeby bylo nie tak ale 1.5 miesiąca to sa prawie nie naruszone
ale zmien albo powyjmuj i looknij moze cos sie dostalo

- Borasek:P
- Świeżak
hmm jak prosto to sprawdzic?? podnosisz moto i kręcisz kołem i czujesz czy jest nacisk i tak dalej :] i nie trzeba tu forum wystarczy logicznie pomyślec 

-
Bostorn - Moderator
To może być też spowodowane słabą jakością klocków i nieważne co zrobisz i tak będą piszczały dopóki nie wymienisz. Jakiej marki jest skuter?:D
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
przejedź się kilka kilometrów i dotknij tarczy, czy jest bardzo gorąca. jeżeli tak, to tarcie, przyleganie lub cos innego. ale jeżeli wszystko będzie w normie to tak jak chłopaki wyżej mówią: nędzna jakosc...
-
marcin33331 - Świeżak
Może jestem uprzedzony ale obstawiam że to jest chiński skuter, jeśli tak to wszystko jasne.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Bostorn napisał(a):hmm jak prosto to sprawdzic?? podnosisz moto i kręcisz kołem i czujesz czy jest nacisk i tak dalej :] i nie trzeba tu forum wystarczy logicznie pomyślec
Sprawdzałem z kolegą i powiedział że jego zdaniem koło zbyt wolno sie kręci tak jak by za mocno było przykręcone.
-
Solex - Świeżak
Solex napisał(a):Bostorn napisał(a):hmm jak prosto to sprawdzic?? podnosisz moto i kręcisz kołem i czujesz czy jest nacisk i tak dalej :] i nie trzeba tu forum wystarczy logicznie pomyślec
Sprawdzałem z kolegą i powiedział że jego zdaniem koło zbyt wolno sie kręci tak jak by za mocno było przykręcone.
to znaczy że jest tarcie zresztą czuc te tarcie a nawet słychac więc to wina szczęk nie odbijają do końca albo koło jest źle zamontowane
-
Bostorn - Moderator
-
CeBeRek - Stały bywalec
domyśl się, na zdjęciu ewidentny chińczol i do tego napisał że " gdy jadę 45 " czyli jego chiński vmax..
-
marcin33331 - Świeżak
marcin33331 napisał(a):domyśl się, na zdjęciu ewidentny chińczol i do tego napisał że " gdy jadę 45 " czyli jego chiński vmax..
Napisałam że jak jadę 45km to piszczy tyle niby powinien jeżdzić ale z blokadami wyciagnełem nim 70 km sprawdzałem z samochodem który obok mnie jechał. I to jest skuter GB Motors jest to producent rowerów od niedawna zaczoł inportować skutery jest to Polska firma lecz skuter tradycyjnie z chin ale są różne skutery z chin i jakoś je chwalą np.Kewway,Kimco itp. więc mówcie sobie co chcecie o moim i innych skuterach.
-
Solex - Świeżak
hahaaah keeway jest wegierski i ma silniki w wiekszosci włoski a nie jak chinole samemu robią wynalazki jakies kymco to taiwan troche lepsze od chinoli a blokad nie masz bo ci w chinolach mowia ze maja blokady i widac na tlumiku ze maja wstawiaja wszystko sportowe a łacznie z 5 10km jada szybciej na sportach HAHHAHA jak ja mialem zablokowana runnerke to leciala 45 a jak odblokowalem to 90
a co do piszczenia mogly ci sie klocki przytopic i wtedy piszcza ale to w hujowych sie dzieje czyli u ciebie
a co do piszczenia mogly ci sie klocki przytopic i wtedy piszcza ale to w hujowych sie dzieje czyli u ciebie

Ostatnio edytowano 16/6/2008, 08:38 przez Borasek:P, łącznie edytowano 1 raz
- Borasek:P
- Świeżak
A dlaczego temat nie jest w mechanice, jak tak bardzo pilnujecie dzialow ;D
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Borasek:P napisał(a):hahaaah keeway jest wegierski i ma silniki w wiekszosci włoski a nie jak chinole samemu robią wynalazki jakies kymco to taiwan troche lepsze od chinoli a blokad nie masz bo ci w chinolach mowia ze maja blokady i widac na tlumiku ze maja wstawiaja wszystko sportowe a łacznie z 5 10km jada szybciej na sportach HAHHAHA jak ja mialem zablokowana runnerke to leciala 45 a jak odblokowalem to 90
Sam sie przytopiłeś byłem w servisie na przeglądzie dziś i zrobili mi te hamulce nic już nie piszczy

Borasek zobacz na tej stronie kto produkuje skutery keeway i kymco http://www.forumsamochodowe.com/temat-1180.html
edytuj posty... kravec
-
Solex - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości