Honda CBR 1000rr repsol oplaca sie za nie cale 20 000 ?
• Strona 1 z 1
Honda CBR 1000rr repsol oplaca sie za nie cale 20 000 ?
Witam,
moge byc nabywca motorku HONDY CBR 1000CC REPSOL nowego z roku 2007 nigdy nie uzywanego, w cenie 8,800 USD, od producenta na 5 letniej gwarancji ?
ów motorek chce sprowadzic z fabryki w Japonii
)) i calkowity koszt jaki mi podaje firma to 8,800 z wysylka do polski,
dobra to bedzie inwestycja ?
prosze o porady
moge byc nabywca motorku HONDY CBR 1000CC REPSOL nowego z roku 2007 nigdy nie uzywanego, w cenie 8,800 USD, od producenta na 5 letniej gwarancji ?
ów motorek chce sprowadzic z fabryki w Japonii

prosze o porady
*_oCb_5m0k!nG_*
- jaro71
- Świeżak
za 20 000?
Bajka o czerwonym kapturku juz była.
Ale co to za model 1000 CC chyba 1000RR
Za tÄ… cenÄ™ to bylaby super "inwestycja"
nikt nie daje 5 lat gwarancji, to raz a dwa jak byś ją egzekwował? W Japonii?
Honda poland ma wyłącznośc dealerską na import z fabryki z Japoni,
Zaoszczędzić można sprowadzając ze stanów - bez gwarancji, oraz z Angli - tez sie w miare opłaca...
Ale takiej sumy nie bedzie...
Jak to pewne to daj mi na priva namiar sam kupie bo to cena używki z 2005 roku a ta i tak nie ma gwarancji
ps. Nie wiem kto Cie podpuszcza, jeśli chce kase z góry to się zastanów
Ale co to za model 1000 CC chyba 1000RR
Za tÄ… cenÄ™ to bylaby super "inwestycja"
nikt nie daje 5 lat gwarancji, to raz a dwa jak byś ją egzekwował? W Japonii?
Honda poland ma wyłącznośc dealerską na import z fabryki z Japoni,
Zaoszczędzić można sprowadzając ze stanów - bez gwarancji, oraz z Angli - tez sie w miare opłaca...
Ale takiej sumy nie bedzie...
Jak to pewne to daj mi na priva namiar sam kupie bo to cena używki z 2005 roku a ta i tak nie ma gwarancji
ps. Nie wiem kto Cie podpuszcza, jeśli chce kase z góry to się zastanów
VFR - daje rade
-
WENICJUSZ - Świeżak
wiec kupuje bo firma sprawdzona jest na 100000%
gwarancja jest na 5 lat, gwarancja producenta uznawana w polsce bo pytalem sie i tam gdzie mam zamiar kupic i w polsce w salonie hondy
mam jeszcze male pytanko , wiecie moze czy trzeba zaplacic cło za taki motorek wysylany ? i jak tak to mniej wiecej ile
dolar polecial na "pysk" ze tak powiem a w japonii dalej sie trzyma wiec dlatego taka cena, i to nie tylko motorów bo telefony i inne rzeczy tez sa w kosmicznie malych cenach
co do kasy to pół przed i pół przy odbiorze i wiem ze nie jest to żaden wałek bo to normalna firma i w 100% pewna sam sprawdzalem na kilka sposobow czy jest ok i na szczescie jest
zastanawiam sie czy sa jeszcze jakies koszta oprocz ceny motoru i wysylki .. jakies clo czy cos jeszcze
wiecie moze
gwarancja jest na 5 lat, gwarancja producenta uznawana w polsce bo pytalem sie i tam gdzie mam zamiar kupic i w polsce w salonie hondy
mam jeszcze male pytanko , wiecie moze czy trzeba zaplacic cło za taki motorek wysylany ? i jak tak to mniej wiecej ile
dolar polecial na "pysk" ze tak powiem a w japonii dalej sie trzyma wiec dlatego taka cena, i to nie tylko motorów bo telefony i inne rzeczy tez sa w kosmicznie malych cenach
co do kasy to pół przed i pół przy odbiorze i wiem ze nie jest to żaden wałek bo to normalna firma i w 100% pewna sam sprawdzalem na kilka sposobow czy jest ok i na szczescie jest
zastanawiam sie czy sa jeszcze jakies koszta oprocz ceny motoru i wysylki .. jakies clo czy cos jeszcze
wiecie moze
*_oCb_5m0k!nG_*
- jaro71
- Świeżak
clo ci dowala na pewno ale i tak na pewno wyjdzie taniej, co do tej gwarancji to bym polemizowal ale za te pieniadze mozna olac gwarancje, jezeli chodzi o wysylki to zolci nie wala w bambuko i sa ok
nie sugeruj sie tym co napisze tylko dowiedz dla potwierdzenia, mysle, ze:
1 clo
2 akcyza
3 VAT
nie wiem czy motocykle sa wliczane do oplaty recyklingowej
zaloze sie, ze przy wszystkich oplatach wyjdzie bardziej ludzko niz gotowiec u nas
clo o ile sie nie myle wyjdzie kolo 10% ale glowy nie dam
nie sugeruj sie tym co napisze tylko dowiedz dla potwierdzenia, mysle, ze:
1 clo
2 akcyza
3 VAT
nie wiem czy motocykle sa wliczane do oplaty recyklingowej
zaloze sie, ze przy wszystkich oplatach wyjdzie bardziej ludzko niz gotowiec u nas
clo o ile sie nie myle wyjdzie kolo 10% ale glowy nie dam
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
a ja myślałem, że takie wałki to robią tylko domokrążcy na starszych ludziach i w mangoTV 

...:::Audi Klub Polska Member:::...
FZS 600 2003
FZS 600 2003
-
blazej1901 - Świeżak
Re: Honda CBR 1000rr repsol oplaca sie za nie cale 20 000 ?
jaro71 napisał(a):Witam,
ów motorek chce sprowadzic z fabryki w Japonii)) i calkowity koszt jaki mi podaje firma to 8,800 z wysylka do polski,
prosze o porady
8800USD x 2,1522zł = 18939zł
6% cło = 1136zł
22% VAT = 4417zł
Total = 18939+1136+4417= ~24492 zł
+ ok. 500-1000zł (rejestracja, 1 przegląd tech., itp)
- TOM67
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości