Zobacz wątek - pytanie odnosnie rej moto z UK na ktore nie znalazłem odp.
NAS Analytics TAG

pytanie odnosnie rej moto z UK na ktore nie znalazłem odp.

Przepisy, prawo
_________

pytanie odnosnie rej moto z UK na ktore nie znalazłem odp.

Postprzez batmanx » 12/6/2008, 22:29

A mianowicie kupiłem motorek w UK i teraz tak mam umowe kupna i taki smieszny wycinek z angielskiego dowodu rejestracyjnego jest to rubryka nr 10 mam tez kopie ksero z rubrykami od 4 do 8 pozycja 6 jest wypełniona moimi danymi w pozycji nr 8 podpis sprzedającgo i na tym świstku tez są moje dane, natomiast anglik wysłał orginał do DVLA i teraz moje pytanie czy z tym co mam zarejestruje motocykl?? Mam kuzyna w anglii ktory to wszystko łatwił i mi powiedział ze pełny dowod przeslą mi pocztą na adres wpisany w rubryce nr 6 czy to prawda?? bo juz sam nie wiem, narazie pytam bo nie byłem jeszcze w wydziale komunikacji, pozdrawiam i czekam na rady
batmanx
Świeżak

Postprzez ^^phantom » 13/6/2008, 19:35

Prawda, rowniez kupowalem motor i dostlaem zielony swistek. Wlascicilem wyslal odcinek dokumentu ten wiekszy do DVLA i oni odesla Ci po 2-3tyg dowod juz na Ciebie :)
^^phantom
Świeżak

Postprzez batmanx » 14/6/2008, 02:24

A wiec z tym co mam teraz nie ma szans na rejestracje??
batmanx
Świeżak

Postprzez Traperoso » 14/6/2008, 11:22

Czy macie na myśli, że oni te dokumenty wysyłają na Polski adres?
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez kastor » 25/6/2008, 15:09

Powiem tak. Strasznie sobie utrudniacie życie. Sam sprowadzałem dla siebie moto z uk. Wystarczy klientowi wytłumaczyć że moto opuszcza teren uk. Wtedy normalnie wypełniacie całą płachtę DVLA, angol zabiera odcinek tzw. eksportowy, gdzie są wasze dane a wy całą resztę. Angol ten świstek który zabrał wysyła do DVLA a tam odhaczają że pojazd opuścił terytorium UK i go wyrejestrowywują. A wy nie musząc czekać trzy tygodnie na dvla wystawione na wasze nazwisko, przyjeżdżacie do PL i rejestrujecie. Mając ksero to chyba niewiele można zrobić.
kastor
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê