Zobacz wÄ…tek - Problem-Derbi Senda
NAS Analytics TAG

Problem-Derbi Senda

Enduro, Cross
_________

Problem-Derbi Senda

Postprzez gba4 » 12/6/2008, 21:14

Witam,mam motorower marki Gilera, model RCR z silnikiem Derbi Sendy, fabryczny silnik, odblokowany bez żadnego tuningu powinien rozpędzic motor do ok 75-85 km/h jednak mój ma z tym problem i jedzie tylko 60-65 km/h jak się mocno rozpędze.. czasem 70 km.. w motorze mam nowy tłok,pierscienie i ogolnie był naprawiany silnik bo zatarła sie pompka od oleju więc wiadomo co się stało :) Kompresja jest bdb, nie wiem dokładnie ile bo nie zmierzylismy ale na oko jest taka jak powinna być, zreszta jest nowy tłok z pierscieniami więc nie ma co o tym gadać.. gaźnik jest dobrze wyregulowany i swieca ma kolor ''kawy z mlekiem'' zaowazylem tez ze jak juz dluzej pojezdze to motor lekko odczuwalnie słabnie,ale to raczej nie wina tłoka gdyż kupiłem tłok oryginalny DERBI.. no i ostatnia rzecz to że gdy uniose tylnie koło,wbije 1szy bieg i trzymam sprzęgło do konca to koło sie lekko kręci.. czy to cos zepsutego czy tak ma byc? Pozdrawiam i prosze o propozycje co może być przyczyną niskiej prędkosci, dodam że filtr nie czyszczony od ok 2 tyś km/h dziś dopiero to zrobiłem ale wątpie by to coś dało..
gba4
Bywalec

Postprzez Bostorn » 12/6/2008, 21:34

no to tak jeśli moto słabnie cos jest nie tak...

po2 jak długo docierałes tłoka??
po 3 czy masz wydech sportowy??
po 4 czy sprawdzałes stan wydechu tzn czy nie jest zasrany nagarem etc..

odpowiedz na to a postaram Ci jakos pomóc
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez gba4 » 12/6/2008, 21:37

Tłok docierałem ok 220 km, cylek jest na nicasilu
Wydech mam seryjny i dosyc często zdarza mi się troszke za dużo oleju wlać a z 2 miesiace jezdzilem napewno na zaduzej mieszance tzn za duzo oleju było w benzynie, a wydechu zabardzo nie sprawdzałem i zabardzo nie wiem jak to zrobic :( a co mozesz powiedziec o tym sprzęgle?

Dodam ze nawet po dlugiej jedzie jak mi sie juz wiatrak włączył kompresja była BDB.

Cały czas proboje cos pokombinować ale nie zabardzo mi to wychodzi :(
gba4
Bywalec

Postprzez gba4 » 12/6/2008, 21:58

Sorki za offstop,jeżeli możesz to napisz do mnie na gg: 1666940, jezeli do czegos dojdziemy to tutaj napiszemy :)
XL 125 Varadero
gba4
Bywalec

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości

na górê