Problem-Derbi Senda
• Strona 1 z 1
Problem-Derbi Senda
Witam,mam motorower marki Gilera, model RCR z silnikiem Derbi Sendy, fabryczny silnik, odblokowany bez żadnego tuningu powinien rozpędzic motor do ok 75-85 km/h jednak mój ma z tym problem i jedzie tylko 60-65 km/h jak się mocno rozpędze.. czasem 70 km.. w motorze mam nowy tłok,pierscienie i ogolnie był naprawiany silnik bo zatarła sie pompka od oleju więc wiadomo co się stało
Kompresja jest bdb, nie wiem dokładnie ile bo nie zmierzylismy ale na oko jest taka jak powinna być, zreszta jest nowy tłok z pierscieniami więc nie ma co o tym gadać.. gaźnik jest dobrze wyregulowany i swieca ma kolor ''kawy z mlekiem'' zaowazylem tez ze jak juz dluzej pojezdze to motor lekko odczuwalnie słabnie,ale to raczej nie wina tłoka gdyż kupiłem tłok oryginalny DERBI.. no i ostatnia rzecz to że gdy uniose tylnie koło,wbije 1szy bieg i trzymam sprzęgło do konca to koło sie lekko kręci.. czy to cos zepsutego czy tak ma byc? Pozdrawiam i prosze o propozycje co może być przyczyną niskiej prędkosci, dodam że filtr nie czyszczony od ok 2 tyś km/h dziś dopiero to zrobiłem ale wątpie by to coś dało..

-
gba4 - Bywalec
no to tak jeśli moto słabnie cos jest nie tak...
po2 jak długo docierałes tłoka??
po 3 czy masz wydech sportowy??
po 4 czy sprawdzałes stan wydechu tzn czy nie jest zasrany nagarem etc..
odpowiedz na to a postaram Ci jakos pomóc
po2 jak długo docierałes tłoka??
po 3 czy masz wydech sportowy??
po 4 czy sprawdzałes stan wydechu tzn czy nie jest zasrany nagarem etc..
odpowiedz na to a postaram Ci jakos pomóc
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Tłok docierałem ok 220 km, cylek jest na nicasilu
Wydech mam seryjny i dosyc często zdarza mi się troszke za dużo oleju wlać a z 2 miesiace jezdzilem napewno na zaduzej mieszance tzn za duzo oleju było w benzynie, a wydechu zabardzo nie sprawdzałem i zabardzo nie wiem jak to zrobic
a co mozesz powiedziec o tym sprzęgle?
Dodam ze nawet po dlugiej jedzie jak mi sie juz wiatrak włączył kompresja była BDB.
Cały czas proboje cos pokombinować ale nie zabardzo mi to wychodzi
Wydech mam seryjny i dosyc często zdarza mi się troszke za dużo oleju wlać a z 2 miesiace jezdzilem napewno na zaduzej mieszance tzn za duzo oleju było w benzynie, a wydechu zabardzo nie sprawdzałem i zabardzo nie wiem jak to zrobic

Dodam ze nawet po dlugiej jedzie jak mi sie juz wiatrak włączył kompresja była BDB.
Cały czas proboje cos pokombinować ale nie zabardzo mi to wychodzi

-
gba4 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości