PRZYKRA SPRAWA :(
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Borasek:P napisał(a):a chodzi ci motorek chodzi mi o to ze gosc moze powiedziec ze masz nielegalnie motor czyli ze leci ci wiecej niz 45 wiec tez mozesz mieć lipe
jezeli tak to wywal wydech zatrzyj go
No co Ty.. z czego zrozumiałem to kolega nie jest pełnoletni, w takim razie umowa sprzedaży została sporządzona na ojca. Co za tym idzie zarejestrowany jest pewnie też na ojca (Quarz jest ewentualnie współwłaścicielem) i wtedy mu może naskoczyć.
-
Movi - Moderator
Tak motorek jest na mojego tatę (nie jestem współwłaścicielem). Koleś może odpowiadać za przekręt na roczniku oraz narażenie zdrowia bądź kalectwa. Jutro jadę do rzeczoznawcy i zobaczymy jak sprawa się dalej potoczy. Mechanik mówił że oprócz wybitego nr. ramy musi być jeszcze tabliczka znamionowa ale jej niestety nie ma (coś tu jest nie tak).
PS Jestem w 100% pewien że moja senda to 1998r. Pytałem się innych użytkowników derbi sendy i powiedzieli mi że tabliczka powinna być koło wybitego nr. przed bakiem?
PS Jestem w 100% pewien że moja senda to 1998r. Pytałem się innych użytkowników derbi sendy i powiedzieli mi że tabliczka powinna być koło wybitego nr. przed bakiem?
- quarz
- Świeżak
nie nie oglądałem, nie zadawaj takich bezsensownych pytań! (pewnie że oglądałem) zwróciłem uwagę na nr. ramy i się zgadzał o tabliczce nie myślałem a o roczniku na częściach nie zwracałem uwagi bo tego normalnie nie widać tylko trzeba się dokładnie przypatrzeć.
- quarz
- Świeżak
quarz napisał(a):nie nie oglądałem, nie zadawaj takich bezsensownych pytań! (pewnie że oglądałem) zwróciłem uwagę na nr. ramy i się zgadzał o tabliczce nie myślałem a o roczniku na częściach nie zwracałem uwagi bo tego normalnie nie widać tylko trzeba się dokładnie przypatrzeć.
No trochę się zdziwiłem skoro nie odróżniłeś rocznika 98 od 03 i nie zauważyłeś różnych literek i cyferek na ramię

-
Lukashek - Świeżak
quarz napisał(a):Dochodzenie c.d.
Dziś wypatrzyłem że prawdopodobnie nr ramy był nabity inny (widać że literka odbiega od pozostałych). Rozmawiałem z kolesiem z gg i powiedział mi że oprócz nr. ramy wybitego powinna być jeszcze jakaś tabliczka znamionowa pod bakiem czy przed bakiem a u mnie jej w ogóle nie ma. Co wy na to powiecie?
To jest ten stary typ derbi sendy a w papierach wbite 2003, do którego roku stary typ wychodził (od 96 do 99:/)? Bodajże od 2000r. wchodziły nowe sendy z "grubą ramą"?
tak od 2000 są grube ramy moja jest z 02 ale model 2000 jest tak jest napisane w papierach i tak jest

więc koles ma ojj nie wiem coo tyle juz tego się zbiera :]
nauczy sie...
powiem tobie tak jak Ci się motorek spodoba na 1 rzut oka nie zobaczysz wszystkiego tak było ze mną... szybko szybko.. bardzo mi się senda spodobała i ją chciałem miec.. ;/ a co do czego 2k w remont wsadzony :/ więc wiesz na nastęony raz już wiem na co patrzec etc.. zresztą to chyba jego 1 moto więc nie dziwie mu się
Bostorn no kto jak kto ale Ty.. ponad 700 postów, powinieneś dawać przykład! (oczywiście chodzi o edytowanie postów)- Movi
Ostatnio edytowano 10/6/2008, 20:41 przez Bostorn, łącznie edytowano 1 raz
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
wyśliuj e-maila do programu ''Turbo kamera'' na TVN Turbo , oni mówią o nieutrzciwych sprzedawcach, tyle że samochodówa ... Ale ty byłeś w szpitalu z tego powodu więc może zrobią wyjątek ...
Pozdro.
Pozdro.
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
czytam ten temat i jestem zaszokowany
ewidentna wina sprzedajacego i nie masz sie czym przejmowac
zrob tak jak powiedzial MARCIN- wycen wszystko i niech kolo ci to zrekompensuje
tylko wycen dobrze-bo ty mogles stracic zycie wiec niech ten zje.... czlowiem straci troche wiecej z tego swojego portfelika
takich skur....now to tylko pod sciane i z kalacha
sorry za slowa
a jezeli chodzi o kupowanie pierwszego, powaznego moto to wiem co o tym-doswiadczenie minimalne i latwo sie wkopac-sam tak mialem-podniecilem sie a pozniej wszystko wychodzilo w trakcie, ze kiera nie ma tego samego promienia skretu, ze cisnienie nieodpowiednie itp
badz twardy i nie przepusc chu....
ewidentna wina sprzedajacego i nie masz sie czym przejmowac
zrob tak jak powiedzial MARCIN- wycen wszystko i niech kolo ci to zrekompensuje
tylko wycen dobrze-bo ty mogles stracic zycie wiec niech ten zje.... czlowiem straci troche wiecej z tego swojego portfelika
takich skur....now to tylko pod sciane i z kalacha
sorry za slowa
a jezeli chodzi o kupowanie pierwszego, powaznego moto to wiem co o tym-doswiadczenie minimalne i latwo sie wkopac-sam tak mialem-podniecilem sie a pozniej wszystko wychodzilo w trakcie, ze kiera nie ma tego samego promienia skretu, ze cisnienie nieodpowiednie itp
badz twardy i nie przepusc chu....
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Myślę, że tak zrobię. Odsprzedam mu moje moto za dużo większe pieniądze, tylko nie wiem o ile się ewentualnie ubiegać. W moto włożyłem trochę kasy + zadośćuczynienie za wypadek. To na pewno będzie dobre rozwiązanie dla niego bo jak skarbówka by mu weszła w d... to by miał nie lada kłopoty.
- quarz
- Świeżak
dobrze mowisz
kolo powinien ci dac troszke kasy bo nie chcesz w ten sposob isc do sadu
to jest dla niego lepiej
a jak nie bedzie przystawal na twoje warunki to pier... go i idz do sadu
nie ma sie co rozczulac z takim ch...mi
pzdr
kolo powinien ci dac troszke kasy bo nie chcesz w ten sposob isc do sadu
to jest dla niego lepiej
a jak nie bedzie przystawal na twoje warunki to pier... go i idz do sadu
nie ma sie co rozczulac z takim ch...mi
pzdr
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Dziś rozmawiałem z żoną, która była formalnie właścicielką mojego moto a jej męża nie było bo jest we Francji i wraca w sobote. Złożyłem propozycje odsprzedaży ale Pani powiedziała że wszystko załatwię z mężem jak wróci. Pani powiedziała że we Francji tak jest że jak był zarejestrowany w 2003r. to taki ma rocznik. TAK NIE MOZE BYC WIDOCZNY JEST PRZEKRET!
Rozmowę nagrałem i czekam do soboty.
Rozmowę nagrałem i czekam do soboty.
- quarz
- Świeżak
człowieku nie baw sie z takimi frajerAMI KTóRZY TRZEPIąKASIE NIE ZWRACAJąC UWAGI NA KOGOś żYCIE.
za motorek weź mniej więcej z 8 000 (plus to co w niego wsadziłeś)
za przekręt 5 000(albo sprawa w sądzie którą przegra )
i za narazenie życia 10 000 i ma facet PROBLEM !!!!
TAKIE WARUNKI JA BYM POSTAWIŁ !!!!!!!!!! i NIECH SIE FRAJER ZASTANAWIA
a potem mamy takie opinie ze my ci którzy śmigają na dwóch kółkach to są *********. itd.itp
weś mu wyczyść konto i już albo jeszce niech ci KUPI 100000% 2003 ROK sende FUL i wszystko oryginał !!!!
za motorek weź mniej więcej z 8 000 (plus to co w niego wsadziłeś)
za przekręt 5 000(albo sprawa w sądzie którą przegra )
i za narazenie życia 10 000 i ma facet PROBLEM !!!!
TAKIE WARUNKI JA BYM POSTAWIŁ !!!!!!!!!! i NIECH SIE FRAJER ZASTANAWIA
a potem mamy takie opinie ze my ci którzy śmigają na dwóch kółkach to są *********. itd.itp
weś mu wyczyść konto i już albo jeszce niech ci KUPI 100000% 2003 ROK sende FUL i wszystko oryginał !!!!
Gilera Runner 50 Sp
:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik
:D (to moj pierwszy filmik)

-
micza123 - Świeżak
hmm ja bym nie radził z moto sie bawic... za duże koszty i za dużo roboty za ta kase kupi sobie cos normalnego z rocznika min 05 6 +odszkodowanie i tyle :] nie baw sie w takie coś bo szybciej zbankrutujesz niż sie pobawisz wiem ze swojego doświadczenia nie wiadomo co tam trzeba zrobic etc.. oddaj mu ten wrak niech oddaje kasę
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
PRZYKRA SPRAWA :(
Sąd Sąd dowalić .... temu kolesiowi taką sprawiedliwość ze już więcej nikogo nie oszuka ani nie skrzywdzi. takich powinno sie tępić i robić z nimi porządek!!!!!!!!!
handel motocyklami
-
konrad1422 - Świeżak
w Polsce jest taka sprawiedliwość żeby to c*** strzelił, masz kasę, masz prawników, masz sprawiedliwość inaczej nie
- gibon_2008
- Świeżak
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Motorowery do 50 ccm