Przyblokowana yamaha dt 125 ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przyblokowana yamaha dt 125 ?
Witam ponownie wszystkich, może to już bylo, ale wielkie sorry bo czas mi w pracy nie pozwala na zbytnie przekopywanie forum.
Kupiłem niedawno dt 125 rok 2004 w niemieckim dowodzie i brifie jest podana moc 11 kW przy 8000 obrotów i prędkość max 108 km. Prędkość ok jechałem nią 110 km/ha i więcej nie szła ale z tą mocą to mi się zdaje, że jest przyblokowana. Poruwnując z dtką kolegi która jest calkowicie odblokowana i z roku 97 to moja przy niej wymięka. Dodam że moja yamaha ma zaledwie 6500 km przebiegu w pełni serwisowana i sprzedawca z serwisu mówił, że motorek nie ma blokad, teraz po teście na innej jakoś mi w to nie chce się wierzyć. Proszę o odpowiedzi.
Kupiłem niedawno dt 125 rok 2004 w niemieckim dowodzie i brifie jest podana moc 11 kW przy 8000 obrotów i prędkość max 108 km. Prędkość ok jechałem nią 110 km/ha i więcej nie szła ale z tą mocą to mi się zdaje, że jest przyblokowana. Poruwnując z dtką kolegi która jest calkowicie odblokowana i z roku 97 to moja przy niej wymięka. Dodam że moja yamaha ma zaledwie 6500 km przebiegu w pełni serwisowana i sprzedawca z serwisu mówił, że motorek nie ma blokad, teraz po teście na innej jakoś mi w to nie chce się wierzyć. Proszę o odpowiedzi.
- angelo_73
- Świeżak
-
Tomek00 - Bywalec
Zmień dyfuzor na wysokoobrotowy, gaźnik z większą dyszą, moduł zapłonu (jeśli silnik nie kręci się wysoko). Odblokowana yamaha bez problemu powinna wkręcać sie na 12kRPM
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Hejo raczej to nie logiczne pytać w jednym temacie, poza tym jak ktoś o coś łanie pyta to z pewnością oczekuje konkretnych czasem niezbędnych odpowiedzi, a nie wstawiania buźek w posyty i aroganckie odpowiedzi typu ..... Nic się od Ciebie nie dowiedziałem oprócz Twoich dwóch wstawek do moich postów.
Pozdro Andrzej
Pozdro Andrzej
- angelo_73
- Świeżak
angelo_73 napisał(a):Hejo raczej to nie logiczne pytać w jednym temacie, poza tym jak ktoś o coś łanie pyta to z pewnością oczekuje konkretnych czasem niezbędnych odpowiedzi, a nie wstawiania buźek w posyty i aroganckie odpowiedzi typu ..... Nic się od Ciebie nie dowiedziałem oprócz Twoich dwóch wstawek do moich postów.
Pozdro Andrzej
Możesz się ładnie pytac ale zaśmiecasz forum
Ale i tak jak wejdzie dziennie 10 takich podobnych do ciebie to moderatorzy mają prze * bane
-
Tomek00 - Bywalec
bastus napisał(a):Tylko ten czubek ? mi się wydaje ze trzeba wyjąć to całe, żeby w środku było puste
tzn co to poszerzone czy lepiej rurkę co idzie do od początku kichy?? a tamto przyspawać żeby szczelne było? żeby w kiszce żadnej rurki nie było??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Dołączę się tak jakby do tematu
Mam zamiar kupić Yamahe dt 125(właściwie już ją kupiłem...prawie) i mam takie pytanko ona ma blokade na module w wydechu nie ma. Jedzie z blokada na module aby 90 potem odcina paliwo, i nie wiem czy tak blokada blokuje ze ona aby się do 8.5tys obr. rozkreca?To moze być blokada czy to silnik jakis uszkodzony????

- Lohan
- Świeżak
A możesz mi jeszcze powiedzieć jak zdjąć tę blokadę???Sprzedawca mówi,że można za ok.200zł dokupić nowy moduł i można normalnie jeździć. Albo czytałem, że można samemu zdjąć tę blokadę.To który sposób jest lepszy??I czy to się opłaca robić czy narazie przez jakiś czas można jezdzić tylko do 90km/h i kręcić aby do 8.5tyś obr??
- Lohan
- Świeżak
No nowy moduł odblokowany to minimum 500zł .
A jak to odblokować to ja nie wiem ja mam 1999r i mam inny moduł kupiłem już z odblokowanym.
Zajrzyj na stronę :
http://yamahadt.info/index.php
To jest forum o YAMAHA DT tam jest dużo poradników i znajdziesz i do swojego.
Ale wiem że będziesz musiał sciągnąć bak i na ramie na takiej gumce jest przymocowany ten moduł jest to kostka około 5cm szerokości 7 wysokości i 2 grubości .Przeczytaj jaki masz model (będzie pisać) i tam są poradniki do poszczególnych rodzai modułów.Albo jak nie będzie do twojego to sie zapytasz,na forum.
A jak to odblokować to ja nie wiem ja mam 1999r i mam inny moduł kupiłem już z odblokowanym.
Zajrzyj na stronę :
http://yamahadt.info/index.php
To jest forum o YAMAHA DT tam jest dużo poradników i znajdziesz i do swojego.
Ale wiem że będziesz musiał sciągnąć bak i na ramie na takiej gumce jest przymocowany ten moduł jest to kostka około 5cm szerokości 7 wysokości i 2 grubości .Przeczytaj jaki masz model (będzie pisać) i tam są poradniki do poszczególnych rodzai modułów.Albo jak nie będzie do twojego to sie zapytasz,na forum.
-
GRUMCAJS - Świeżak
Jeździsz w terenie kilka godzin dziennie ??
Jak tak to smaruj jak cię stać przed jazdą a jak cię nie stać to przy co najmniej co drugi wypad w teren.
Jak na ulicy to smaruj co 3/4 dni nic sie nie stanie (na ulicy raczej piachu nie ma )
Kupiłeś ten motor ?
Spuść olej ze skrzyni i zalej 750ml nowego olej 10w40.
Zajrzyj czy masz olej w chłodnicy . jak nie jest pełna to dolej.
Podolewaj przód/tył płyn chamulcowy
Jak tak to smaruj jak cię stać przed jazdą a jak cię nie stać to przy co najmniej co drugi wypad w teren.
Jak na ulicy to smaruj co 3/4 dni nic sie nie stanie (na ulicy raczej piachu nie ma )
Kupiłeś ten motor ?
Spuść olej ze skrzyni i zalej 750ml nowego olej 10w40.
Zajrzyj czy masz olej w chłodnicy . jak nie jest pełna to dolej.
Podolewaj przód/tył płyn chamulcowy
-
GRUMCAJS - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2