Zobacz wątek - ROMET CRS 200- wypowiedzcie sie na temat
NAS Analytics TAG

ROMET CRS 200- wypowiedzcie sie na temat

Enduro, Cross
_________

ROMET CRS 200- wypowiedzcie sie na temat

Postprzez mati09ziom » 7/6/2008, 16:18

chcialbym poznac Wasze zdanie na temat motorku- ROMETA CRS 200.

Jest to tani motor. 6000zł za rocznik 2008 to nie sa duze pieniadze.
czy oplaca sie kupic ten motor???
wielkim plusem wedlug mnie to jest to ze kupuje nowy motor z grarancja przez 2 lata.

poradzcie mi;]

z grory dzieki1
Załączniki
crs_200_1.jpg
romet crs 200
crs_200_1.jpg (48.53 KiB) Przeglądane 3375 razy
mati09ziom
Świeżak

Postprzez bastus » 7/6/2008, 16:35

tata mi chciał to wcisnąć ale naszczęście przekonałem go na używany, markowy sprzet z prawdziwego zdarzenia.
Powiedz ile ważysz i ile masz wzrostu bo to jest sprzęt bardziej dla dzieci. :D Widziałem dzieciaka na takim czymś i niepowiem zeby wyrywal do przodu po przekrąceniu manetki.
sprzedam :
:D
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
bastus
Bywalec

Postprzez mati09ziom » 7/6/2008, 16:58

mam 170cm wzrostu i waze 65kg.
dopiero zaczynam przygode z crosowymi motorami :D

to ma byc pierwszy moj motor crossowy, ma mi posluzyc do nauki jazdy w lekkim terenie...

pozniej napewno sie przesiade na cos lepszego :D

moze ktos juz na nim jezdzil i wie czy jest godny uwagi?!
chcialbym poznac jego + i - z jazdy i eksploatacji ale ROMET 08' jest to nowosc :D ciezko cos znalesc w necie, wiec licze na pomoc uzytkownikow FORUM
mati09ziom
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 7/6/2008, 21:43

No do nauki może być ale nic więcej... Ma on ze 20km więc już jakoś jedzie ale jak już będziesz umiał jeździć to zawieszenie wysiądzie. Rok nie dłużej nim pojeździsz. Sam decyduj.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Tomek00 » 8/6/2008, 17:13

bastus napisał(a):tata mi chciał to wcisnąć ale naszczęście przekonałem go na używany, markowy sprzet z prawdziwego zdarzenia.
Powiedz ile ważysz i ile masz wzrostu bo to jest sprzęt bardziej dla dzieci. :D Widziałem dzieciaka na takim czymś i niepowiem zeby wyrywal do przodu po przekrąceniu manetki.

Ten przecież też jest dobry . Jak na pierwszy sprzęt powinien wystarczyc ma on ok. 15 koni. A ty chyba Bastus na oczy takiego nie widziałeś !Piszesz że to sprzęt dla dzieci ?? To jest zwykłe enduro o normalnych rozmiarach i wadze nie takie jak te inne chińskie gówinka . mój kolega ma crs 50 i szaleje że głowa mała . Jak na pierwsze moto z pewnością jest dobry kupiłbym go ale dla mnie już będzie za słaby ;)
Tomek00
Bywalec

Postprzez Bostorn » 8/6/2008, 18:14

jeśli chce moto w teren to już nie lepiej jakas 80 w 2t?? jakas Dtka albo suzukii tym przynajmniej az chce sie jeździc zobacz sobie sam

DT
http://pl.youtube.com/watch?v=ikxHBECUb ... re=related

Suzu
http://pl.youtube.com/watch?v=tdaNh5x7yVk

Senda
http://pl.youtube.com/watch?v=8k7Y2Isp- ... re=related
co prawda starszy model ale nowsze ie są wcale gorsze
wszystko to 50 na motorowerową
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez bastus » 8/6/2008, 21:13

Tomek00 napisał(a):
bastus napisał(a):tata mi chciał to wcisnąć ale naszczęście przekonałem go na używany, markowy sprzet z prawdziwego zdarzenia.

Ten przecież też jest dobry . Jak na pierwszy sprzęt powinien wystarczyc ma on ok. 15 koni. A ty chyba Bastus na oczy takiego nie widziałeś !Piszesz że to sprzęt dla dzieci ?? To jest zwykłe enduro o normalnych rozmiarach i wadze nie takie jak te inne chińskie gówinka . mój kolega ma crs 50 i szaleje że głowa mała . Jak na pierwsze moto z pewnością jest dobry kupiłbym go ale dla mnie już będzie za słaby ;)

z kąd wywnioskowałeś że to Enduro ? widać że to TY go niewidziałeś ! ja widziałem i wiem że to nie jest sprzęt o takich wymiarach co yz, rm, cr czy sx !!! no dobra przesadziłem że to był dzieciak ale tak mi się skojażył bo wszyscy go brali jak chcieli !!! :evil:
sprzedam :
bastus
Bywalec

Postprzez mati09ziom » 9/6/2008, 13:27

ja sie teraz coraz bardziej przekonuje do tego motoru :D

mimo wszystko jak pisal kolega o 50tkach to uwazam ze sa one slabsze od rometa crs 200 ;/

kieruje sie tym ze kupuje (jak ja uwazam) NOWY motor, dobry jak na pierwszy motor i tani w porownaniu do innych markowych. ( 125 ceny markowych motorow porownywalne z rometem 08' to roczniki 96'-00', nie dostaniemy nowszego motorka ;/ noo chyba naprawdeokazyjnie!)

moj kumpel ma honde CRF 450 i mam porownanie co do wielkosci :D

na romecie siedzi sie tylko troszke nizej... kola ma mniejsze co sie zyca w oczy ale to JEST IDEALNY MOTOR dla poczatkujacych :D

wczoraj rozmawialem z "EKSPERTEM" i tak mysle jak napisalem...

motor dobry do nauki i po jakichs 2 latach zmienic na lepszy :D
mati09ziom
Świeżak

Postprzez Tomek00 » 9/6/2008, 15:19

No co ty po 2 latach ,po jednym sezonie jeśli będziesz jeżdził często to zacznie ci brakowac mocy , sam mam supermoto 12 km i jest jak motorynka przynajmniej mi się tak wydaje ;)
na 2 moto już może kx lub innego ...
Ale chociarz wyrobisz dobre nawyki i nie będziesz się bał dodawac gazu , ja na swoim już nie umiem jezdzic bo czuje że się wloke ;/ ale jeszcze z 3 tyg i po moto jade
Tomek00
Bywalec

Postprzez gba4 » 9/6/2008, 16:18

Ja widze kolego że jestes napalony na ten motor i nic innego poza nim nie widzisz.. miałem tak samo więc wiem jak to jest...

Zacznijmy od tego że romet kiedyś robił dobre motorowery itd.. dziś robi on chinskie badziewia które rozpadają się bardzo szybko.. wejdz w dział skutery i tam poczytaj o motorach typu wilga,sowa itd. Rometa to też dotyczy.. mocy może będziesz miał ale co z tego jeżeli motor będzie stał cały czas w garazu lub warsztacie? on jak w nim wjedziesz w las albo mocniej wyskoczysz to się połamie i jeszcze sobie coś zrobisz.. no po prostu szkoda gadać.. wiem że raczej nie posłuchasz mnie ale skoro załozyłes nowy temat to prosisz o rady i ja ci mówie nie kupuj tego motoru bo będziesz żałował.. a za 6000 kupisz DT 125 w dobrym stanie i to dopiero ma mocy i też nadaje się na początek
Co z tego że romet ma gwarancje skoro serwisy rometa to porażka..

Ja miałem chinczyka :) nie rometa ale coś podobnego i wiem co mówie :) 2 miesiące stał w garazu/serwisie bo po 1 dniu jazdy po podwórku! psuło sie wszystko.. takie dziwne objawy są jak gasnięcie po odpaleniu na zimnym silniku itp. ja mam Derbi Sende i gdy odpale motor to nigdy mi nie zgasnie obojetnie czy ciepły czy zimny a w tym moim starym chinczyku misałem go rozgrzewac i 50 razy odpalać zanim zaczoł normalnie pracować

Rob co chcesz ale gwarantuje ci że gdy kupisz Rometa to będziesz nie zadowolony :) Pozdrawiam!
gba4
Bywalec

Postprzez Tomek00 » 9/6/2008, 16:29

Nie obrazaj rometa może mają części z chin ale to polacy je składają i patrzą na szczegóły bo w chinach motory składają na szybko mają tak duże produkcje że im to jużnie wychodzi
Jednak polacy robią to inaczej .
Piszesz że miałeś chiński motor ale to nie jest chiński wyrób Jedyne co napisałeś dobrze według mnie to że yamaha dt jest w tej samej cenie ale chłopak sobie kupi rometa nowego 2 lata gwarancj i nic nie ma prawa się popsuc , Mojemu koledze jak na razie tylko licznik kilometrów się popsuł ale dlatego że zawadził o coś ...
Z innych stron motor dobry ma stopke i wszystkie inne potrzene bajery więc nie ma co się martwic . PoZdro
Tomek00
Bywalec

Postprzez Bostorn » 9/6/2008, 17:08

mati09ziom napisał(a):ja sie teraz coraz bardziej przekonuje do tego motoru :D

mimo wszystko jak pisal kolega o 50tkach to uwazam ze sa one slabsze od rometa crs 200 ;/

kieruje sie tym ze kupuje (jak ja uwazam) NOWY motor, dobry jak na pierwszy motor i tani w porownaniu do innych markowych. ( 125 ceny markowych motorow porownywalne z rometem 08' to roczniki 96'-00', nie dostaniemy nowszego motorka ;/ noo chyba naprawdeokazyjnie!)

moj kumpel ma honde CRF 450 i mam porownanie co do wielkosci :D

na romecie siedzi sie tylko troszke nizej... kola ma mniejsze co sie zyca w oczy ale to JEST IDEALNY MOTOR dla poczatkujacych :D

wczoraj rozmawialem z "EKSPERTEM" i tak mysle jak napisalem...

motor dobry do nauki i po jakichs 2 latach zmienic na lepszy :D

czyli rozumiem że masz A już więc jeśli chcesz coś dobrego trzeba było odrazu mówic :DS lecimy ze sprzętem z górnej półki :)

mam nadzieję że sie spodobają no i kwestia ile kasy chcesz zainwestowac :)

Apka
http://moto.allegro.pl/item372826174_ap ... html#photo
30 kucy powinno starczyc :P

Honda
http://moto.allegro.pl/item376678926_ho ... html#photo
http://moto.allegro.pl/item373644156_ho ... kazja.html

jeśli 30km za duzo to polecam 4t mają około 15kucy :)

Husky
http://moto.allegro.pl/item377769261_hu ... html#photo
http://moto.allegro.pl/item379115386_hu ... html#photo

Ktm:D
http://moto.allegro.pl/item375705488_kt ... _2005.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M791738

powiedz ile kasy masz na to i czy masz A1 lub A a moto sie znajdzie i co chcesz nim robic

jeśli chcesz uprawiac motocross to rocznik minimum 04 a jak uczyc sie jeździc to taki 2000+ wystarczy :0
Bostorn
Moderator

Postprzez Tomek00 » 9/6/2008, 17:12

Jaaakie jaja gościu siępyta czy romet będzie dobry dla początkującego a ty wyskakujesz mu ze sprzętami 40 km tak jak huska i ktm
na początek wystarczy 10 - 15 km
Ale ceny też wybrałeś ;) :lol:
Tomek00
Bywalec

Postprzez Bostorn » 9/6/2008, 17:44

noo hehehe ojj ma tam yamahe 4t :) dlatego zapytałem się ja wsiadam z 50 na 250 ktma jak tylko kase nazbieram z 1 2 letniego i motocross sie zaczyna :]
Bostorn
Moderator

Postprzez MarTinI1993 » 9/6/2008, 23:06

Kolego nie kieruj się tym, że to nowy motor. Zamiast tego chinczyka wez cos lepiej z palety Yamahy lub Suzuki. Pozdrawiam
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...
MarTinI1993
Świeżak

Postprzez Tomek00 » 10/6/2008, 09:01

MarTinI1993 napisał(a):Kolego nie kieruj się tym, że to nowy motor. Zamiast tego chinczyka wez cos lepiej z palety Yamahy lub Suzuki. Pozdrawiam

Romet nie jest chinskim wyrobem przeczytaj to co wyżej pisałem
Może kupic używaną yamahe dt , kawasaki kdx lub kdx
Ale romet też jest dobry ja polecam ten motorek mój kolega ma z nim stycznośc i wiem że to dobre sprzęty
Tomek00
Bywalec

Postprzez bastus » 10/6/2008, 12:10

Tomek00 napisał(a):
MarTinI1993 napisał(a):Kolego nie kieruj się tym, że to nowy motor. Zamiast tego chinczyka wez cos lepiej z palety Yamahy lub Suzuki. Pozdrawiam

Romet nie jest chinskim wyrobem przeczytaj to co wyżej pisałem
Może kupic używaną yamahe dt , kawasaki kdx lub kdx
Ale romet też jest dobry ja polecam ten motorek mój kolega ma z nim stycznośc i wiem że to dobre sprzęty

ja pier*** wszyscy juz poznali twoje zanie, że romet ma TYLKO chińskie części, a robiony jest w polsce ... :D Tak jak wyzej kolega Martin napisał że niekieruj się tym że to jest nowe, tak dla poruwnania znajomy kupił Fiata Pande chyba za 30 tys. (nowa), a teraz płacze że niewzioł np. passata z 98'. założyciel tematu też napisał że chce sprzedać za rok czy za dwa. ZAPOMNIJ !!! nikt niekupi ci uzywanego rometa bez gwarancji. A jak juz, to za 2000-2500 pln. Gdybyś kupił coś markowego to byś sprzedał za rok jakieś 500 pln taniej niż kupiłeś.
sprzedam :
bastus
Bywalec

Postprzez mati09ziom » 10/6/2008, 16:01

raczej nie za dobre porownanie z tym fiatem i pasatem ;p bez obrazy

chcialbym poznac opinie uzytkwnika rometa crs 200...
jest to nowosc na rynku i ciezko tu powiedziec jaki ten motor jest naprawde :D

wg mnie jest to udany model ale nic nigdy nie jest 100%

wiadomo ze to nie jest motor idealnny, ale jest warty tej ceny ;)

to moja opinia... dzieki wszystkim za rady
za jakies 2-3 tygodnie zakuppie JAKIS motorek na 51% bedzie to CRS 200
mati09ziom
Świeżak

Postprzez Dirt Rider » 10/6/2008, 21:07

Posłuchaj kolegów, bo dobrze ci radzą. Nie kupuj tego Rometa i nie sugeruj się tym ze jest nowy i ma gwarancję - poczytaj to dokładnie
viewtopic.php?t=11781
Może jeszcze zmądrzejesz i nie kupisz tego CRS-a. A to że jest składany w Polsce wcale nie znaczy że będzie lepszy niż inne chińskie motocykle. Za taką kasę spokojnie kupisz jakąś fajną Yamahę DT50, Hondę HM CRE50, Aprilię RX50 na których dużo lepiej nauczysz się jeździc i przynajmniej będziesz mógł je sprzdac, bo takiego Rometa to na pewno nikt nie kupi, a jeżeli kupi to tak jak powiedział kolega o połowę mniej niż za niego dałeś. Posłuchaj dobrych rad i nie kupuj tego CRS-a.
KTM SX 250 08'(piekielna maszyna),
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
Dirt Rider
Świeżak

Postprzez Bostorn » 10/6/2008, 21:23

jeśli myslisz ze wszystko co nowe jest dobre to powiem tobie tak daj mi byle co ze stajni rometa a udowodnie Ci że 1 dnia nie będa wiedzieli za co się zabrac zeby to chodziło ;] więc pomysl sobie co ja robie z sendą a ona chodzi jak marzenie ;d bierz jakąs honde albo yamache4t i zapomnij o tym szrocie
Bostorn
Moderator

Następna strona

Powrót do Offroad