Zobacz wątek - pomóżcie:(
NAS Analytics TAG

pomóżcie:(

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

pomóżcie:(

Postprzez k_e_i » 7/6/2008, 09:01

Witam, kilka tygodni temu kupilem moj pierwszy motocykl honde NSR (nie wiem czy pamietacie ale pytalem sie wam czy uda mi sie wlozyc ja do partnera;P)) NSRka miala zepsuty bendiks i ruszala jedynie na pych, udalo mi sie naprawic bendiks, odpalala za pierwszym strzalem jednak akumul;ator ciagle padal wiec kupilem nowy. Przez pol dnia bylo wszystko ladnie pieknie chodzila cudnie, cieszylem sie ze juz jest wszystko ok. No ale nie moglobyc tak pieknie zalalem swiece. Zakupilem nowa swiece, model ktory wskazal mi sklep scigacza:P. Wszystko bylo ponownie dobrze. Wyjechalem w droge jednak po ok 3 km zgasl podczas jazdy i za nic nie chce w tej chwili zapalic. Nie ma wogole iskry ani na tej nowej swiecy ani na starej(zostalka wyczyszczona i ogrzana nad palnikiem). Jestem zrozpaczony:( Motocyklc z 2002 roku a ciagle cos sie dzieje tak ze nie mozna pojezdzic:(Z gory Bardzo dziekuje za wszelka pomoc. Albo czy znacie gdzies jakiegos dobrego elektryka od motocykli. Mieszkam w Swarzędzu koło Poznania. Najlepiej gdzies blisko zebym mogl dopchac:P jakby co podaje tez moj nr gg. 2554886
k_e_i
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 8/6/2008, 01:07

podjedz do HRG (Hard Rock Garage) to jest ulica przemyslowa prawie na przeciwko dworca Pkas w poznaniu!! ehhhhhhhhhh no tak przeciez ne mozesz jej odpalic....... chyba ze go dowieziesz ...

http://hrg.pl/

powyzej masz link do nich znajdz numer tel i sie dogadaj... pewnie Ci strzalil jakis przekaznik lib cewka... sprawdz tez aku i wszystkie bezpieczniki.. na wszelki wypadek zobacz iskre na jeszcze innej siwecy!!!
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez CeBeRek » 8/6/2008, 08:19

No ale jak CI wypie*** swiece to jest przyczyna złej regulacji, lub nie do końca wciśniętej fajki.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
CeBeRek
Stały bywalec

Postprzez k_e_i » 8/6/2008, 09:31

dziękuje za cenne informację:) nowa świeca fajka i przewody i odpala bez zarzutu:))) teraz tylko musze podjechac na regulacje i mozna zaczac wkoncu normlanie jezdzic:))) dziekuje wam bardzo:))
k_e_i
Świeżak

Postprzez Inku » 8/6/2008, 09:52

Jak chcesz mieć dobrze wyregulowany sprzęt to z daleka od HRG. Poszukaj na forach to znajdziesz coś nt. poznańskich serwisów i gdzie warto się udać.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez k_e_i » 8/6/2008, 11:46

OK, ale ciezko mi stwierdzic ktory jest dobry bo kazdy zawsze zachwala swoj:P Jak narazie probowalem ja jakos sam wyregulowac ale nie wychodzi mi to zbyt dobrze:( Znalazlem tez w swarzedzu serwis skuterow i motocykli w ktorym jeszcze nikt z moich znajomych nie byl wiec prawdopodobnie skusze sie aby go wyprobowac:)
k_e_i
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 75 gości

na górê