Strasznie Tanio... o.0
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Strasznie Tanio... o.0
hehe znalazłem przed chwilą cos takiego czy to jest możliwe?? http://www.moto.allegro.pl/item37461013 ... f_r1_.html wogóle zobacze ich aukcje Jak by niebyło ale jest bardzo tanio.. 

http://www.photoblog.pl/krizzz zapraszam!
-
kris - VIP Ścigacz.pl
-
mlody - VIP Ścigacz.pl
mlody napisał(a):tak,mozliwe,dolicz jeszcze opłaty z USA i akurat wyjdzie okolo 37tys
ale w cene jet wliczony transport no jedynie Vat itp ;p ale i tak tanio aż za toanio prawie niemozliwe
-
kris - VIP Ścigacz.pl
Przy sprowadzeniu pojazdu z USA clo + akcyza + podatek VAT to jest 33.1 % wartosci na rachunku
Czyli wychodzi jakies 30 tysiecy + rejestracja w polsce (pierwsza) + ksiazka pojazdu, bedzie 31500 max
Czyli wychodzi jakies 30 tysiecy + rejestracja w polsce (pierwsza) + ksiazka pojazdu, bedzie 31500 max

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
simonw napisał(a):Przy sprowadzeniu pojazdu z USA clo + akcyza + podatek VAT to jest 33.1 % wartosci na rachunku
Za tą r1 rozumiem ?? to i tak jest taniej niz w PL

-
kris - VIP Ścigacz.pl
simonw napisał(a):Przy sprowadzeniu pojazdu z USA clo + akcyza + podatek VAT to jest 33.1 % wartosci na rachunku
A nie płaci sie jakies 50% cła zawsze tak było , moze przepisy się zmieniły nie jestem na czasie .
Zaczerpłem informacji
Podane wartości sumuje się i mnoży po kolei przez 1.1 (cło 10%), następnie przez 1.031 lub 1.131 (akcyza na samochody do poj. 2000ccm=3.1%, powyżej tej pojemności 13.6%), a na koniec przez 1.22 (podatek VAT 22%). UWAGA ! W przypadku motocykli nie ma akcyzy, a cło wynosi 9%.
czyli wychodzi
22 500 zł * 1.09( cło 9%) * 1.22 ( podatek 22% ) wychodzi 29 920
Znalazłem jeszcze opłaty firmy specycyjnej a wiec tu pisza ze
w usa
650$ ( firma ładuje pojazd w usa pakuje i wysyła do gdyni )
w polsce
270$ ( rozładunek )
250 zł ( urzad celny wypełnienie dokumentu SAD )
czyli wychodzi 29 920zł + 1 420zł (650$*2,2 ) + 588zł ( 270$*2,2 ) + 250 zł = 32 178 zł
Musze przyznać że to naprawde tanio sam jestem zaskoczony .
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
Fakt - nie dotarlem do punktu gdzie bylo napisane o motocyklach - uzylem gotowego programu via www do obliczania calkowitych oplat w wypadku sprowadzenia pojazdu z Ameryki, widac nie uwzglednili tego, a ja nie zerknalem w przpeisy i uwierzylem slepo. Co i tak nie zmienia faktu ze ~ wyszlo podobnie
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
-
icid - VIP Ścigacz.pl
hmm napewno nie są tam wliczone opłaty transport etc.. szukałem sobie ktma z Usa czy Hondy to cenowo wychodzi około 13 14k za sam motor w przeliczeniu na złotówki doliczyć cło transport nie wiadomo ile by te kolesie chcieli dla siebie kasy tak więc dolicz jakąłs połowe tego + - troszkę więcej i masz
kosztorys moto z usa

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Przedstawiłem tam dokładny kosztorys , motocykla plus opłaty transportowe i rozładunkowe w polsce .
Tak ale wychodzi 20 tys zł taniej niż w polsce po wszystkich opłatach. A powiedzcie mi jak to jest z serwisem , mozna to serwisowac normalnie w aso yamahy .
Tak ale wychodzi 20 tys zł taniej niż w polsce po wszystkich opłatach. A powiedzcie mi jak to jest z serwisem , mozna to serwisowac normalnie w aso yamahy .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit napisał(a): A powiedzcie mi jak to jest z serwisem , mozna to serwisowac normalnie w aso yamahy .
Oczywiście, że można, kto Ci zabroni? W końcu płacisz za to..
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
otoz zaden motor przywieziony z USA nie ma gwarancji w europie/ polsce.
sprawdzalem kawasaki, yamaha, honda, suzuki, mazda, nissan
sprawdzalem kawasaki, yamaha, honda, suzuki, mazda, nissan
- fandzoilisz
- Bywalec
No własnie wszystkie sprzęty maja europejską gwarancje dlatego USA nie obowiązuje .
Tak pytam bo po sezonie chce zmienic motor myslałem o cbr f4i mysle ze w 20 tys sie zamkne za jakis egzemplarz w dobrym stanie z roczników 2004 . Jednak tu wychodzi że mozna za 10 tys wiecej miec nówke i to r1 . To yamaha wiem awarie sie zdarzaja w kazdym moto , jednak silnik chyba sie nie rozleci przy przebiegu 10 tys .
Tak pytam bo po sezonie chce zmienic motor myslałem o cbr f4i mysle ze w 20 tys sie zamkne za jakis egzemplarz w dobrym stanie z roczników 2004 . Jednak tu wychodzi że mozna za 10 tys wiecej miec nówke i to r1 . To yamaha wiem awarie sie zdarzaja w kazdym moto , jednak silnik chyba sie nie rozleci przy przebiegu 10 tys .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2