Motocyklista doskonały...
OK
Może ustalmy jedno. Książkę "Motocyklista Doskonały" na pewno warto przeczytać. Powinna to być swojego rodzaju lektura obowiązkowa podczas kursu na PJ. Nazywa ona i tłumaczy pewne rzeczy które robimy podczas jazdy machinalnie. A jeżeli będziemy robić to z pełną świadomością to na pewno będzie nam się jeździło lepiej. Szybciej zrozumiemy dlaczego motocykl zachowuje się tak a nie inaczej. Nic jednak nie zastąpi nam doświadczenia i sprawnej oceny zagrożeń na drodze co może nam nieraz uratować tyłek.
Może ustalmy jedno. Książkę "Motocyklista Doskonały" na pewno warto przeczytać. Powinna to być swojego rodzaju lektura obowiązkowa podczas kursu na PJ. Nazywa ona i tłumaczy pewne rzeczy które robimy podczas jazdy machinalnie. A jeżeli będziemy robić to z pełną świadomością to na pewno będzie nam się jeździło lepiej. Szybciej zrozumiemy dlaczego motocykl zachowuje się tak a nie inaczej. Nic jednak nie zastąpi nam doświadczenia i sprawnej oceny zagrożeń na drodze co może nam nieraz uratować tyłek.
VFR 02'
-
navi - Świeżak
Książkę "Strategie uliczne" też warto przeczytać jako lektura obowiązkowa.
Nie mówi ona wprawdzie o czystej technice jazdy ale o zagrożeniach jakie wynikają z prowadzenia motocykla wraz z innymi uczestnikami ruchu. Stąd ten tytuł.
Można uczyć się na własnych błędach przez lata, albo przeczytać książkę w kilka dni i być o te kilka lat mądrzejszy. Między innym dzięki tej pozycji przez 20kkm nie popełniłem błędów w konfrontacji z innymi uczestnikami i jestem jeszcze bardziej świadom zagrożeń o jakich nie zdawałem sobie sprawy po 10 letnim stażu w samochodzie.
Nie mówi ona wprawdzie o czystej technice jazdy ale o zagrożeniach jakie wynikają z prowadzenia motocykla wraz z innymi uczestnikami ruchu. Stąd ten tytuł.
Można uczyć się na własnych błędach przez lata, albo przeczytać książkę w kilka dni i być o te kilka lat mądrzejszy. Między innym dzięki tej pozycji przez 20kkm nie popełniłem błędów w konfrontacji z innymi uczestnikami i jestem jeszcze bardziej świadom zagrożeń o jakich nie zdawałem sobie sprawy po 10 letnim stażu w samochodzie.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
-
Grzybu - Bywalec
- 1984Spike1984
- Świeżak
miałem gdzieś tą książke... ale chyba zostawiłem na obozie
mógł bym prosić o e-booka na oczopek@gmail.com

- oczopek
- Świeżak
też prosiłbym o książkę
jeżeli bedzie interesująca tak jak mówicie to kupię w wersji papierwowej ale wiecie jak to studenckie lata nie są lekkiie ragnar2@poczta.onet.pl
- ragnars
- Świeżak
Jak kupilem motocykl to pierwszy prezent jaki dostalem od dziewczyny to byla wlasnie ta ksiazka ;P no i nie powiem zmienila moje poglady i zachowania w niektorych sprawach drastycznie i moze dzieki temu to dzisiaj jeszcze zyje xD
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Ja niestety do urodzin mam daleko więc jak by ktoś był taki miły to prosiłbym o wysłanie ebooka na moją pocztę ... esgiee@gmail.com
-
patryk83 - Bywalec
Jestem od niedawna na forum i jezeli mozna by bylo prosil bym o wyslanie ebooka moj meil to pyrtek_9@wp.pl z gory dziekuje i pozdrawiam!
- Drift_9
- Świeżak
Książka dostepna jest na znanym polskim portalu z plikami i jest dużo wysyłających. Szukajcie a napewno znajdziecie.
F4 00'
-
Głodny Wiedzy - Świeżak
To znaczy, że już nie wysyłasz jej mailem??
A możesz podać portal, żeby bez sensu nie tracić czasu na szukanie??
Książkę papierową kupię ale mam ochotę poczytać sobie czasem w pracy więc trochę niezręcznie byłoby wyciągać na biurko książkę...kierownictwo mogłoby nie zrozumieć
.
A możesz podać portal, żeby bez sensu nie tracić czasu na szukanie??
Książkę papierową kupię ale mam ochotę poczytać sobie czasem w pracy więc trochę niezręcznie byłoby wyciągać na biurko książkę...kierownictwo mogłoby nie zrozumieć

- AnkaSkakanka
- Świeżak
Wysyłam Wysyłam ale nie zawsze mam czas i trzeba troszkę poczekać... Jeśli Twoj e-mail to pepta... to właśnie wysłałem. Staram się sukcesywnei odpisywać na maile ale jest ich naprawdę duzo z prośba o książke 

F4 00'
-
Głodny Wiedzy - Świeżak
falconiforme napisał(a):1. "Zapamiętajcie jedno: Książka nigdy Ci życia nie uratuje:"???? Chrzanisz jak potłuczony.
Ta książka jak i "strategie uliczne" właśnie ratują życie. Sporo niebezpieczeństw uniknąłem dzięki wiedzy w niej zawartej!!!
Bez takiej teorii swoją jazdę bezpiecznie możesz na play-station ćwiczyć.
3. Jakbym książka kosztowała nawet 10zł to i tak chciałbym mieć e-booka. To nie cena gra rolę tylko inne aspekty których nie potrafisz zrozumieć.
Zgadzam się z Tobą Falconi. W każdej dziedzinie życia wiedza jest potrzebna. Często brak wiedzy dużo kosztuje. Czasami życie. Wiedza to podstawa. Śmiem zaryzykować stwierdzenie, że motocyklista bardziej świadomy zagrożeń, wyedukowany, ew. wyszkolony jest dużo lepszym motocyklistą niż małolat, który wsiada na ścigacza przejedzie 3 zakręty i twierdzi, że technikę ma gdzieś. Oprócz doświadczenia trzeba mieć wiedzę bo ta pozwala łatwiej odczytywać zagrożenia, a nie ślepo czekać aż się wydarzą..
Sam czytam Motocyklistę doskonałego i w tym roku jak jeździłem to zwróciłem uwagę na kilka detali, które ułatwiają jazdę np. w zakrętach..
Ps. Lepiej uczyć się na błędach i doświadczeniach innych, a własnych unikać do minimum. Zwłaszcza na moto.
Pozdrawiam
sh
-
Shaft - Świeżak
Ebook którego ściągnąłem, to po prostu masakra... Kupiłem już na allegro (39zł), myślę że naprawde warto
A przy okazji, to jest to autor ksiązki "Startegie uliczne" - świetna lektura, POLECAM !

A przy okazji, to jest to autor ksiązki "Startegie uliczne" - świetna lektura, POLECAM !
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
-
mikun - Świeżak
Mam e-booka i muszę powiedzieć że niebywale przyjemniej jest wziąć do ręki prawdziwą książkę niż psuć sobie wzrok przed monitorem. Wydrukowałem sobie kilka rozdziałów jednak cały czas mam wrażenie że książka traktuje o nieco innych czasach gdy czytam porady w stylu "pamiętaj żeby nie używać wyłącznie TYLNEGO hamulca". Kto z nas hamuje dziś tylko tylnym..? Mimo wielu wartościowych porad odnośnie pokonywania zakrętów, czy też zawracania czuję niedosyt, gdy oglądam statystyki drogowe z kraju US&A i to z ubiegłego dziesięciolecia licznie zamieszczone w tytule. Gdybym miał wydać 40parę złotych na książkę wolał bym coś bardziej współczesnego, w bardziej Europejskich realiach...
http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości