Czy i jak docierać?
• Strona 1 z 1
Czy i jak docierać?
Witam wszystkich,dzisiaj wymieniłem tłok w mojej cr 250 na vertexa.Mam pytanko czy na początku jakoś szczegulnie ostrożnie jezdzić czy normalnie moge dawać w palnik a moż więcej oleju do paliwka dawać. Pozdrawiam i czekam na podpowiedz.
- DarWoj78
- Świeżak
Jeżeli wymieniłeś tylko tłok i pierścienie to przez kilka godzin potraktuj silnik łagodniej, daj troszkę więcej oleju.
- wojteks_07
- Świeżak
Normalnie jeździj i rób normalną mieszankę!! Dociera się tylko jak masz nowy komplet tłok+cylinder i to tez nie jest wielkie docieranie tylko poprostu delikatniejsza jazda przez okres spalenia ok. 2 zbiorników paliwa. Ja w moim kx-ie 250 wymieniam tłok i od razu śmigam na torze i wszystko jest super. . . (czynność wymiany tłoka robię po jakiś 50 moto godzinach)
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! 

-
arudni - Świeżak
wystarczy jak dasz o tą zakrętke 2 więcej oleju niech się dobrze dotrze dopasuje i tak dalej ostrożności nigdy za wiele
pośmigaj nią pare dni na mniejszych obrotach tak dla pewności
bo nigdy nie wiadomo co siÄ™ stanie gdy...
pozdro

pozdro
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
noo to good
tak więc 5k +1 2 korki oleju więcej i problemik z głowy ale lepiej posmigac z dzionek moze 2 dla upewnienia się że wszystko jest gites :0

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości