FANI NSR 125. LACZMY SIE
za 500 zł jak gdzieś znajdziesz szkółkę to nie polecam
Naprawdę miałem okazję korzystać z dwóch -tańszej i droższej i zauważyłem duże różnice w profesjonalizmie...
Nie oszczędzaj na tym to nie aż taka duża różnica a nie będziesz miał później problemów ze zdaniem
Naprawdę miałem okazję korzystać z dwóch -tańszej i droższej i zauważyłem duże różnice w profesjonalizmie...
Nie oszczędzaj na tym to nie aż taka duża różnica a nie będziesz miał później problemów ze zdaniem
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
witam. jestem posiadaczem nsrki 125 z 2002 i mam takie pytanie odnosnie oleju. jak mamy przy hamulcu noznym wskaznik oleju silnika i pokazuje mi troche powyzej dolnej granicy min. to czy trzeba juz dolac? drugie pytanie z tym zwiazane to czy moge sam to zrobic poprzez odkrecenie plastiku i wlanie oleju przez ten czarny wlew? taki korek nad wskaznikiem, bo zapewne tam sie go dolewa.
kolejne pytanie czy jest jakis wskaznik dozownika w nsr?
a ostatnie pytanie to jak mam wskaznik plynu hamulcowego i banieczka powietrza zajmuje praktycznie polowe wskaznika to co to znaczy?
z gory dzieki za odpowiedz
kolejne pytanie czy jest jakis wskaznik dozownika w nsr?
a ostatnie pytanie to jak mam wskaznik plynu hamulcowego i banieczka powietrza zajmuje praktycznie polowe wskaznika to co to znaczy?
z gory dzieki za odpowiedz
- 4lan
- Świeżak
1. Przy hamulcu nożnym nie masz wskaźnika oleju w silniku tylko w skrzyni biegów. Jeżeli jest mało dolej i masz spokój na długi czas (specjalny olej do przekładni) i robisz to sam tam gdzie mówiłeś.
2.Dozownik masz pod bakiem, podnosisz go i wlewasz z przodu z napisem oil troche po prawej (nie pomyl z chłodnicą). Na stacyjce na środkowym zegarze miga czerwone światełko jeżeli jest mało oleju w dozowniku. musisz wtedy szybko dolać.
3.Tzn że jest płyn hamulcowy. Gorzej jak by nie było banieczek.
2.Dozownik masz pod bakiem, podnosisz go i wlewasz z przodu z napisem oil troche po prawej (nie pomyl z chłodnicą). Na stacyjce na środkowym zegarze miga czerwone światełko jeżeli jest mało oleju w dozowniku. musisz wtedy szybko dolać.
3.Tzn że jest płyn hamulcowy. Gorzej jak by nie było banieczek.
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Panowie. Krótko pytając i odpowiadając mniej jest awaryjna Nsr od RS mimo gorszych osiągów jest lepsza oraz mniejsze spalanie. Silnik mniej wyżyłowany. Jeżeli sie ponyliłem poprawicie mnie.
a teraz sie pytam. Lepiej mieć NSRke niz RSke i varadero?
a teraz sie pytam. Lepiej mieć NSRke niz RSke i varadero?
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
To już zależy od tego co chcesz varadro to turystyk a NSR i RS to ściganty. Inne silniki itd.
Niech mi ktoś powie ile w NSR powinienem mieć w oponach powietrza?
Niech mi ktoś powie ile w NSR powinienem mieć w oponach powietrza?
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
No to są porównywalne motocykle. Rs może być minimalnie mocniejsza. Nsr bez awaryjna palą tyle samo ładnie się zbiera
Na RS nie miałem okazji jeździć niestety
Na RS nie miałem okazji jeździć niestety
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Witam ! po długim czasie, http://www.youtube.com/watch?v=OgtMo89j4U8 moja hondzia planuje sprzedaż tylko mam mały problem (nie chce bubla ludziom wciskać) a więc przedstawie mój problem otóż jak stoi nieużywana przez jakś czas (20h) to mam problem z odpaleniem bo paliwa nie dostaje jak gszies 5 min krece rozrusznikiem to w końcu zaciągnie i potem chodzi jak igielka zrezta widac na YT tylko jest to dość frustrujące prosze o porady (i podłaczenie wężykow przy baku)
http://it.youtube.com/watch?v=a6Jpcy2GZ ... re=related | http://www.youtube.com/watch?v=OgtMo89j4U8 | Kawasaki ZX-6r 2002 r
-
Rastein - Świeżak
Jeszcze dziś myślałem że kupie NSR od znajomego ale jak zadzwoniłem to sie okazało że juz ja sprzedał.
Rasetin ja byłbym zainteresowany kupnem. troche szkoda że niema oryginalnego lakieru i naklejek ale jakoś da się przeżyć. Jak stan tehcniczny oprócz tego co wymieniłeś wyżej?
Odnośnie ceny możesz napisać na PW.
Rasetin ja byłbym zainteresowany kupnem. troche szkoda że niema oryginalnego lakieru i naklejek ale jakoś da się przeżyć. Jak stan tehcniczny oprócz tego co wymieniłeś wyżej?
Odnośnie ceny możesz napisać na PW.
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
lakier jest ciemnieszy(bordowy) zeby nie bylo nie jest taki jasny a naklejki muszę kupić beda srebrne orz chyba pare elementow do galwnizeri oddam bo czrne fele mi sie nie wdza ale chyba to alumnium jest wiec iinna metod tża będze a odnosnie lakieru to jest to fachowa robota w niemczch ale bede ja mogl sprzedac dopiero jak zrobie cos z tym odpalaniem bo mnie to gryzie caly czas kupilem nowe aku i siwece a oponki sa tez bardzo dobre pirelli mt 75 dosc drogie
http://it.youtube.com/watch?v=a6Jpcy2GZ ... re=related | http://www.youtube.com/watch?v=OgtMo89j4U8 | Kawasaki ZX-6r 2002 r
-
Rastein - Świeżak
w zasadzie nic nie będzie tylko z tym odpalaniem sie uporam i wszytko będzie cudnie motor kupilem po zatarciu wiec 1 rok temu byl remont leje olej do dozownika i paliwa kopci starasznie ale na dotarcie i troszkie slabiej ciagnie chociaz na 3 - 80 km/h upewnie sie ze papiery do rejestracji sa dobre chociaz mam brifa z datami rejestracji i to zielone (motor ma orgilnalny przebieg nie jak wiekszosc skrecone liczniki ma 42 000 km z dokumentow wynika ze 3 lata nie byl w uzytku az go kupilem lagi proste wymienie olej w nich kupilem nowa chlodnice bo stara zuzyta byla motor od 0-80 niewarygodnie przyspiesza ok 5s dalej juz toche wolniej dzis robilem speed testa niestety nie wyszlo gdyz kota bym rozjechal w zasadzie szkoda mi go sprzedawac ale na pocieszenie mam jeszcze dt 80
ps. Przepraszam za ortografie spieszyłem się.
masz opcjÄ™ sprawdzania pisowni.. kravec
ps. Przepraszam za ortografie spieszyłem się.
masz opcjÄ™ sprawdzania pisowni.. kravec
-
Rastein - Świeżak
Z tańszych i w miarę dobrych polecam Ferodo, u mnie się spisywały dobrze.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
A ubywa Ci oleju ze skrzyni? Nie ma prawa tak być. Jeśli uszczelniacze są ok to silnik zawsze będzie trzymał jeden stan.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Po zimie przejechałem max 90km i wyszło mi całe 12l z baku... Spotkał się ktoś może z czymś takim?
Dodam że mało kiedy gazuję zazwyczaj tak do 5.5 tys zanim szarpnie mocą
Dodam że mało kiedy gazuję zazwyczaj tak do 5.5 tys zanim szarpnie mocą
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości