FANI NSR 125. LACZMY SIE
- Irek
- Świeżak
Ja bym wymieniał wszystkie 3... jak wymieniać to już wszystkie... w wersji JC22A i JC20 wszystkie dysze były większe w odróżnieniu od JC22B, więc nie widzę sensu wymiany TYLKO dyszy głównej... a to groszowe sprawy
-
R-Man - Świeżak
Mam problem. Leje mi się olej z przednich amortyzatorów.. Jak się wszystek wyleje olej to coś się stanie ?
- Irek
- Świeżak
Amory nie będą prawidłowo działały przez co możesz mieć bardzo niemiłą niespodziankę na zakręcie? Koszt zrobienia zawieszenia to 50-100zł jak się sam z to weźmiesz. A tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo. Nie jeździj tak tylko to zrób.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- Irek
- Świeżak
-
Jakbyś śmigał dłuuugo bez oleju padną ci sprężyny, a po kolejnym dłuższym czasie pękną... a to wydatek ok 300zł za szt., oczywiście "plastikowy" zamiennik, a nie oryginalna sprężyna z salonu Hondy... jeśli zajeździsz sprężyny to zwykle lepiej się opłaca kupowanie innych używanych amorów...
-
R-Man - Świeżak
A ja mam teraz takie 2 pytanka
1) Jaki powinien byc akumulator w NSR? tzn rozmiar napiecie itp?
2) cos po zimie jak zaczalem jezdzic mi sie popie*dzielilo... tzn. jezdze na rozladowanym aku na maxa ale to nie jest problem. Dzieje mi sie tak ze jak chce ruszyc moto obojetnie czy zimne czy cieple to niby rusza ale przy np 3.5 tys obrotow jak gdyby zdychala. Czasem pojedzie normalnie a czasem nie. Jak juz nabierze obrotow to jedzie normalnie ale jak stane na krzyzowce to znowu du*a. co to moze byc?
1) Jaki powinien byc akumulator w NSR? tzn rozmiar napiecie itp?
2) cos po zimie jak zaczalem jezdzic mi sie popie*dzielilo... tzn. jezdze na rozladowanym aku na maxa ale to nie jest problem. Dzieje mi sie tak ze jak chce ruszyc moto obojetnie czy zimne czy cieple to niby rusza ale przy np 3.5 tys obrotow jak gdyby zdychala. Czasem pojedzie normalnie a czasem nie. Jak juz nabierze obrotow to jedzie normalnie ale jak stane na krzyzowce to znowu du*a. co to moze byc?
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
1. Akumulator na pewno 12V, idź do sklepu ze starym i Ci dobiorą.
2. To standardowo, regulacja i czyszczenie gaźnika, mycie filtra, wymiana świecy.
2. To standardowo, regulacja i czyszczenie gaźnika, mycie filtra, wymiana świecy.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Ale wlasnie chodzi mi o pojemnosc aku i o wymiary bo ten co teraz mam to jest niewiadomo co i jest wsadzony tylko tak zeby cos bylo
Tamten stary gdzies mi sie zawieruszyl 

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Gdzie kupiÄ™ takie coÅ›. http://www.bikepics.com/pictures/1606439/
Szukam i szukam i nigdzie tego znalezc nie mogÄ™
Proszę o pomoc podesłać linka jakiegoś !!
Szukam i szukam i nigdzie tego znalezc nie mogÄ™

Proszę o pomoc podesłać linka jakiegoś !!
- Irek
- Świeżak
- Irek
- Świeżak
Archas napisał(a):Siemanko AllWidzę, że jestem w domu.
Honda NSR 125R
Moja ślicznotka jest z 2000r. Wersja JC22. 38KM. V-Max ok 150 km/h. Szaro-czarne malowanie.
Pozdrawiam fanów NSR 125R i Riderów z Pułtuska i okolic
jestes smieszny piszac 38km .... nsr jc22 ma 28km
tak wogole to iras nie musisz zmieniac tych uszczelek u gory wymien tylko uszczelniacze
-
Gs-stefan - Świeżak
Siema ;]
Dzisiaj się zarejestrowałem, za tydzień/dwa kupuje Honde NSR
Uparłem się na nią, każdy poleca, NSR i nic innego ;P
Mam do dyspozycji 5 koła. Doradzilibyście mi o co pytać sprzedającego, na co zwrócić szczególną uwagę? Wszystkie rady mile widziane, z góry dzięki
Dzisiaj się zarejestrowałem, za tydzień/dwa kupuje Honde NSR

Mam do dyspozycji 5 koła. Doradzilibyście mi o co pytać sprzedającego, na co zwrócić szczególną uwagę? Wszystkie rady mile widziane, z góry dzięki

Wkrótce Honda NSR 125
"Tutaj chodzi o Pasję, tutaj chodzi o Siłę, tutaj chodzi o Moc! PRAWDZIWA HISTORIA!
"

"Tutaj chodzi o Pasję, tutaj chodzi o Siłę, tutaj chodzi o Moc! PRAWDZIWA HISTORIA!

- kLeJoNSR
- Świeżak
Dokładne oględziny zewnętrzne. wszelkie plastiki, otarcia na manetkach , dziurawy wydech...
Najlepiej kupuj w oryginalnym malowaniu, a nie żadne "ekstra czarny metalic" . Bo mogą być po szlifie.
Stan techniczny - stan napędu, silnika (powinna to sprawdzić osoba, która wie, jak NSR powinna się sprawować) , sprzęgło (czy chodzi płynnie, lekko czy ciężko), sprawdź też stan hamulców (NSR powinna się zatrzymać na bardzo krótkim dystansie z 50 km/h). Sprawdź czy lagi są proste i czy motocykla nie znosi w żadną strone podczas jazdy. Jeśli będziesz już zdecydowany, pojedź do dobrego warsztatu i niech zrobią geometrię ramy - koszt trochę ponad 100 złotych, a daje Ci to pewność, że motor nie był mocno bity
Albo że został świetnie naprawiony ;P
Zwróć uwagę, czy poprawnie działa prędkościomierz i obrotomierz - wydaje się to drobnostka, ale kosztuje kupe kasy..
Za 5 koła możesz dostać rocznik 2001/2002... Ewentualnie weź 2000. Starszych nie bierz, no chyba że w BAJECZNYM stanie technicznym, z potwierdzonym małym przebiegiem itp.
I nie wierz ogłoszeniom - widziałem NSRki z 20k przebiegu, które jeździły i wyglądały dużo lepiej niż te z "rzekomo 10k przebiegu" .
Weź ze sobą kogoś doświadczonego - ojca, wujka, który się zna i obiektywnie oceni.
Najlepiej kupuj w oryginalnym malowaniu, a nie żadne "ekstra czarny metalic" . Bo mogą być po szlifie.
Stan techniczny - stan napędu, silnika (powinna to sprawdzić osoba, która wie, jak NSR powinna się sprawować) , sprzęgło (czy chodzi płynnie, lekko czy ciężko), sprawdź też stan hamulców (NSR powinna się zatrzymać na bardzo krótkim dystansie z 50 km/h). Sprawdź czy lagi są proste i czy motocykla nie znosi w żadną strone podczas jazdy. Jeśli będziesz już zdecydowany, pojedź do dobrego warsztatu i niech zrobią geometrię ramy - koszt trochę ponad 100 złotych, a daje Ci to pewność, że motor nie był mocno bity

Zwróć uwagę, czy poprawnie działa prędkościomierz i obrotomierz - wydaje się to drobnostka, ale kosztuje kupe kasy..

Za 5 koła możesz dostać rocznik 2001/2002... Ewentualnie weź 2000. Starszych nie bierz, no chyba że w BAJECZNYM stanie technicznym, z potwierdzonym małym przebiegiem itp.
I nie wierz ogłoszeniom - widziałem NSRki z 20k przebiegu, które jeździły i wyglądały dużo lepiej niż te z "rzekomo 10k przebiegu" .
Weź ze sobą kogoś doświadczonego - ojca, wujka, który się zna i obiektywnie oceni.
-
Hellrider - Świeżak
- Michal2793
- Świeżak
Hellrider dzięki
długo śmigasz? ;P jakie uczucia do Nerki?
Jeździłeś kiedyś na innej 125(jeśli tak, jakie porównanie)?
Michal2793
28 KM, 16 lat ( 3 miesiące przed urodzinami możesz zacząć
)

Michal2793
28 KM, 16 lat ( 3 miesiące przed urodzinami możesz zacząć

Wkrótce Honda NSR 125
"

- kLeJoNSR
- Świeżak
- Michal2793
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość