Zobacz wÄ…tek - Gasnie podczas jazdy -Honda nx650
NAS Analytics TAG

Gasnie podczas jazdy -Honda nx650

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Gasnie podczas jazdy -Honda nx650

Postprzez blueM. » 1/6/2008, 20:08

Witam. Od pewnego czasu borykam sie z takim małym problemem.
Podczas jazdy silnik gasnie.Bez problemu można go ponownie odpalic starterem natomiast nie odpala z pedu.Na trasie 100 km takie ataki srednio wystepują koło 10 razy .Musze to usunąć bo jest to niebezpieczne.Dodam jeszcze ze czyszczenie gaznika i reg zaworów zbytnio nie pomogły no może przestało pojawiać sie dławienie ale gaśnie niespodziewanie nadal a przy odpalaniu często stzreli w rure.
Motorek to Honda Dominator.
blueM.
Świeżak

Postprzez simonw » 2/6/2008, 00:44

Pierwsza rzecz jaka bym zrobil to sprawdzil czy nie hybocze Ci sie jakas kostka, kabel nie jest przetarty itp - chociaz dziwne, ze odpali ze startera - musialbys dokladnie opisac jak to sie dzieje. Gasnie i co .. jedziesz, nic sie nie dzieje - wcisniesz starter i zapali, czy moze po chwili , albo jak staniesz. Moze nie masz zaplonu i gladkosc naszych drog sprawia ze lataja Ci przewody, moze cos nie lapie styku - bardziej tedy bym obstawial zebys poszukal - i przede wszystkim opisal sprawe dokladniej.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez blueM. » 3/6/2008, 16:31

Dzieki za zainteresowanie.Generalnie zała akcja gasnięcia pojawia sie nagle czyli jade czuje szarpnięcie obrotomież na 0 wciskam sprzęgło pstrykam starter odpala bez problemu za 1 strzałem i jade dalej.Czasami przy odpalaniu strzeli w rure.Dziwne jest to ze nie odpala z pędu puszczając sprzęgło.Kilka razy było tak że gasł co kilka sekund wtedy zjazd na pobocze przygazówka na 6t na obrotomieżu i pomagało.Gaznik był czyszczony nie wiem czy koleś zaglądał do filtra ale myśle ze przy czyszczeniu gaznika to sie to też sprawdza.Nie wiem czy udeżać w kierunku elektryki czy paliwa.Bo mam nadzieje ze nie są to problemy z dzwigniami dekompresora czy jakąs inną mechaniką
blueM.
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê