Zobacz wÄ…tek - GSXR 750 SRAD '97 ...silnik wtrysk'99 prosze pomoc/opinie
NAS Analytics TAG

GSXR 750 SRAD '97 ...silnik wtrysk'99 prosze pomoc/opinie

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

GSXR 750 SRAD '97 ...silnik wtrysk'99 prosze pomoc/opinie

Postprzez Kokesz » 13/9/2006, 22:52

Witam
Wlasnie poj godziny temu ogladalem SRAD 750 z roku 1997. Silnik ma wstawiony od 99 czyli z wtryskiem. Motocykl bardzo ladny... fakt ze malowany drugi raz (wlasiciel mowi ze dal estetyki) na oryginalne barwy ale zadnych popekanych plastikow ani wyraznych rys na silniku lub wydechu, ogranicznik ok, rama tez, zadnych wgiec, wszystko wydaje sie byc cacy... Odpalam silnik kontrolka cisnienia oleju gasnie szybko, silnik ladnie pracuje z kompletnym wydechem yoshimura:) Ale slychac jakies male stuki w silniku... po jakims czasie jak silnik sie rozgrzal stuki zanikly ale za to wchodzi nowa diagnoza... mianowicie gdy odkrecam manetke i puszczam silnik opada z obrotow i przy juz nizszych obrotach slychac jakby grzechotke w silniku (wydaje sie jakby w jego gornej czesci), ktora ucicha gdy silnik juz spadnie na wolne oborty.

Co to moze byc? Czy ten typ tak ma? Moze zawory? Z tego co sprzedajacy mi mowil to twierdzi ze w silnikach na wtrysku srada nie reguluje sie zaworow... ze niby maja samoregulacje (nie bardzo mi sie chce wierzyc). Rozumiem ze gaznikow nie ma w silniku 99 :) ale regulacja zaworow powinna sie odbywac.

Sprzet jest ladny i nie drogi bo 2300 eur (brakuje mu tylko lusterek no i strzeba wymienic olej z uszczelniaczami w przednim zawieszeniu). Gosc czasami latal nim po torze ale nie sadze zeby przesadzil z jazda (chociaz nigdy nie wiadmo...) Olej wymienial troche pozno bo co 6tys mil .

Aha jescze jedna ciekawostka... mowil ze w roku 2004 silnik z roku 1999 byl kupiony nowy i nie uzywany!!! Czy to jest mozliwe???

Pozdrawiam i bardzo prosze o opmoc i opinie w tej sprawie oraz jakies ewentulane rzeczy na jakie mialbym zwrocic uwage przy kupnie tego sprzetu.

Bym prosil o szybkie posty bo chcialbym motocykl kupic do konca tygodnia jesli jest tego warty... a takie okazja (jezeli jest to okazja) to zadko sie trafiaja.

Pozdro wszystkim i z gory dziekuje,
Kokesz
Kokesz
Świeżak

Postprzez krzybiel » 14/9/2006, 10:33

nie chce Cię zniechęcać, ale wydaje mi się , że to moto jest złożony z kilku po ostrym craschu. Ja bym nie ryzykował, tu chodzi o Twoje zdrowie.
Sprawdź daty produkcji opon, linek, przewodów hamulcowych itp. Jeżeli każda jest inna to wiadomo, że to składak.
ZulusRacingTeam
krzybiel
Świeżak

Postprzez krzybiel » 14/9/2006, 14:01

to prawda ale często zakładają opony starsze niż moto, a to tylko świadczy o sprzedającym !
ZulusRacingTeam
krzybiel
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 52 gości

na górê