Zobacz wątek - Stal na błysk
NAS Analytics TAG

Stal na błysk

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Stal na błysk

Postprzez Linde » 31/5/2008, 21:41

Niedawno do Virażki zrobiÅ‚em sobie oparcie jednak po zaÅ‚ożeniu stwierdziÅ‚em że powinno siÄ™ ono Å›wiecić (bÄ…dź co bÄ…dź to Chopper) i teraz mam problem bo nie mam pojÄ™cia jak zrobić żeby stal bÅ‚yszczaÅ‚a siÄ™ jak „psu…”.

Na początku próbowałem to malować i o dziwo efekt był zajebisty jednak euforia minęła przy montażu, bo każde najmniejsze dotknięcie powodowało uszkodzenie powierzchni.

Myślałem o polerowaniu ale nie mam pojęcia jak wypolerowaną powierzchnię zabezpieczyć (dodam że oparcie jest ze stali).
Chromowanie raczej odpada bo w mojej okolicy niewiele firm się tym zajmuje a za byle pierdołę chcą kosmiczne pieniądze (w przypadku tego oparcia jakieś 150- 300 zł w zależności od firmy).

Generalnie niewiele rozwiązań przychodzi mi do głowy a nie bardzo chcę lecieć z tym do fachowców bo ci zedrą ze mnie aż miło. Liczę zatem na jakieś podpowiedzi ze strony szanownego gremium.

Na koniec dodam że oparcie to jest mi bardzo potrzebne i musi ono być w tej właśnie formie jaką ja przyjąłem (m.in. dlatego wykonałem je sam) co więcej w następnym sezonie musi ono zniknąć z motocykla więc nie widzę sensu wdawania pieniędzy na coś co posłuży mi pół roku.
Linde
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 4/6/2008, 10:59

wiesz co ci powiem kolego całkiem nie dawno poszukiwałem pasty polerskiej do maski samochodu, natknąłem się na allegro na bardzo dużą firmę z piastowa woj. mazowieckie ale sprzedają wysyłkowo, poszukaj w googlach ja jak dzwoniłęm to koleś się super znał i mi bardzo dobrze doradził mają wszystko do polerowania szczorki pasty preparaty papiery no poprostu wszystko. Sądze że będziesz musiał usunąć farmę chemią i wypolerować element delikatną szczotką i pastą
YZF R1
Moderator

Postprzez Grzybu » 4/6/2008, 12:45

Polerka wiadomo od grubszego ziarna do coraz drobniejszego. Na koniec gąbką do polerki i odpowiednią pastą. A żeby zabezpieczyć trzeba odtłuścić i prysnąć jakimś lepszym klarem i to kilka warstw, żeby powłoka była gruba. Bylejaki w sprayu będzie odłaził - nawet jeśli to akryl. Chociaż myślę, że na pół roku to i sprayem z 5 warstw wystarczy.
Grzybu
Bywalec

Postprzez YZF R1 » 5/6/2008, 15:46

nie pozostaje mi nic do dodania.....
YZF R1
Moderator

Postprzez simonw » 5/6/2008, 17:13

Na forum byl juz ten temat, zadaj sobie nieco trudu i poszukaj. W temacie byl takze FILM krok po kroku z narracja oraz lista potrzebnych rzeczy i cena.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

na górê