[Skutery Aprilia] Aprilia Sportcity 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Skutery Aprilia] Aprilia Sportcity 125
Dyskusja na temat: Aprilia Sportcity 125
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Aprilia Sportcity 125
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Aprilia Sportcity 125
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
bardzo fajny skuter, b. ladna stylistyka, dobre hamulce i prowadzenie, szczerze polecam, dosc zrywny i pali ok 3.5-3.7 l/100km przy dynamicznej jezdzie po miescie, na prostej leci 105 z gorki 112:) jedyny minus to maly schowek(nawet kask sie nie zmiesci..)<br><hr>kedzis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"ten model tak ma"Komentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>

Pozdrawiam
<br><hr>Kedzis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kedzis mam pytanko. Dziś własnie zauważyłem jak wisi mi jakaś rurka (przezroczysta) , nie wiem do czego i od czego? Moze tam gdzie filtr powietrza wchodzi, nie mam pojęcia! Juz mnie wkurza, skuter nowy, tydzien czasu i juz druga rzecz! Jak mnie wkur.. jeszcze bardziej to oddam za darmo:) Musze podjechac do serwisu (sprzedawcy) i niech zobaczy bo ja po to nowy kupilem zeby ok bylo! Jednak chyba co włoskie to g warte! Puki co odradzam aprilie!<br><hr>maniekKomentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):"ten model tak ma", ja tez tak mialem- mozna sie przyzwyczaic, ale jesli jest na gwarancji to musza to naprawic.W moim wariowal rowniez predkosciomierz po myciu- za duzo wody i motor stal w miejscu a pokazywalo czasami max predkosc i przebieg wzrastal.Na szczescie po osuszeniu wszystko bylo ok.Na Sportcity jezdzilem tylko miesiac, bo mialem okazje sprzedac drozej niz kupilem, i od roku jezdze na Yzf R125.Tu z kolei predkosciomiesz przestal dzialac kompletnie-wymienili na gwarancji.Ogolnie super moto do nauki i nie tylko.Mysle, ze najlepsze w klasie 125.I pali mi 2,7 l/100km
W czasach kryzysu to pomaga.Za tydzien mam egz. na prawko i jak zdam chce kupic Nowe Ducati Monster 696 albo Suzuki GSXR 600 k8 lub Yzf R6.Tylko trzeba jeszcze zdac..
Pozdrawiam
<br><hr>Kedzis<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kedzis mam pytanko. Dziś własnie zauważyłem jak wisi mi jakaś rurka (przezroczysta) , nie wiem do czego i od czego? Moze tam gdzie filtr powietrza wchodzi, nie mam pojęcia! Juz mnie wkurza, skuter nowy, tydzien czasu i juz druga rzecz! Jak mnie wkur.. jeszcze bardziej to oddam za darmo:) Musze podjechac do serwisu (sprzedawcy) i niech zobaczy bo ja po to nowy kupilem zeby ok bylo! Jednak chyba co włoskie to g warte! Puki co odradzam aprilie!<br><hr>maniekKomentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):"ten model tak ma", ja tez tak mialem- mozna sie przyzwyczaic, ale jesli jest na gwarancji to musza to naprawic.W moim wariowal rowniez predkosciomierz po myciu- za duzo wody i motor stal w miejscu a pokazywalo czasami max predkosc i przebieg wzrastal.Na szczescie po osuszeniu wszystko bylo ok.Na Sportcity jezdzilem tylko miesiac, bo mialem okazje sprzedac drozej niz kupilem, i od roku jezdze na Yzf R125.Tu z kolei predkosciomiesz przestal dzialac kompletnie-wymienili na gwarancji.Ogolnie super moto do nauki i nie tylko.Mysle, ze najlepsze w klasie 125.I pali mi 2,7 l/100km
W czasach kryzysu to pomaga.Za tydzien mam egz. na prawko i jak zdam chce kupic Nowe Ducati Monster 696 albo Suzuki GSXR 600 k8 lub Yzf R6.Tylko trzeba jeszcze zdac..
Pozdrawiam
<br><hr>Kedzis<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pozdrawiam
<br><hr>Kedzis<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zalezy gdzie wisiKomentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):"ten model tak ma", ja tez tak mialem- mozna sie przyzwyczaic, ale jesli jest na gwarancji to musza to naprawic.W moim wariowal rowniez predkosciomierz po myciu- za duzo wody i motor stal w miejscu a pokazywalo czasami max predkosc i przebieg wzrastal.Na szczescie po osuszeniu wszystko bylo ok.Na Sportcity jezdzilem tylko miesiac, bo mialem okazje sprzedac drozej niz kupilem, i od roku jezdze na Yzf R125.Tu z kolei predkosciomiesz przestal dzialac kompletnie-wymienili na gwarancji.Ogolnie super moto do nauki i nie tylko.Mysle, ze najlepsze w klasie 125.I pali mi 2,7 l/100km
Pozdrawiam
<br><hr>Kedzis<br>Komentatorzy napisał(a):kedzis mam pytanko. Dziś własnie zauważyłem jak wisi mi jakaś rurka (przezroczysta) , nie wiem do czego i od czego? Moze tam gdzie filtr powietrza wchodzi, nie mam pojęcia! Juz mnie wkurza, skuter nowy, tydzien czasu i juz druga rzecz! Jak mnie wkur.. jeszcze bardziej to oddam za darmo:) Musze podjechac do serwisu (sprzedawcy) i niech zobaczy bo ja po to nowy kupilem zeby ok bylo! Jednak chyba co włoskie to g warte! Puki co odradzam aprilie!<br><hr>maniek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zalezy gdzie wisiKomentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):"ten model tak ma", ja tez tak mialem- mozna sie przyzwyczaic, ale jesli jest na gwarancji to musza to naprawic.W moim wariowal rowniez predkosciomierz po myciu- za duzo wody i motor stal w miejscu a pokazywalo czasami max predkosc i przebieg wzrastal.Na szczescie po osuszeniu wszystko bylo ok.Na Sportcity jezdzilem tylko miesiac, bo mialem okazje sprzedac drozej niz kupilem, i od roku jezdze na Yzf R125.Tu z kolei predkosciomiesz przestal dzialac kompletnie-wymienili na gwarancji.Ogolnie super moto do nauki i nie tylko.Mysle, ze najlepsze w klasie 125.I pali mi 2,7 l/100km
Pozdrawiam
<br><hr>Kedzis<br>Komentatorzy napisał(a):kedzis mam pytanko. Dziś własnie zauważyłem jak wisi mi jakaś rurka (przezroczysta) , nie wiem do czego i od czego? Moze tam gdzie filtr powietrza wchodzi, nie mam pojęcia! Juz mnie wkurza, skuter nowy, tydzien czasu i juz druga rzecz! Jak mnie wkur.. jeszcze bardziej to oddam za darmo:) Musze podjechac do serwisu (sprzedawcy) i niech zobaczy bo ja po to nowy kupilem zeby ok bylo! Jednak chyba co włoskie to g warte! Puki co odradzam aprilie!<br><hr>maniek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wisi pod skuterem (luzno, biała rurka) , szukam wlasnie w necie zdjec i widze ze jeden eystawiony ma podobnie... Masz jaks mail, czy gg podeslal bym Ci zdjęcie? pozdro i dzieki<br><hr>maniekKomentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):"ten model tak ma", ja tez tak mialem- mozna sie przyzwyczaic, ale jesli jest na gwarancji to musza to naprawic.W moim wariowal rowniez predkosciomierz po myciu- za duzo wody i motor stal w miejscu a pokazywalo czasami max predkosc i przebieg wzrastal.Na szczescie po osuszeniu wszystko bylo ok.Na Sportcity jezdzilem tylko miesiac, bo mialem okazje sprzedac drozej niz kupilem, i od roku jezdze na Yzf R125.Tu z kolei predkosciomiesz przestal dzialac kompletnie-wymienili na gwarancji.Ogolnie super moto do nauki i nie tylko.Mysle, ze najlepsze w klasie 125.I pali mi 2,7 l/100km
Pozdrawiam
<br><hr>Kedzis<br>Komentatorzy napisał(a):kedzis mam pytanko. Dziś własnie zauważyłem jak wisi mi jakaś rurka (przezroczysta) , nie wiem do czego i od czego? Moze tam gdzie filtr powietrza wchodzi, nie mam pojęcia! Juz mnie wkurza, skuter nowy, tydzien czasu i juz druga rzecz! Jak mnie wkur.. jeszcze bardziej to oddam za darmo:) Musze podjechac do serwisu (sprzedawcy) i niech zobaczy bo ja po to nowy kupilem zeby ok bylo! Jednak chyba co włoskie to g warte! Puki co odradzam aprilie!<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):zalezy gdzie wisi, w mojej r125 wisi pod silnikiem luzno rurka i z tego co mi sie wydaje to po to by odprowadzic nadmiar oleju chyba, albo np. jak motor sie wywroci,w aprilce nie pamietam, bo nawet sie nia nie nacieszylem(tylko miesiac jezdzilem- i sprzedalem po dobrej cenie.pozdrawiam<br><hr>kedzis<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wisi pod skuterem (luzno, biała rurka) , szukam wlasnie w necie zdjec i widze ze jeden eystawiony ma podobnie... Masz jaks mail, czy gg podeslal bym Ci zdjęcie? pozdro i dzieki, moje gg5462587<br><hr>maniekKomentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):"ten model tak ma", ja tez tak mialem- mozna sie przyzwyczaic, ale jesli jest na gwarancji to musza to naprawic.W moim wariowal rowniez predkosciomierz po myciu- za duzo wody i motor stal w miejscu a pokazywalo czasami max predkosc i przebieg wzrastal.Na szczescie po osuszeniu wszystko bylo ok.Na Sportcity jezdzilem tylko miesiac, bo mialem okazje sprzedac drozej niz kupilem, i od roku jezdze na Yzf R125.Tu z kolei predkosciomiesz przestal dzialac kompletnie-wymienili na gwarancji.Ogolnie super moto do nauki i nie tylko.Mysle, ze najlepsze w klasie 125.I pali mi 2,7 l/100km
Pozdrawiam
<br><hr>Kedzis<br>Komentatorzy napisał(a):kedzis mam pytanko. Dziś własnie zauważyłem jak wisi mi jakaś rurka (przezroczysta) , nie wiem do czego i od czego? Moze tam gdzie filtr powietrza wchodzi, nie mam pojęcia! Juz mnie wkurza, skuter nowy, tydzien czasu i juz druga rzecz! Jak mnie wkur.. jeszcze bardziej to oddam za darmo:) Musze podjechac do serwisu (sprzedawcy) i niech zobaczy bo ja po to nowy kupilem zeby ok bylo! Jednak chyba co włoskie to g warte! Puki co odradzam aprilie!<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):zalezy gdzie wisi, w mojej r125 wisi pod silnikiem luzno rurka i z tego co mi sie wydaje to po to by odprowadzic nadmiar oleju chyba, albo np. jak motor sie wywroci,w aprilce nie pamietam, bo nawet sie nia nie nacieszylem(tylko miesiac jezdzilem- i sprzedalem po dobrej cenie.pozdrawiam<br><hr>kedzis<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ma on jakies blokady?chodzi o model 125ccm,rok 2007<br><hr>koloKomentatorzy napisał(a):bardzo fajny skuter, b. ladna stylistyka, dobre hamulce i prowadzenie, szczerze polecam, dosc zrywny i pali ok 3.5-3.7 l/100km przy dynamicznej jezdzie po miescie, na prostej leci 105 z gorki 112:) jedyny minus to maly schowek(nawet kask sie nie zmiesci..)<br><hr>kedzis<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w wiekszosci motocykli wisza jakies rurki, jedna jest chyba do odprowadzania paliwa jak zbyt duzo zatankujesz, albo przewrocisz motor-tak mi sie przynajmniej wydaje ale nie jestem na 100% pewien<br><hr>kedzisKomentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):"ten model tak ma", ja tez tak mialem- mozna sie przyzwyczaic, ale jesli jest na gwarancji to musza to naprawic.W moim wariowal rowniez predkosciomierz po myciu- za duzo wody i motor stal w miejscu a pokazywalo czasami max predkosc i przebieg wzrastal.Na szczescie po osuszeniu wszystko bylo ok.Na Sportcity jezdzilem tylko miesiac, bo mialem okazje sprzedac drozej niz kupilem, i od roku jezdze na Yzf R125.Tu z kolei predkosciomiesz przestal dzialac kompletnie-wymienili na gwarancji.Ogolnie super moto do nauki i nie tylko.Mysle, ze najlepsze w klasie 125.I pali mi 2,7 l/100km
Pozdrawiam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nawet nie wiedzialem ze ten skuter mial jakas blokade - niestety nie jezdzilem nim wystarczajaca dlugo gdyz po miesiacu pokusilem sie o nowa YZF R125 ,gdy sie pojawila na rynku.. pozniej Shiver 750 i CB1000R.Teraz 160 robie na drugim biegu..Komentatorzy napisał(a):bez blokady licznik zamyka u mnie 160<br><hr>1000000<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ta rurka to odpowietrzenie komory akumulatora zainstalowanego pod siedzeniem.<br><hr>pkosKomentatorzy napisał(a):witam. Kupiłem sportcity ale 50, nowy z salonu, ładny, wydaje sie solidny, z tym, że... Nie przejechałem jeszcze nawet 100km i juz jest problem ze wskazaniami poziomu paliwa! Palia jest przynajmniej na 1/2 a wskazówka ni drgnie, czasami podchodzi ,czasami opada, czasami nic! Tylko po odbiorze gdy zalalem do pełna wskazówka wskazywała, teraz wariuje, dlaczego? Aprilia wydaje sie dobrym wyborem, na szczescie mam gwarancje i nie jest to wielki problem ale...! I oby nic wiecej sie nie trafilo:) pozdro<br><hr>maniek<br>Komentatorzy napisał(a):"ten model tak ma", ja tez tak mialem- mozna sie przyzwyczaic, ale jesli jest na gwarancji to musza to naprawic.W moim wariowal rowniez predkosciomierz po myciu- za duzo wody i motor stal w miejscu a pokazywalo czasami max predkosc i przebieg wzrastal.Na szczescie po osuszeniu wszystko bylo ok.Na Sportcity jezdzilem tylko miesiac, bo mialem okazje sprzedac drozej niz kupilem, i od roku jezdze na Yzf R125.Tu z kolei predkosciomiesz przestal dzialac kompletnie-wymienili na gwarancji.Ogolnie super moto do nauki i nie tylko.Mysle, ze najlepsze w klasie 125.I pali mi 2,7 l/100km
Pozdrawiam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam sportcity z 2011r i jest to masakra tak wadliwy sprzęt że więcej stoi u mechanika niż ja nim jeżdżę teraz pompa wody padła<br><hr>sportcity 125
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miałem 200 na gaźniku, a teraz mam 250 na wtrysku, obie Apki mogę pochwalić. Na każdej zrobiłem ok 2 tys., no i będę robił więcej. Zauważyłem, że 250 jest wolniejsza, sprawdziłem to bo miałem obie w tym samym czasie. Tu pojawia się pytanie: czy one mają jakieś blokady?<br><hr>Ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam problem z tym modelem 4t 2005 r. ,gdy jadę i dam cały gaz to muli i już gaśnie ,jedynie co to moge jechać na niecałem pół gazu i tylko max 80 i świeci problem silnika , gaźnik czyścilem wszystko i nadal to samo ,co może być powodem? ;/
<br><hr>Siwy
<br><hr>Siwy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości