Yamaha YZF R125 vs. Derbi GPR 125 R (pytanie od tuning)
Werladyn napisał(a):Kup Yamaha r125 załóż tuningowe polini 160/200 xD chociaż to dla mnie marnowanie kasy, ale jak masz :>
Z tego co teraz spojrzałem to polini 200 w Stanach po niecałe 400zl chodzą czyli nie jest tak źle, a podniesie to osiągi? I 15kg nie ważę, ale zaraz jakiś dużo cięższy nie jestem ;P I w sumie pewnie najczęściej będę jeździł z pasażerką, a jeśli ma to mnie jeszcze bardziej spowolnić to tym bardziej mi będzie głupio tłuc się za jakimś polonezem na dłuższy dystans, i nie móc go wyprzedzić ;P
-
traszer - Świeżak
Ja bym może załatwił nówkę koło 13 tyś. Dlatego myślę o tuningu, bo trochę by jeszcze zostało (; I swoją drogą załamałem się, bo R6 rocznik 2008, nówka z salonu w stanach kosztuje około 20 000zł
Ale jeszcze tylko dwa (lub jak gorzej pójdzie) 4 do 8 lat i zrobię sobie wreszcie to prawko kat. "A". A jak na razie muszę postarać sie znaleść jakiś sposób na podrasowanie R 125 ;P

Ostatnio edytowano 23/5/2008, 23:09 przez traszer, łącznie edytowano 1 raz
-
traszer - Świeżak
http://pl.youtube.com/watch?v=UukEjPmcQKw
Może mi ktoś powiedzieć czy ten koleś serio jedzie na 125tce?
Jeśli tak to mam teraz poważny problem ;P Szkoda tylko, że na niższych obrotach brzmi jak robiący sie popcorn, a na wyższych jak kosiarka ;P Na Yamaszce nie dałoby sie za żadne skarby czegoś takiego wyciągnąć? No kurcze, musi być jakiś sposób ;P Pomocy.
Może mi ktoś powiedzieć czy ten koleś serio jedzie na 125tce?

-
traszer - Świeżak
Koleś jest z "Byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii"
I w tytule i tagach jest, że niby 125. Ale ja już sam nie wiem. I fabrycznie 165 Mito nie ma, więc musiała być to fantazja właściciela, o ile w ogóle faktycznie ma silnik pojemności 165. A apropo to myślicie, że mógłbym coś takiego z Yamahą zrobić?

-
traszer - Świeżak
Więc ja myśle że jestem wstanie Tobie pomóc..
Yamaha YZF r 125 jest przepiękna
A w jej serduszku drzemie o wiele większa moc która jest blokowana elektronicznie. Po całkowitym odblokowaniu tej maszyny osiągnie ona moc 23 HP czyli tyle samo co Derbi Gpr Racing które jest 2 taktem. Przy tym bardzo niskie spalanie w granicach 4 litrów na 100km..
Z informacji jakie znalazłem w internecie to zablokowana yamaha po
19 sekundach będzie rozpędzona do prędkości 101,7 km/h
przyśpieszanie 50km/h 90 km/h 23 sec
hamowanie 90km/h - 50 km/h czas 2,1 sec odległość 47m
hamowanie 50 km/h - 0km/h czas 2,4 sec odległość 23m
Waga motoru gotowego do jazdy wynosi 142 kg. Oczywiście przyśpieszenie ulegnie zmianie gdy motor zostanie odblokowany, Zablokowana yamaha jest w stanie rozpędzić się do prędkości rzędu 120- 125 km/h po pełnym odblokowaniu nie jestem pewny ale chyba 140km/h być może ta prędkość jest większa. A teraz według mnie najlepsza część mojej wypowiedzi, Czytałem gdzieś że Yamaha w niedalekiej przyszłości ma zamiar wypuścić KITY TUNINGOWE do tego modelu które mają znacznie podnieść moc motoru.. która dla mnie jak na 4 takt o tej pojemności jest i tak duża...
Yamaha YZF r 125 jest przepiękna
A w jej serduszku drzemie o wiele większa moc która jest blokowana elektronicznie. Po całkowitym odblokowaniu tej maszyny osiągnie ona moc 23 HP czyli tyle samo co Derbi Gpr Racing które jest 2 taktem. Przy tym bardzo niskie spalanie w granicach 4 litrów na 100km..
Z informacji jakie znalazłem w internecie to zablokowana yamaha po
hamowanie 90km/h - 50 km/h czas 2,1 sec odległość 47m
hamowanie 50 km/h - 0km/h czas 2,4 sec odległość 23m
Waga motoru gotowego do jazdy wynosi 142 kg. Oczywiście przyśpieszenie ulegnie zmianie gdy motor zostanie odblokowany, Zablokowana yamaha jest w stanie rozpędzić się do prędkości rzędu 120- 125 km/h po pełnym odblokowaniu nie jestem pewny ale chyba 140km/h być może ta prędkość jest większa. A teraz według mnie najlepsza część mojej wypowiedzi, Czytałem gdzieś że Yamaha w niedalekiej przyszłości ma zamiar wypuścić KITY TUNINGOWE do tego modelu które mają znacznie podnieść moc motoru.. która dla mnie jak na 4 takt o tej pojemności jest i tak duża...
-
aresop - Świeżak
Dzięki serdeczne! Przywróciłeś mi wiarę we wszystko (; Bo już zaczynałem wątpić czy brać tą Yamaszkę. Przyspieszenie zablokowanej nie powala, aczkolwiek można ją zawsze jakoś odchudzić i ogólnie w planach mam poprawienie jej osiągów ;P Zobaczymy co z tymi kitami, już nie mogę się doczekać
Też masz zamiar kupić Yamaszkę, że taki zorientowany jesteś? ;>

-
traszer - Świeżak
Bardzo chcialbym kupić sobie ją ale mam jeszcze na oku GPR nude jak dla mnie równie piękny co Yamaha., jest to wręcz moje marzenie. Lecz niestety nie stać mnie... Ale ktoś kiedyś mi powiedział.
"Marzenia sa tym co posuwa do przodu cala ludzka cywilizacje.
Nie same jednak marzenia ale przede wszystkim sila woli i pomyslowosc
w ich realizacji."
Więc bede starał sie zarobić w Wakacje na nią..
"Marzenia sa tym co posuwa do przodu cala ludzka cywilizacje.
Nie same jednak marzenia ale przede wszystkim sila woli i pomyslowosc
w ich realizacji."
Więc bede starał sie zarobić w Wakacje na nią..

-
aresop - Świeżak
Jeżeli wolisz nakedy bardziej to ładna jest też Cagiva Raptor 125 (;
http://tiny.pl/kxp2
Chociaż nie ma takich fajnych dwóch świateł (w stylu Triumpha Speed Triple ;D) jak Derbi. W każdym razie powodzenia w zbieraniu
Mi też szczęście sie przyda, bo na Yamaha trochę kasy potrzeba. Tak od razu Ci powiem jeszcze, że na Cagive jeszcze więcej, żebyś za bardzo się nie napalił i nie zawiódł 
http://tiny.pl/kxp2
Chociaż nie ma takich fajnych dwóch świateł (w stylu Triumpha Speed Triple ;D) jak Derbi. W każdym razie powodzenia w zbieraniu

-
traszer - Świeżak
aresop napisał(a):Z informacji jakie znalazłem w internecie to zablokowana yamaha po
No coś Ci się chyba pomyliło

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
JędrekZDW - Bywalec
Landryss25 napisał(a):aresop napisał(a):Z informacji jakie znalazłem w internecie to zablokowana yamaha po
No coś Ci się chyba pomyliłoNiemożliwe żeby takie czasy przyśpieszeń osiągała chyba zamiast 19 powinno być 9. Takie przyśpieszenia to ma motorower.
Dałem jasno do zrozumienia zablokowana Yamaha YZF r 125 ma takie osiągi.. i są one przedstawione tutaj http://pl.youtube.com/watch?v=N5wPNAejbJM. I podkreślam jeszcze raz te dane dotyczą blokowanej yamahy jak jest z odblokowana nie jestem w stanie powiedzieć..
@Up
GPR Jest 2 suwem.
-
aresop - Świeżak
lol
człowieku weź sie zastanów co piszesz.. jeszcze nie masz prawka a już coś cudujesz jakieś 1/4 mili :/ naucz sie pierwsze dobrze jeździć na motocyklu a nie juz szajba bije.. a co do postu to mam ten motocykl i jesli szukasz mega osiagów to nie tędy droga.. blokad zadnych nie ma, akcesoriow tez brak a szersza opona nie wejdzie bo jest oslona na łancuch.. no chyba ze chcesz baarrdziej ingerowac w konstrukcje moto..
pozdro
pozdro
- mati1112
- Świeżak
hoho
C.D. Ludzie co wy piszecie, to moto nie ma ŻADNYCH blokad i trzeba go dobrze cisnąć zeby 120-130 poszedl.. taka prawda.. a jak czytam ze tutaj kolega pisze ze kupi sobie nowe moto z gwarą i bedzie cylka 200 wkladal to sie zwijam tutaj ze śmiechu
wiem o R125 prawie wszystko bo juz go przez pewien okres uzytkuje.. jednak dla mnie nie licza sie az tak osiagi tylko bezawaryjnos ktora YAMAHA mi zapewni.. sasiad ma RS 125 '07 i po 6000 tysiacach pękł mu wał i juz 2 miesiac stoi na serwisie jeszcze gwary mu uznac nie chcieli <lol> jak cos to pytac pozdro!
Widzę że umiesz edytować posty, to łaskawie nie pisz dwóch pod sobą..-Movi

Widzę że umiesz edytować posty, to łaskawie nie pisz dwóch pod sobą..-Movi
Ostatnio edytowano 4/6/2008, 23:03 przez mati1112, łącznie edytowano 1 raz
- mati1112
- Świeżak
No niestety ale ja teraz niezgodze siÄ™ z TobÄ…,
yamaha jest blokowana i jest to informacja uzyskana od producenta,
Jak to nazwałeś Akcesoria zależy o jakich akcesoriach mowimy..
Bo co do kotów to mają one wyjść w najbliższym czasie...
Więc albo naginasz prawde że masz ten motor albo go masz i niejestes poinformowany.. Jeżeli masz to ja mowie ci to żę jest on blokowany elektronicznie..
Niewierzysz,? Niemusisz. Racja Yamaha jest praktycznie bezawaryjna.. z tym siÄ™ zgodze..
yamaha jest blokowana i jest to informacja uzyskana od producenta,
Jak to nazwałeś Akcesoria zależy o jakich akcesoriach mowimy..
Bo co do kotów to mają one wyjść w najbliższym czasie...
Więc albo naginasz prawde że masz ten motor albo go masz i niejestes poinformowany.. Jeżeli masz to ja mowie ci to żę jest on blokowany elektronicznie..

-
aresop - Świeżak
serio.
wiesz co.. myśle ze jeżeli otrzymuje odpowiedz od generalnego imoprtera yamahy na Polske (mitsui motor z wawy ) to chyba wiedza co mówia?
no chyba ze mnie oklamuja ?! ja pisze to co mi powiedziano i sądze ze sa to źrodla pewne.. w zalaczniku masz cos na dowód.
P.S. ale przyśpieche ma dobrą
P
ale edytuj posty.. kravec
no chyba ze mnie oklamuja ?! ja pisze to co mi powiedziano i sądze ze sa to źrodla pewne.. w zalaczniku masz cos na dowód.
P.S. ale przyśpieche ma dobrą

ale edytuj posty.. kravec
- Załączniki
-
- e.JPG (121.18 KiB) PrzeglÄ…dane 6694 razy
- mati1112
- Świeżak
Re: lol
mati1112 napisał(a):człowieku weź sie zastanów co piszesz.. jeszcze nie masz prawka a już coś cudujesz jakieś 1/4 mili :/ naucz sie pierwsze dobrze jeździć na motocyklu a nie juz szajba bije.
pozdro
Spokojnie, ten "wyścig" to był tylko pretekst do założenia tematu (; Nie mam pojęcia czy kiedykolwiek do niego dojdzie. Głównym tematem ma być to w jaki sposób polepszyć osiągi Yamahy ;P I to logiczne, że jak zrobię prawko, to duuuużo czasu poświęcę na szlifowanie bezpiecznej jazdy, a potem zajmę sie "rozrywką". Zazdroszczę ślicznej Yamahy ;] Pozdro.
-
traszer - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości