kawasaki ninja 250r
• Strona 1 z 1
kawasaki ninja 250r
Cześć. Jestem tu nowy. Chciałbym się zapytać, czy te kawasaki można zarejestrować jako 125 [rocznik 2008]. Mocą silnika nie rozni sie praktycznie od odblokowanej Aprilli 125.
Od tej Aprilli jest dużo tańszy, jest czterosuwem i o niebo lepiej brzmi. Proszę o szybka odpowiedż.

- luki91
- Świeżak
-
marcin33331 - Świeżak
Człowieku, rózni sie motor - ma pojemność 249ccm, a nie 125 i to, że ma tyle co RSka po odblokaniu ma gó*** do tego, bo RSka też prawnie powinna mieć tylko 15KM
Załatwić to jeszcze mało, musisz mieć znajomego na stacji diagniostycznej, bo to nie jest motorower i co rok musisz przegląd robić...
Ja na Twoim miejscu, skoro masz kase na Ninje to bym jeździl na prawku A1 z normlanie zarejestrowaną...
Pozatym ta Ninja jest zmulona lekko.
Pozdro

Załatwić to jeszcze mało, musisz mieć znajomego na stacji diagniostycznej, bo to nie jest motorower i co rok musisz przegląd robić...
Ja na Twoim miejscu, skoro masz kase na Ninje to bym jeździl na prawku A1 z normlanie zarejestrowaną...
Pozatym ta Ninja jest zmulona lekko.
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Jak rejestrujesz motocykl poj. 125ccm na motorower to nie musisz robić już przeglądów, bo masz bezterminowy. Poza tym RS 125 po odblokowaniu i tak przekracza dopuszczalna moc, jaką może mieć motocykl kat. A1. jeśli będziesz chciał zarejestrować coś jeszcze większego na 125ccm to musisz co przegląd robić przekręt. A jak trafisz na upierdliwych policjantów to mogą Ci wysłać motor na stację diagnostyczną i (_._) blada. A uwierz mi, że nie są tacy ciemni jak się mówi.
Oprócz tego, jeśli już rejestrujesz coś na nieodpowiednią kategorię to masz przesrane po wypadku. Nie działa OC i wszystko pokrywasz z własnej kieszeni i musisz pokryć zaległe składki za kategorię na jaką prawidłowo powinien być zarejestrowany motor przez cały czas trwania 'przekrętu". Poza tym nieważne kto spowodował wypadek - wina spada na ciebie. Jak ci jakiś menel wyskoczy i go zabijesz - dostajesz wyrok za umyślne spowodowanie śmierci. Oprócz tego masa innych przykrych spraw w sadzie za poruszanie się motocyklem bez uprawnień itd.
Wychodzi więc na to, że się BARDZO NIE OPŁACA.
Oprócz tego, jeśli już rejestrujesz coś na nieodpowiednią kategorię to masz przesrane po wypadku. Nie działa OC i wszystko pokrywasz z własnej kieszeni i musisz pokryć zaległe składki za kategorię na jaką prawidłowo powinien być zarejestrowany motor przez cały czas trwania 'przekrętu". Poza tym nieważne kto spowodował wypadek - wina spada na ciebie. Jak ci jakiś menel wyskoczy i go zabijesz - dostajesz wyrok za umyślne spowodowanie śmierci. Oprócz tego masa innych przykrych spraw w sadzie za poruszanie się motocyklem bez uprawnień itd.
Wychodzi więc na to, że się BARDZO NIE OPŁACA.
- damiaen
- Świeżak
hehe 1 wyraz a tak wiele tłumaczy
ja nie zastanawiał bym się dłużej brał bym 250 bo ma tyle mocy co 125 2t mniejsze
4t 250 nie dosac ze ma mniejsze spalanie to nie trzeba robic szlifów i innego gówna.. wymiana oleju mały przegląd i pojechali dalej w teren

ja nie zastanawiał bym się dłużej brał bym 250 bo ma tyle mocy co 125 2t mniejsze
4t 250 nie dosac ze ma mniejsze spalanie to nie trzeba robic szlifów i innego gówna.. wymiana oleju mały przegląd i pojechali dalej w teren

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
No tak, ale z tego co napisał, to chce moto na kat. A1
"Not everyone likes metal. FUCK THEM!!!" | http://www.youtube.com/watch?v=UXz7PHkRLgQ
- damiaen
- Świeżak
No włąsnie Bostorn, pozatym ta ninja jest jakoś słabo na osiągi postawiona. ZZR 250 się dużo lepiej zbiera i wkreca...
Autorze tematu - Ile masz lat?
Pozdro
Ps: Spojrzałem na nicka, no wygląda, że jesteś w moim wieku, wiec co za problem poczekać jeszcze pół roku na 125 legalnej na A1?
Autorze tematu - Ile masz lat?
Pozdro
Ps: Spojrzałem na nicka, no wygląda, że jesteś w moim wieku, wiec co za problem poczekać jeszcze pół roku na 125 legalnej na A1?
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm