Jaki tłok
• Strona 1 z 1
Jaki tłok
Witam!!
Jak dobrac tłok do cylindra w dt 125, cylinder ma rozmiar ok 55.99. Co myślicie o tłoku prox?
Jak dobrac tłok do cylindra w dt 125, cylinder ma rozmiar ok 55.99. Co myślicie o tłoku prox?
- krzych125
- Świeżak
Przyczyn moze byc wiele...moze pierscien mial duzy luz..a moze poprostu juz ze starości
...jesli chodzi o luz montazowy to zadzwon do kolesia który sprzedaje tłoki i on pod twoj rozmiar cylindra dobierze tlok..(jeżeli sie jeszcze da dobrac) bo widze ze dosyc duza srednice masz.. ? ja w hondze cr nominał mam 54mm to troche dziene moze dt maja wiekszza 

Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Ja miałem tak: rozebrałem DT i okazało się że pierścień pęłkł. kupiłem go przywiezionego ze szwajcarii, był on tam po kapitalnym remącie jeszcze nie dotarty, ja o tym nie wiedziałem i cisnołem mu gaz do końca. Na cylindrze są jeszcze ślady po szlifowaniu. Jeździł on na oryginalnym tłoku Yamaha.
- krzych125
- Świeżak
krzych125 napisał(a):A jaki powinien byc luz montarzowy?
Czy przyczną pękniętego pierścienia może byc złe docieranie?
Luz powinien być w granicach 0,04-0,05...Według mnie najlepsze tłoki to chyba wossner... oprocz tego cena nie jest bardzo wysoka w porownaniu z niektórymi
-
piotrekmx - Świeżak
adamuzz napisał(a):Powiem tak proxy sa bardzo dobre nawet droższe od wossnera i wiseco..ale do yamahy dt po co taki tłok ? To nie wyczynowa maszyna zeby kuty zakładac
Ale wossnery to też kute tłoki.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości