montaż Crash Padów w FZ6
• Strona 1 z 1
montaż Crash Padów w FZ6
Witam
Kupiłem CrashPady Puig i chciałbym zamontować, czy wystarczy wykręcić fabryczne śruby mocujące silnik do ramy i zastąpić je Crash Padami ?
Czy silnik po wykręceniu tych śrub może się przesunąć itp ?
Czy może lepiej zlecić to serwisowi.
Ps te crash Pady to wcale nie takie małe jak na zdjęciach
Wyglądają jak niezłe gały !
Kupiłem CrashPady Puig i chciałbym zamontować, czy wystarczy wykręcić fabryczne śruby mocujące silnik do ramy i zastąpić je Crash Padami ?
Czy silnik po wykręceniu tych śrub może się przesunąć itp ?
Czy może lepiej zlecić to serwisowi.
Ps te crash Pady to wcale nie takie małe jak na zdjęciach

------------------------------
Pozdrawiam
Younec
FZ6-s 2004r. -> FZ1S 2008r
Pozdrawiam
Younec
FZ6-s 2004r. -> FZ1S 2008r
-
younec - Świeżak
Ja montowalem do sv pady i takze w miejsce srub trzymajacych silnik. Podejrzewam ze w FZ bedzie tak samo. A wiec odpowiadajac na Twoje pytania:
1. Tak
2. Nie. Ale dla pewnosci nie odkrecaj obu jednoczesnie tylko pojedynczo zalatw sprawe.
3. Nie
Zadnej roznicy w "trzymaniu" silnika nie zauwazylem. Robota na 10 minut i poradzi sobie z tym dwuletnie dziecko wiec szkoda placic w serwisie.
1. Tak
2. Nie. Ale dla pewnosci nie odkrecaj obu jednoczesnie tylko pojedynczo zalatw sprawe.
3. Nie
Zadnej roznicy w "trzymaniu" silnika nie zauwazylem. Robota na 10 minut i poradzi sobie z tym dwuletnie dziecko wiec szkoda placic w serwisie.
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
Silnik trzymają 3 śruby (chodzi mi o te do których można crasha zamontować) 2 z lewej i 1 z prawej. Oczywiście montujesz w tych ktore mają swój odpowiednik po drugiej stronie:P lepiej odkręcać po jednej z każdej stronym ale silnik jest mocowany tak że można wykręcić obie na raz. Crashe przykrecasz otrzymanymi w zestawie śrubami do nich przeznaczonymi. pozdro
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa