STRAŻ MIEJSKA i wyjaśnienie
• Strona 1 z 1
STRAŻ MIEJSKA i wyjaśnienie
Witam, wczoraj zaprakowałem w niewłaściwym miejscu i teraz to wiem, dostałem za wycieraczke od straży miejskiej we Wrocławiu wezwanie do stawienia się na wyjaśnienie, zadzwoniłem dziś do nich i powidzieli że to ma być pisemnie a nie ustnie, i mam taki mały kłopot. Co tam napisac? Może jakiś pomysł, była to godizna 21:00 w okolicach rynku we Wrocławiu. "W przypadku niestawiennictwa zostaną podjęte czynności zgodnie z przepisami Kodeku Postępowania w Sprawach o Wykroczenia" bla bla bla...
ps. Nie sprzętem tylko samochodem (busem)
ps. Nie sprzętem tylko samochodem (busem)
-
sopel - Świeżak
-
sopel - Świeżak
kildow napisał(a):Jak się nie stawisz to dostaniesz odpowiedni mandat, a jak się stawisz to może mandat będzie "odpowiedniejszy" dla Ciebie. Pojedź, walnij skruchę i po krzyku.
Może to nie tyczy sie wszystkich praypadków ale w moim to G*WNO PRAWDA! Dostalem wezwanie za złe parkowanie na pwr, no ale miejsce juz nie ważne. Jedni radzili zeby olać, jedni żeby pojechać a pojdzie to wszystko w zapomnienie etc. Pojechalem i na dziendobry mandacik bez zadnych wyjaśnień. A Kara nie była ani niższa czy cóś... steFFka i point karny:P takze szkoda czasu i zachodu... ja bym sie nie odzywal, a jak sobie przypomną no to juz trudno... wiecej niz mogą Ci mandatu nie dadzą, a zawsze mozesz powiedziec ze nie miales zadnej karteczki za wycieraczka. no ale jak to sie mowi - wybor nalezy do Ciebie:P
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
motoman napisał(a):
Może to nie tyczy sie wszystkich praypadków ale w moim to G*WNO PRAWDA! Dostalem wezwanie za złe parkowanie na pwr, no ale miejsce juz nie ważne. Jedni radzili zeby olać, jedni żeby pojechać a pojdzie to wszystko w zapomnienie etc. Pojechalem i na dziendobry mandacik bez zadnych wyjaśnień. A Kara nie była ani niższa czy cóś... steFFka i point karny:P takze szkoda czasu i zachodu... ja bym sie nie odzywal, a jak sobie przypomną no to juz trudno... wiecej niz mogą Ci mandatu nie dadzą, a zawsze mozesz powiedziec ze nie miales zadnej karteczki za wycieraczka. no ale jak to sie mowi - wybor nalezy do Ciebie:P
To sie chyba im nie spodobales, ja mialem, sytuacje ze musialem pojsc do strazy, na ryneczku, i pan sie mnie zapytal dlaczego nieprawidlowo zaparkowalem auto, odpowiedzialem jak bylo, okazalem "skruchÄ™" i dostalem ustne pouczenie.
- Kasius
- Świeżak
ide dzis i na dziadka (niepelnosprawnego) sie powałam i zoabczymy ;] mandatu nie przyjmę, chyba ze na dziadka będzie;] za duzo ptk ;/
-
sopel - Świeżak
sopel napisał(a):ide dzis i na dziadka (niepelnosprawnego) sie powałam i zoabczymy ;] mandatu nie przyjmę, chyba ze na dziadka będzie;] za duzo ptk ;/
1 punkt (słownie: JEDEN punkt) Ci straszny??

-
sopel napisał(a):ide dzis i na dziadka (niepelnosprawnego) sie powałam i zoabczymy ;] mandatu nie przyjmę, chyba ze na dziadka będzie;] za duzo ptk ;/
Jak nie przyjmiesz mandatu to w grodzkim będzie ta sama kara plus 80pln za posiedzenie sądu. Nie warto.
Próba mataczenia z dziadkiem może przynieść skutek odwrotny do oczekiwanego.
Trzeba po męsku odpowiadać za swe czyny, a nie kombinować jak tchórz.

SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Ja też wczoraj znalazłem za szybą takie wezwanie, poszedłem podagałem z Panią strażnik i skończyło się na pouczeniu.
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
sepo napisał(a):Ja też wczoraj znalazłem za szybą takie wezwanie, poszedłem podagałem z Panią strażnik i skończyło się na pouczeniu.
to ja trafiłem na jakas KUR*E !! :/ ...
-
motoman napisał(a):sopel napisał(a):ide dzis i na dziadka (niepelnosprawnego) sie powałam i zoabczymy ;] mandatu nie przyjmę, chyba ze na dziadka będzie;] za duzo ptk ;/
1 punkt (słownie: JEDEN punkt) Ci straszny??ostro
przy 19ptk każdy sie liczy, ale na szczęście tylko do czerwca

dziś jednak się nie wybrałem może jutro

i byłem

MOTOMAN- musiałes mieć jakiegos pecha albo cos, bo babka była b. miła;)
-
sopel - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości