Żywotność silnika ...
• Strona 1 z 1
Żywotność silnika ...
Witam !!
Chce zakupić kTM EXC-F 250 ... po kupnie nie myśle o żadnej jeździe w terenie tylko jeździe po mieście i do sklepu
- odrazu zmieniam opony na szosowe. Byłem już w salonie i sprzedawca powiedział mi że na moje potrzeby kupywanie enduro jest nie na miejscu bo silnik w takich motocyklach nie jest przystosowany do WOLNEJ jazdy w mieście (w mojim przypadku). Polecił FAZER 600 ... i powiedział że silnik będzie mniej awaryjny i nie trzeba będzie robić często w nim przeglądów i wymieniać czegoś tam
tak jak w ktm-e.
Moje pytanie brzmi: czy silknik silnikowi jest równy ? Czy jego żywotnosc jest porównywalna w crossach, ścigaczach i czoperach czy może każdy silnik jest przystosowany do innego stylu jazdy tak jak konstrukcja motocykla. Jaka konstrukcja silnika jest najmniej awaryjna - jednocylindrowy czterosów czy może 2-cylindrowy widlak a może japoński 4 cylindrowiec.
Szukałem wszędzie tego tematu ale nie znalazłem ...
Pisze ten temat bo ten sprzedawca jest człowiekime po 50-tce i w mojim mieście ma niezbyt dobrą opinie jeśli chodzi o wiedze ...
- chociaż jest coś w tym racji co mi powiedział bo kto kupuje enduro do miasta albo kto kupuje ścigacza do terenu ...
PS. poszukuje nowego motocykla do 28. 000zł i do pojemności 600cm no i niestety do wzrosty 189cm (dlatego pacze za enduro)
Pytanie może jest śmieśne ale nie po to kupuje nowy motocykl żeby po 4 latach eksploatacji coś w nim wymieniać. (nie chodzi tu o co roczne przegląty tylko o wymiane poważniejszych części). A zapewniam że moja jazda jest spokojna i każdy motocykl do tej pory miał ze mną dobrze
Z góry dziękuje za odpowiedzi i POZDRAWIAM !!
Chce zakupić kTM EXC-F 250 ... po kupnie nie myśle o żadnej jeździe w terenie tylko jeździe po mieście i do sklepu

Moje pytanie brzmi: czy silknik silnikowi jest równy ? Czy jego żywotnosc jest porównywalna w crossach, ścigaczach i czoperach czy może każdy silnik jest przystosowany do innego stylu jazdy tak jak konstrukcja motocykla. Jaka konstrukcja silnika jest najmniej awaryjna - jednocylindrowy czterosów czy może 2-cylindrowy widlak a może japoński 4 cylindrowiec.
Szukałem wszędzie tego tematu ale nie znalazłem ...
Pisze ten temat bo ten sprzedawca jest człowiekime po 50-tce i w mojim mieście ma niezbyt dobrą opinie jeśli chodzi o wiedze ...

PS. poszukuje nowego motocykla do 28. 000zł i do pojemności 600cm no i niestety do wzrosty 189cm (dlatego pacze za enduro)
Pytanie może jest śmieśne ale nie po to kupuje nowy motocykl żeby po 4 latach eksploatacji coś w nim wymieniać. (nie chodzi tu o co roczne przegląty tylko o wymiane poważniejszych części). A zapewniam że moja jazda jest spokojna i każdy motocykl do tej pory miał ze mną dobrze

Z góry dziękuje za odpowiedzi i POZDRAWIAM !!
- dekanian
- Świeżak
Tobie nie jest potrzebne enduro, znacznie lepsze by było SM (Super Moto) czyli enduro na szosowych kołach od ścigacza.
- wojteks_07
- Świeżak
najzywotniejszy jest 4 cylindrowy olejak, jak chcesz cos crosso podobnego na miasto to supermoto only... wpisz w googlu ktm duke na youtubie zapodaj supermoto i zobaczysz jakie cuda wyrabiaja tym na miescie
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
Jesli jednak to ma byc do miasta to nekety tez sie spiszą . Kolego ja mam 193 cm i mam bandita i jest super wygodny silnik trwały olejak , a w miescie jezdzi sie naprawde fajnie za taka kase chyba spokojnie nówke wyrwiesz . Polcecam tez horneta i fazeta . To niby motocykle turystyczne no powiedzmy lekko turystyczne jednak w wersni neked w miescie spisuja sie swietnie .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Ja polecam ci bandita ew nowe suzuki gsxf 600, z hondy masz cbf 600 super miejski motocykl, Kawasaki ER6 też jest bardzo fajny. Jeśli będziesz przestrzegał kilku podstawowych zasad takich jak regularne serwisowanie, porządne rozgrzanie silnika przed jazdą i nie zamierzasz katować motocykla to każdy z tych modeli bez więkrzych problemów zrobi koło 100 tys km przebiegu. Zasada jest prosta czym mniej wysilony silnik tym trwalszy. Motocykle crosowe są przystosowane do ostrej jazdy non stop i wymagają częstych przeglądów remontów itd.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
No to chyba zdecyduje sie na tego fazera
ale mam jeszcze pytanie czy do każdego crossa np. ktm exc 250, exc 300, exc 530 można założyć te mniejsze opony na super moto tak jak napisał " wojteks_07 " czy to są wybrane modele i do nie wszystkich można to zamontować ? Bo zaobserwowałem na allegro że tylko do exc 525 montuje sie te opony a nie do 250
Na KTM DUKE mnie nie stać ... przynajmniej nie w tym roku
Dzięki za pomoc !!

Na KTM DUKE mnie nie stać ... przynajmniej nie w tym roku

Dzięki za pomoc !!
- dekanian
- Świeżak
Bandit 650A -23 800
Honda CBF 600N 23 900
fazer najdrozszy koło 28 tys
Jesli jednak dysponujesz taka kwota chyba najrozsadniej kupic nowy motocykl spokojnie wystarczy na jakies 10 lat no i ma sie gwarancje zero problemów . Mam nadzieje ze tez kiedys bedzie mnie stać na nowy motocykl . Jeśli nie masz kapletnego ubioru to odlicz troche kasy . Na miasto ,pożądny kask kurtka rekawice powinno wystarczyc ale to i tak koło 2500 zł
Honda CBF 600N 23 900
fazer najdrozszy koło 28 tys
Jesli jednak dysponujesz taka kwota chyba najrozsadniej kupic nowy motocykl spokojnie wystarczy na jakies 10 lat no i ma sie gwarancje zero problemów . Mam nadzieje ze tez kiedys bedzie mnie stać na nowy motocykl . Jeśli nie masz kapletnego ubioru to odlicz troche kasy . Na miasto ,pożądny kask kurtka rekawice powinno wystarczyc ale to i tak koło 2500 zł
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości