PRAWO JAZDY A SKUTER
• Strona 1 z 1
PRAWO JAZDY A SKUTER
Witam mam takie małe pytanie straciłem prawo jazdy po alkoholu (1piwo) :/
tak czy siak stracilem je. mam pytanie czy moge zgodnie z prawem prowadzic skuter pojemnosci 50cm?? na sam dowód?
pozdrawiam
tak czy siak stracilem je. mam pytanie czy moge zgodnie z prawem prowadzic skuter pojemnosci 50cm?? na sam dowód?
pozdrawiam
- merconeone
- Świeżak
rambo wwa napisał(a):z ludzmi , ktorzy jezdza po alkoholu wogole nie powinna byc prowadzona zadna dyskusja.
Zgadzam się w zupełności.
Sad zabiera prawko i moze orzec dodatkowo zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych na okreslony czas,tak samo na pewien okres zabiera prawko.
- rafooo
- Świeżak
Jakby nie patrzeć, skuter również jest pojazdem mechanicznym.. ale skoro nie spowodowałeś żadnego wypadku itd. a jedynie stwarzałeś zagrożenie swoją lekkomyślnością to raczej Ci nie wlepią zakazu..
P.S: Na przyszłość życzę więcej rozwagi...
P.S: Na przyszłość życzę więcej rozwagi...
-
Movi - Moderator
Ale już miał prawo jazdy, wiec jego nie dotyczy to co napisałeś Fenku16.... A z tą karą, która nazywa się odroczeniem to różnie bywa... czasem dostaje sie 500 zł mandatu za brak dokumentu i koniec, a czasem rzeczywiście odroczenie na te 2 lata...
A co do tematu - lepiej nie ryzykować i nie jechać. nawet jeśli to "jedno piwko", gdyż alkohol na każdego rożnie działa i nie ma co kozaka strugać...
A co do tematu - lepiej nie ryzykować i nie jechać. nawet jeśli to "jedno piwko", gdyż alkohol na każdego rożnie działa i nie ma co kozaka strugać...
- derbixxx
- Świeżak
derbixxx napisał(a):Ale już miał prawo jazdy, wiec jego nie dotyczy to co napisałeś Fenku16.... A z tą karą, która nazywa się odroczeniem to różnie bywa... czasem dostaje sie 500 zł mandatu za brak dokumentu i koniec, a czasem rzeczywiście odroczenie na te 2 lata...
Nie wiem czy się orientujesz, ale miał prawko i je stracił - wiec zdrowo i logicznie myślać aktualnie go NIE MA i musi zrobić od nowa, tyle, ze ma jakiś okres czasu na zmadrzenie i nie moze robić żadnej kategorii.
Nie wiem co ty tu piszesz o jakichś mandatach 500zł

Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm