Zobacz wątek - Problem z linką sprzęgła w GS500
NAS Analytics TAG

Problem z linką sprzęgła w GS500

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z linką sprzęgła w GS500

Postprzez dwaku » 14/5/2008, 08:05

Wczoraj w nocy moja Suzi przyszykowała dla mnie niemiłą niespodziankę. Klamka od sprzęgła zamknęła się bezpowrotnie i po zjechaniu na pobocze okazało się, że puściła gdzieś linka. Po oględzinach wstępnych wychodzi na to, że gdzieś głębiej, w okolicach skrzyni biegów. Zastanawiam się czy to częsty przypadek i co można prognozować? Obluzowała się jakaś śróbka zaciskająca linkę przy dźwigni sprzęgła czy raczej mogła gdzieś pęknąć w pancerzu. Moto zostawiłem na mieście i zastanawiam się czy jest sens walczyć z tym problemem tam by wrócić motorem czy to raczej grubsza akcja i lepiej wrzucić GSkę na pakę i przytarabanić gdzieś do warsztatu? Może ktoś miał podobną historię i może coś poradzić?
Suuu Zuuu K!!!!
dwaku
Świeżak

Postprzez PavloRBR » 14/5/2008, 20:49

mi tez dzisiaj strzeliła ;/ ale juz z 2 tyg jeździłem na naderwanej ;/ bez sprzegłą wrzucaj i jakos dojedziesz tylko jak 1 bedziesz zapinał to sie pchnij troche .... najecześciej linki urywaja sie przy końcu albo na początku gdzie jest zgrzewana baz lutowana "czapka"
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
PavloRBR
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości

na górê