Co grozi wysokiej pretkosci mandat?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co grozi wysokiej pretkosci mandat?
Witam mam odwieczny dylepat na temat predkosci motorowerow (50ccm) dozwolona jest jazda do 50km/h a
Co policja zrobi jak bede jechal niewiem 80km/h ? Mandat Motor mi zabiora czy co?
(Jesli odpowiadasz to pisz cos sensownego
Co policja zrobi jak bede jechal niewiem 80km/h ? Mandat Motor mi zabiora czy co?
(Jesli odpowiadasz to pisz cos sensownego

- kiecu123
- Świeżak
mogą skonfiskować Motor
:D. Ja juz raz płaciłem 360 zł i za mandat 150 bo jechałem 65 km/h
ŻAL.pl z tej policji ale tak.. mogą ci zabrać motor i mandat dopiero gdzy motor odbiera ktoś dorosły ;/

Gilera Runner 50 Sp
:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik
:D (to moj pierwszy filmik)

-
micza123 - Świeżak
po pierwsze prędkości u ciebie "prętkości"/ort
po drugie nie 50 a 45/h zgodnie z prawem o ruchu drogowym
po trzecie mandat za nadmierna prędkość, w skrajnym przypadku zlecenie na badanie skp celem ustalenia problemu, gdy się problem nie potwierdzi za badanie płaci zlecjaący(policja), gdy sie potwierdzi problem to masz go TY
po drugie nie 50 a 45/h zgodnie z prawem o ruchu drogowym
po trzecie mandat za nadmierna prędkość, w skrajnym przypadku zlecenie na badanie skp celem ustalenia problemu, gdy się problem nie potwierdzi za badanie płaci zlecjaący(policja), gdy sie potwierdzi problem to masz go TY
tommi,
chińczyk 50 cc i cała masa narzędzi
- tommii
- Świeżak
micza123 napisał(a):mogą skonfiskować Motor:D. Ja juz raz płaciłem 360 zł i za mandat 150 bo jechałem 65 km/h
ŻAL.pl z tej policji ale tak.. mogą ci zabrać motor i mandat dopiero gdzy motor odbiera ktoś dorosły ;/
Za prędkość 65km/h ?? Możesz mi wmawiac wszystko, ale w to nie uwierze, że jechałeś legalną 50tką, sprawna i z kartą motorowerwą i światełkami i taka kara...
Teraz się zaczynają brać za te bzyi niebiescy, bo wczesniej to kończyło się na kazaniu i wzieli dla siebie powietrze z oponek.
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Twój punkt 1 jest tak oczywisty jak ...
oczywiście że zapłacisz, bo przekroczyłeś prędkość.. po 2 podobnie jak pisał Fenek nie chce mi się wierzyć w to konfiskowanie sprzętu, a po 3 to możesz zawsze walić ściemę, że to skuter taty i tata nie ma blokad, a Ty sobie go podwędziłeś bez pytania czy tam co i Cię puszczą myślę..

-
Movi - Moderator
1. nie konfiskowanie - tylko odprowadzenie na parking policyjny i/lub wykonanie pozniej badan technicznych. Jak wiadomo pojazdu prowadzic NIE mozesz bo by uzywac dowodu/karty musi to byc pojazd mechaniczny jednosladowy ktorego konstrukcja uniemozliwia osiagniecie predkosci wiekszej niz 45 km/h. Takze jesli jego konstrukcja POZWALA to nie masz prawa tym pojazdem sie poruszac po drogach publicznych. Jesli jechales 60 znaczy ze pojazd mogl rozwinac wiesza predkosc, czyli - albo nie masz uprawnien, albo dokonales falszerstwa dokumetnow. Zarowno w pierwszym jak i drugim przypadku jest nieciekawie, ale za brak uprawnien (zakladajac ze nie masz np B) odrocza Ci prawo jazdy i dostaniesz 500zl mandatu (jesli masz B to tylko 300 i bez odroczenia - bo to nie przestepstwo a wykroczenie). Jednakze jesli nie masz zadnje kategorii to wykroczenie i sprawa moze trafic do sadu grodzkiego jesli np spowodowales zagrozenie na drodze.
Jesli masz 125/50 80/50 50 odblokowane jest to falszowanie dokumentow - i tutaj sad grodzki, prokuratura, grzywny - w zaleznosci od wielkosci tego przestepstwa.
Jesli masz 125/50 80/50 50 odblokowane jest to falszowanie dokumentow - i tutaj sad grodzki, prokuratura, grzywny - w zaleznosci od wielkosci tego przestepstwa.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
witam
No ciekawy jestem kiedy wkońcu sie wezmą ze te 125//50 itp, jak ostatnio zobaczyłem rs 250/50 to jednak pomylenie z poplątaniem jest...
No ciekawy jestem kiedy wkońcu sie wezmą ze te 125//50 itp, jak ostatnio zobaczyłem rs 250/50 to jednak pomylenie z poplątaniem jest...
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
kiecu123 napisał(a):1 ale moze kosztowac jak bede jechal okolo 80km/h ?2 co sie dzieje jak z konfiskuja mi ten motor
3 co sie stanie gdy zobacza ze niemam blokad na motorze
Sluchaj nikt Ci tego do konca nie wytlumaczy...mam jeden pomysl

a tak na powaznie to wszystko zalezy od tego na jakiego policjanta trafisz...jak bedzie spoko to sie posmieje pogrozi i Cie pusci a jak nie bedzie spoko to ...... nie pytaj :/ (pare 100 w plecy)
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Opiszmy sobie jedna sprawe - czyto teoretycznie -
Jesli masz prawo jazdy innej kategorii - popelniasz wykroczenie, prowadzac pojazd bez odp. kategorii - tak samo jak np jedziesz samochodem z przyczepka 2 osiowa nie majac B+E.
Jesli nie posiadasz prawa jazdy popelniasz przestepstwo.
Za wykroczenie jest mandat do 300 zloty i 5 punktow karnych, za przestepstwo prowadzenia pojazdu _bez_ uprawnien jest to 500zl i sad grodzki, badz jesli spowodowales zdarzenie drogowe, kolizje badz wypadek, prokuratura.
Jednoczesnie jesli prowadzisz pojazd bez uprawnien mozna odroczyc Ci wydanie prawa jazdy.
Tak to wyglada teoretycznie -
teraz praktyka - pojazd o konstrukcji uniemozliwiajacej rozwiniecie predkosci wiekszej niz 45 km /h to motorower i wymagany jest dowod osobisty badz karta motorowerowa jesli jestes niepelnoletni. Zauwaz ze nie ma roznicy czy prowadzisz samochod czy odblokowany skuter/motorower - jest to ten sam wymiar kary. Jesli jednak pan policjant bedzie nie spoko albo w gorszym nastroju , oprocz odholowania pojazdu na parking policyjny - moga zaordynowac badanie techniczne na hamowni (za ktore placisz) jesli okaze sie ze masz falszywe dokumenty - podpadasz pod inna kategorie przestepstw.
Masz tutaj
- falszowanie dokumentow (sad grodzki)
- jazde bez uprawnien (mandat karny)
+ odroczenie prawa jazdy (mozliwe do zaordynowania)
Na kogo trafisz, nie wiadomo - natomiast sam wystosowalem pismo do administracji Allego w sprawie usuwania aukcji lamiacych polskie prawo, tj. kazdego motocykla /50 oraz "mozliwosc rejestracji jako motorower". Czekam na wprowadzenie tego w zycie.
Jesli masz prawo jazdy innej kategorii - popelniasz wykroczenie, prowadzac pojazd bez odp. kategorii - tak samo jak np jedziesz samochodem z przyczepka 2 osiowa nie majac B+E.
Jesli nie posiadasz prawa jazdy popelniasz przestepstwo.
Za wykroczenie jest mandat do 300 zloty i 5 punktow karnych, za przestepstwo prowadzenia pojazdu _bez_ uprawnien jest to 500zl i sad grodzki, badz jesli spowodowales zdarzenie drogowe, kolizje badz wypadek, prokuratura.
Jednoczesnie jesli prowadzisz pojazd bez uprawnien mozna odroczyc Ci wydanie prawa jazdy.
Tak to wyglada teoretycznie -
teraz praktyka - pojazd o konstrukcji uniemozliwiajacej rozwiniecie predkosci wiekszej niz 45 km /h to motorower i wymagany jest dowod osobisty badz karta motorowerowa jesli jestes niepelnoletni. Zauwaz ze nie ma roznicy czy prowadzisz samochod czy odblokowany skuter/motorower - jest to ten sam wymiar kary. Jesli jednak pan policjant bedzie nie spoko albo w gorszym nastroju , oprocz odholowania pojazdu na parking policyjny - moga zaordynowac badanie techniczne na hamowni (za ktore placisz) jesli okaze sie ze masz falszywe dokumenty - podpadasz pod inna kategorie przestepstw.
Masz tutaj
- falszowanie dokumentow (sad grodzki)
- jazde bez uprawnien (mandat karny)
+ odroczenie prawa jazdy (mozliwe do zaordynowania)
Na kogo trafisz, nie wiadomo - natomiast sam wystosowalem pismo do administracji Allego w sprawie usuwania aukcji lamiacych polskie prawo, tj. kazdego motocykla /50 oraz "mozliwosc rejestracji jako motorower". Czekam na wprowadzenie tego w zycie.
(otwórz link)

-
To chyba z 3km przelecisz tym swoim 'motorem' , żeby się do 80km/h rozpędzić.
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Siema. A jak jestem niepełnoletni i jechał bym odblokowanym motorowerem to co mi grozi. Bardzo proszę o odpowiedź 

Takie jest moje zdanie!!!
- MicHal.K50
- Świeżak
-
CeBeRek - Stały bywalec
Tobie nic, jedynie Twoim rodzicielom. Oni zaplaca mandat - ty jedynie mozesz miec na sobie - odroczenie prawa jazdy. Chyba ze bedzie to sprawa karna (np zdarzenie drogowe) wtenczas mozesz stanac przed sadem aczkolwiek w 90% przypadkow obrywaja Twoi rodzice.
(otwórz link)

-
rozpedz sie i walnij w futryne.Co grozi wysokiej pretkosci mandat?
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
morał jest jeden!!
SZKLANKA WODY, nie przed, nie po ale zamiast.
usiądż, pomyśl, i dokończ lizaka.
jak zrobisz prawo jazdy, nauczysz się jeździć i pokorny zostaniesz to wtedy zrobisz co chcesz nawet dzwony możesz robić (o ile ci sił starczy)
SZKLANKA WODY, nie przed, nie po ale zamiast.
usiądż, pomyśl, i dokończ lizaka.
jak zrobisz prawo jazdy, nauczysz się jeździć i pokorny zostaniesz to wtedy zrobisz co chcesz nawet dzwony możesz robić (o ile ci sił starczy)
tommi,
- tommii
- Świeżak
ale juz wszystko masz napisane
(otwórz link)

-
• Strona 1 z 2 • 1, 2