Enduro dla wielkiego chłopa za około 10tys
• Strona 1 z 1
Enduro dla wielkiego chłopa za około 10tys
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum to mój pierwszy post. Chciałbym kupić mój pierwszy motocykl enduro i pierwszy motocykl w ogóle. Moja bardzo podstawowa wiedza internetowa mówi ze powinienem szukać motoru pokroju Africa Twin, Dr.Big czy Transalp. Ale to są klocki po 200kg z dużymi silnikami. Myślę ze na początek wystarczy mi pojemność 300-600 oraz chciałbym coś lżejszego. Jakie modele polecacie pod moje gabaryty?
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie)
-10h na komarku oraz 2h na TTR600 czyli go nie mam
- Wiek, waga, wzrost
- 31lat, 110-130 kg (zależnie od sezonu) 190cm wzrostu
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
- wycieczki po szutrze/ polnych drogach/ błotach, dużo błota 60/40 z jazdą asfaltem
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
- nie jestem w stanie określić ponieważ nigdy nie jeździłem motocyklem, 50x 2/3h oraz 10x całodniowa wycieczka z plecakiem
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
- 10-15tys na motocykl + fundusz na resztÄ™ czyli kask, buty itp
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
- tyle ile trzeba
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- enduro
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
- Dr.Big, Africa Twin, Transalp, LC4, XR600R, Super Tenere,
Jestem nowy na forum to mój pierwszy post. Chciałbym kupić mój pierwszy motocykl enduro i pierwszy motocykl w ogóle. Moja bardzo podstawowa wiedza internetowa mówi ze powinienem szukać motoru pokroju Africa Twin, Dr.Big czy Transalp. Ale to są klocki po 200kg z dużymi silnikami. Myślę ze na początek wystarczy mi pojemność 300-600 oraz chciałbym coś lżejszego. Jakie modele polecacie pod moje gabaryty?
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie)
-10h na komarku oraz 2h na TTR600 czyli go nie mam
- Wiek, waga, wzrost
- 31lat, 110-130 kg (zależnie od sezonu) 190cm wzrostu
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
- wycieczki po szutrze/ polnych drogach/ błotach, dużo błota 60/40 z jazdą asfaltem
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
- nie jestem w stanie określić ponieważ nigdy nie jeździłem motocyklem, 50x 2/3h oraz 10x całodniowa wycieczka z plecakiem
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
- 10-15tys na motocykl + fundusz na resztÄ™ czyli kask, buty itp
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
- tyle ile trzeba
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- enduro
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
- Dr.Big, Africa Twin, Transalp, LC4, XR600R, Super Tenere,
- Andrzeju1
- Świeżak
Re: Enduro dla wielkiego chłopa za około 10tys
Pomożecie Panie i Panowie? Jestem kompletnie zielony. Wystarczy mi kilka pozycji modeli enduro w granicach 150kg pod 190cm. Pojadę, przymierzę. Tylko muszę wiedzieć czego mam szukać 

- Andrzeju1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości