Oblany egzamin za szybe
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Oblany egzamin za szybe
Siemanko
Dzisiaj mialem egzamin na prawko kat A. Placyk bez problemu zrobilem i przy wyjezdzie z WORDu koles kazal mi sie zatrzymac. Dal mi karteczke i powiedzial ze oblalem. Okazalo sie ze jechalem z otwarta szyba w kasku.
Teraz pytanie do Was. Czy ktos z Was spotkal sie z czyms takim. Czy mozna oblac egzamin za jazde z podniesiona szyba ?
Osobiscie nigdy sie z czyms takim nie spotkalem. Nikt mi na kursie nie mowil ze mam zamykac szybe. Kask byl zapiety wszystko bylo ok. Tlumaczenie egzaminatora to to ze moze mnie osa upier.......
Pozdrawiam i czekam na informacje
Siuda
Dzisiaj mialem egzamin na prawko kat A. Placyk bez problemu zrobilem i przy wyjezdzie z WORDu koles kazal mi sie zatrzymac. Dal mi karteczke i powiedzial ze oblalem. Okazalo sie ze jechalem z otwarta szyba w kasku.
Teraz pytanie do Was. Czy ktos z Was spotkal sie z czyms takim. Czy mozna oblac egzamin za jazde z podniesiona szyba ?
Osobiscie nigdy sie z czyms takim nie spotkalem. Nikt mi na kursie nie mowil ze mam zamykac szybe. Kask byl zapiety wszystko bylo ok. Tlumaczenie egzaminatora to to ze moze mnie osa upier.......
Pozdrawiam i czekam na informacje
Siuda
- perrossa
- Świeżak
Osobiscie Ci powiem ze mi raz wpadla osa do kasku i od tej pory jezdze z zamknieta (ewentualnie lekko uchylona na jeden zabek) szybka.
..ale zeby uwalic egzamin za taka pier***. Coz, musza swoje zarobic.
..ale zeby uwalic egzamin za taka pier***. Coz, musza swoje zarobic.
Ostatnio edytowano 13/5/2008, 18:53 przez MadboY, łącznie edytowano 1 raz
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
ale to sa h..je...mogl koledze zwrocic uwage a nie odrazu go opi..lic... 

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
jak dla mnie to jakies nieporozumienie. Nie ma w kodeksie zadnego przepisu regulujacego czy szyba ma byc w kasku otwarta czy zamknieta. Po prostu szanowny p. egzaminator nie mogl zbytnio odbiegac od statystyk i trzeba bylo kogos uwalic.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Mogłeś powiedzieć mu żeby pokazał ci przepis na podstawie którego cię oblał, bo z tą szybą to jakies nieporozumienie (tak samo chyba jak z tym facetem
)

/speed always goes in pair with fouriosity/
po prostu fast...
HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
po prostu fast...
HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
-
fast and furious - MEGA TROLL
heh nie wiedziałem że teraz do takich rzeczy można się dopie*dolić, musiałeś trafić na nadgorliwego 

-
Ragnos - Świeżak
Szok,żeby za takie coś uj***ć
Niektórzy egzaminatorzy to takie buraki,że ja pier***e
PS jak ja zdawałem,nawet sam egzaminator nic mi o tym nie wspominał... Naprawde wkurzyłbym sie na maksa

PS jak ja zdawałem,nawet sam egzaminator nic mi o tym nie wspominał... Naprawde wkurzyłbym sie na maksa

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Ja caly czas z otwarta na egzaminie ,przeciez zadnych kosmicznych predkosci nie osiagalem. Nie rozumiem tego ,ze Cie oblal ,w przepisach chyba nie ma jasno tego okreslonego , pierwsze slysze.
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
jeżeli było jak mówisz to i tak złamał prawo bo nie powiedziął jak ajest podstawa prawna do oblania egzaminu.
tłumaczenie nie bo nie jest za płytkie.
więc odwołac sie możesz i ustalić z jakiego powodu egzamin oblany
tłumaczenie nie bo nie jest za płytkie.
więc odwołac sie możesz i ustalić z jakiego powodu egzamin oblany
tommi,
chińczyk 50 cc i cała masa narzędzi
- tommii
- Świeżak
no cóż facet musiał miec okres
że tak przewrażliwiony.A tak poważnie są przecież kaski bez szybki tzw orzeszki.Nigdzie w prawie nie ma że trzeba jeździć w kasku Z SZYBKĄ

Yamaha R1 2007
-
panmechanik - Świeżak
pytałem wczoraj instruktora w LOK-u w Rybniku, i też zdziwił się bo oczymś takim nie wiedział, ale teoretycznie powinno się zamykać.
ale nie zgadzam się z faktem że mozna za to oblać egzamin, napewno nie ma podstawy prawnej...
chyba że ktoś coś wie więcej
ale nie zgadzam się z faktem że mozna za to oblać egzamin, napewno nie ma podstawy prawnej...
chyba że ktoś coś wie więcej
tommi,
- tommii
- Świeżak
To chyba ten egzaminator, emocjonalnie nie wytrzymał cisnienia w pęcherzu, pewnie musial do kibla tylko glupio mu bylo sie przyznac, dal karteczke i pobiegl w krzaki,
ale tak na serio to jest dziwna sytuacja, ja na egzaminie mialem, kask z urwana szybkÄ… hehehhehe wiec nie mialem zadnych problemow czy opuszczona czy nie.
ale tak na serio to jest dziwna sytuacja, ja na egzaminie mialem, kask z urwana szybkÄ… hehehhehe wiec nie mialem zadnych problemow czy opuszczona czy nie.
- Kasius
- Świeżak
Jeżeli kask szybkę ma to wymogiem bezpieczeństwa jest aby szyba była zamknięta.
A uzasadnienie że może coś do kasku wlecieć i spowodować tym samym upadek, jest całkowicie na miejscu. Nikt nie będzie ryzykował utraty roboty, przez to ze komuś wleci mucha i wyjedzie na czołowe na egzaminie.
Więc na przyszłość jest szybka to zamykać.
A uzasadnienie że może coś do kasku wlecieć i spowodować tym samym upadek, jest całkowicie na miejscu. Nikt nie będzie ryzykował utraty roboty, przez to ze komuś wleci mucha i wyjedzie na czołowe na egzaminie.
Więc na przyszłość jest szybka to zamykać.
- Sorbinian
- Świeżak
To, że trzeba zamykać jest bezdyskusyjne, chyba, że lubi się połykać muszki itp. Natomiast egzaminator musi się posługiwać tylko i wyłącznie przepisami. Tyle, że nikt z nas takiego przepisu nie widział (co nie oznacza, że go nie ma
)

<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
Siemano
Jesli chodzi o odwolanie to nie ma sensu sie w to bawic bo gostek powiedzial ze bede czekal na decyzje do lipca....
Gadalem z ludzmi z wordu i oni powiedzieli ze pierwszy raz sie z czyms takim spotykaja. Wedlug nich egzaminator faktycznie zachowal sie jak kut**** i ze wedlug nich powinien delikatnie zwrocic uwage typu " mlody zaraz Ci osa do kasku wleci " no ale tak nie zrobil i word ma dodatkowe 140 zl.
Egzaminator podciagnal ta szybe pod bezpieczenstwo i nie mogl mnie wypuscic na miasto.
Wedlug ludzi z wordu mial prawo do tego i w sumie odwolanie raczej nie byloby rozpatrzone z pozytywnym wynikiem dla mnie.
Jedyne co zrobic to zapisac sie na kolejny egzamin i teraz jezdzic z zamknieta szyba...
Najlepsze jest to ze w trakcie egzaminu bylo z 25-30 stopni i bylo dosc goraco. Gdybym mial wyjechac z osrodka WORD przy zamknietej szybie byloby to dosc niewygodne. Szybe opuscilbym w momencie nabrania predkosci rzedu 30 km/h ale egzaminator nie przyjal tlumaczenia.
Pozdrowienia
Siuda
Jesli chodzi o odwolanie to nie ma sensu sie w to bawic bo gostek powiedzial ze bede czekal na decyzje do lipca....
Gadalem z ludzmi z wordu i oni powiedzieli ze pierwszy raz sie z czyms takim spotykaja. Wedlug nich egzaminator faktycznie zachowal sie jak kut**** i ze wedlug nich powinien delikatnie zwrocic uwage typu " mlody zaraz Ci osa do kasku wleci " no ale tak nie zrobil i word ma dodatkowe 140 zl.
Egzaminator podciagnal ta szybe pod bezpieczenstwo i nie mogl mnie wypuscic na miasto.
Wedlug ludzi z wordu mial prawo do tego i w sumie odwolanie raczej nie byloby rozpatrzone z pozytywnym wynikiem dla mnie.
Jedyne co zrobic to zapisac sie na kolejny egzamin i teraz jezdzic z zamknieta szyba...
Najlepsze jest to ze w trakcie egzaminu bylo z 25-30 stopni i bylo dosc goraco. Gdybym mial wyjechac z osrodka WORD przy zamknietej szybie byloby to dosc niewygodne. Szybe opuscilbym w momencie nabrania predkosci rzedu 30 km/h ale egzaminator nie przyjal tlumaczenia.
Pozdrowienia
Siuda
- perrossa
- Świeżak
Też ruszam z otwartą, a dopiero jak się trochę rozpędzę to ją zamykam. Na egzaminie jeździłem z otwartą bo było dosyć zimno i mi strasznie parowała. Twój egzaminator to kut**** Po zdaniu tego egzaminu mu to powiedz...
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości