Moto z Niemiec
• Strona 1 z 1
Moto z Niemiec
Czesc
Interesuje mnie pare rzeczy zwiazanych ze sprowadzeniem moto z Niemiec.
Dowiedzialem sie ile kosztuje obecnie rejestracja moto sprowadzonego z UE(ok 200 zł bez tlumaczenia umowy) i interesuje mnie jaki jest mniej wiecej koszt transportu np. z miejscowosci oddalonej od berlina o ~250 km do B-stoku.
Gdzie najlepiej poszukac takiego transportu?
Jakie firmy zajmuja sie taka drobnica?;) (bo chce tylko sprowadzic jeden na wlasny uzytek, chyba ze wystapia jakies okolicznosci)
Moze macie jakies lepsze rozwiazania transportowe?
Czekam na kazdy pomysl i jakies podpowiedzi (jesli sami sprowadzaliscie mozecie napisac przy pomocy jakiej firmy jak i za ile)
Chce sobie sam sprowadzic moto bo i tak z naszego allegro 60% jest sprowadzonych i to nawet bez rejestracji w naszym kraju a sprzedawcy biora za "posrednictwo" 1-3 tys. ;]
Z gory dzieki za pomoc.
P.S. Moto jakie chce sprowadzic to "sportowa" 50tka typu yamaha tzr 50 czy derbi gpr 50 itd.
Interesuje mnie pare rzeczy zwiazanych ze sprowadzeniem moto z Niemiec.
Dowiedzialem sie ile kosztuje obecnie rejestracja moto sprowadzonego z UE(ok 200 zł bez tlumaczenia umowy) i interesuje mnie jaki jest mniej wiecej koszt transportu np. z miejscowosci oddalonej od berlina o ~250 km do B-stoku.
Gdzie najlepiej poszukac takiego transportu?
Jakie firmy zajmuja sie taka drobnica?;) (bo chce tylko sprowadzic jeden na wlasny uzytek, chyba ze wystapia jakies okolicznosci)
Moze macie jakies lepsze rozwiazania transportowe?
Czekam na kazdy pomysl i jakies podpowiedzi (jesli sami sprowadzaliscie mozecie napisac przy pomocy jakiej firmy jak i za ile)
Chce sobie sam sprowadzic moto bo i tak z naszego allegro 60% jest sprowadzonych i to nawet bez rejestracji w naszym kraju a sprzedawcy biora za "posrednictwo" 1-3 tys. ;]
Z gory dzieki za pomoc.
P.S. Moto jakie chce sprowadzic to "sportowa" 50tka typu yamaha tzr 50 czy derbi gpr 50 itd.
- kanmoto
- Świeżak
ja bym na Twoim miejscu namówił ojca, wynajął przyczepkę na stacji i pojechał mając wolną rękę. W 400 złotych na pewno się zamkniesz, chyba że masz jakiegoś 5 litrowego potwora.
-
marcin33331 - Świeżak
No nie wiem;)
Tez o tym myslalem i moze go namowie
I sie zastanawialem jakby mi to w kasie mniej wiecej wyszlo.
A i przy okazji to moze ktos wie jaki bylby calkowity koszt odblokowania Rieju RS 2 z 2006roku?
Tez o tym myslalem i moze go namowie
I sie zastanawialem jakby mi to w kasie mniej wiecej wyszlo.
A i przy okazji to moze ktos wie jaki bylby calkowity koszt odblokowania Rieju RS 2 z 2006roku?
Ostatnio edytowano 12/5/2008, 16:52 przez kanmoto, łącznie edytowano 1 raz
- kanmoto
- Świeżak
-
konrad1422 - Świeżak
No ale sprowadzenie i rej. to troche kosztuje, jak ci koleś sprowadza załózmy dasz za moto 3600 zł(1100 euro) to musisz liczyć że przetłumaczenie i na te inne syfy musisz mieć troche kaski, więc z 5 tys musisz mieć w łapie (pewnie coś tam jeszcze kasy zostanie) ale lepiej miec więcej niż mniej
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
Najlepiej jest pojechac samemu po pierwsz że sprawdzisz dokładny stan motorka
:D a nie sprowadzisz "zdechlaka". Moj braj sprowadził peugeot'a Jet Force TSDI 50 (na wtrysku) oczywiście opis:...100% sprawny... a okazało się że nie... pompka paliwowa koszt około 900 zł. tak więc na twoim miejscu namówił bym tate i wydał bym troche więcej na tego "5-cio litrowego potwora" i sam bym pojechał...
POzDRO i powodzenia w przekonywaniu Taty
:D

POzDRO i powodzenia w przekonywaniu Taty

Gilera Runner 50 Sp
:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik
:D (to moj pierwszy filmik)

-
micza123 - Świeżak
No ale sprowadzenie i rej. to troche kosztuje, jak ci koleś sprowadza załózmy dasz za moto 3600 zł(1100 euro) to musisz liczyć że przetłumaczenie i na te inne syfy musisz mieć troche kaski, więc z 5 tys musisz mieć w łapie (pewnie coś tam jeszcze kasy zostanie) ale lepiej miec więcej niż mniej
No jasne i bardzo dobrze o tym wiem i mam troche kasy. I zakladam sobie zeby koszty samego motorka nie siegnely dalej niz 5500.
Ale nawet jak sprowadze motorek za 6 tys to wejdz na allegro i sprawdz rieju. Wiekszosc od 7 tys do 8 chyba ze uszkodzony.
Wiec i tak raczej na samym sprowadzaniu dobrze bym wyszedl.
Najlepiej jest pojechac samemu po pierwsz że sprawdzisz dokładny stan motorka Very HappyVery Happy a nie sprowadzisz "zdechlaka". Moj braj sprowadził peugeot'a Jet Force TSDI 50 (na wtrysku) oczywiście opis:...100% sprawny... a okazało się że nie... pompka paliwowa koszt około 900 zł. tak więc na twoim miejscu namówił bym tate i wydał bym troche więcej na tego "5-cio litrowego potwora" i sam bym pojechał...
POzDRO i powodzenia w przekonywaniu Taty Very HappyVery Happy
No jasne ;] Nie mialem nawet zamiaru kupowac czegos na slepo bo wiem ze moglbym kupic ladne owiewki a silnik i reszta moglaby byc rozjebana.
I tutaj takie dwie mozliwosci bo mam rodzine w Niemczech i oni mogliby na miejscu mi zalatwic i ten motorek wyslac do polski ;] I raczej g*wna by nie kupili.
Ale licze sie tez z tym ze sam bede musial z ojcem pojechac...
Ale to jeszcze sie zobaczy narazie szukam czegos dobrego na ebay-u i mobile.de bo to te najlepsze niemieckie serwisy aukcyjne jakie znalazlem z moto.
- kanmoto
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm