Zobacz wątek - odkręcające się magneto POMOCY!!!
NAS Analytics TAG

odkręcające się magneto POMOCY!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

odkręcające się magneto POMOCY!!!

Postprzez cyjanek87 » 10/5/2008, 19:06

Witam mam problem z kolem magnesowym w kawasaki gpz600r juz drugi raz sie odkrecilo podczas wkrecania na obroty na luzie . Bylo juz dobrze zablokowane odpowiednią blokadą i mocno dokrecone a jednak znów sie odkreca.Coz tym zrobic?? czymoze zakrecic z uzycim kleju do srub??moto chodzi bardzo dobrze, silnik jest po remoncie PROSZE O POMOC
cyjanek87
Świeżak

Postprzez ChudyNs1 » 11/5/2008, 10:18

Ja Ci doradzam klej do gwintów jak chcesz by to się CI nie odkręcało.
Pozdr.
<b>>>>>>>>>>>>>>>>Bez Młota To Nie Robota<<<<<<<<<<<<<
Obrazek
ChudyNs1
Świeżak

Postprzez cyjanek87 » 11/5/2008, 16:52

dzieki za odpowiedz ale czy nalezy do tej sruby stosowac klej do gwintow?? bo pewnie nigdy nie zaszkodzi no ale wydaje mi sie ze standardowe dokrecenie z uzyciem blokady do kola magnesowego powinno wystarczyc, zaczynam sie bac ze moze cos jest krzywe np kolo magnesowe no ale bylo ono zciagniete za pomoca odpowiedniego sciagacza, a wczesniej nigdy sie samo nie odkrecalo.... jezel ktos mial kiedys taki problem to prosze piszcie pozdrawiam
cyjanek87
Świeżak

Postprzez ChudyNs1 » 12/5/2008, 18:40

Może masz przeciągnięty gwint? Moim zdaniem najlepszym sposobem jest klej do gwintów gdyż niewiem czy cos innego da się z tym zrobic, jedyną tego wadą jest to że możesz mieć problemy z odkręceniem tego, a jesli masz koło na stożku to sprubuj je pożądnie wbić, a następnie zakręć na klej.
>>>>>ZASTOSUJ KLEJ I BĘDZIE OKEJ<<<<<<<<
Pozdr.
<b>>>>>>>>>>>>>>>>Bez Młota To Nie Robota<<<<<<<<<<<<<
Obrazek
ChudyNs1
Świeżak

Postprzez cyjanek87 » 12/5/2008, 20:04

senekkorzenna napisał(a):Jeżeli faktycznie dokręciłeś do oporu i magneto siadło
na klinie bo w zasadzie taki system powinien tam być i zabezpieczyłeś, to jest to ciekawe.Jest jeszcze jeden sposób;ja miałem problem z nakrętką łożyska kierownicy- bo też się bez przerwy odkręcała a była to wina braku podkładki zabezpieczającej.Nie miałem takiej podkładki więc zapunktowałem nakrętkę i trzyma.
Podejrzewam jednak że nie do końca siadło ci magneto bo aby je ściągnąć to potrzeba ściągacza więc przy dokręcaniu też należy dobić do końca ale ostrożnie. :?
dzieki za odpowiedz niema tam zadnego zabezpieczenia!!!a byc powinno??jest jedynie sruba wyglądająca na oryginalną i tyle, zadnych zabezpieczeń. ja tego nie sciagalem tylko mechanik motocyklowy po przeprowadzeniu naprawy silnika i on to puzniej dokrecal , mysle ze o niczym nie zapomnial... bylem u niego dzisiaj i stwierdzil ze czasem tak sie dzieje i trzeba zastosowac klej do gwintow, problem jedynie w tym ze nie mam blokady do kola magnesowego. Bede ja musial albo dorobic, albo kupic bo napewno nic nie bede wkladal w zadne tryby czy cos w tym stylu bo za duzo mialem z tym moto problemow...pozdrawiam
cyjanek87
Świeżak

Postprzez cyjanek87 » 14/5/2008, 20:50

witam zakrecilem na kleju, narazie zrobilem jakies 100km i jest ok pozdrawiam i dziekuje za pomoc!!!
cyjanek87
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê