Opinie o ZX-12R
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Opinie o ZX-12R
Witam wszystkich
Chciałbym spytać czy Kawasaki ZX12R - nadawał by się jako motocykl do turystyki na dłuższe trasy, czy też jest to motocykl typowo na tor i do sportu ?
Rozważam m.in. jego z uwagi na wygląd który mi się bardzo podoba a jest dla mnie jednym z kluczowych czynników. Jednak ważne jest też wygoda i ergonomia więc zadaję powyższe pytanie.
Chciałbym też spytać jak motocykl reaguje na gaz , gdyż jako że preferuję płynną jazdę i dość spokojną chciałbym wiedzieć czy na nim da się tak jeździć, czy też ma on tendencję do nerwowości, agresji i nieprzewidywanych zrywów ?
Czy można do niego mocować torby i bagażniki ?
Patrzyłem też na modele bardziej chopperowe czy też zzr 1400 ale nie bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedź.
Tadeusz
Chciałbym spytać czy Kawasaki ZX12R - nadawał by się jako motocykl do turystyki na dłuższe trasy, czy też jest to motocykl typowo na tor i do sportu ?
Rozważam m.in. jego z uwagi na wygląd który mi się bardzo podoba a jest dla mnie jednym z kluczowych czynników. Jednak ważne jest też wygoda i ergonomia więc zadaję powyższe pytanie.
Chciałbym też spytać jak motocykl reaguje na gaz , gdyż jako że preferuję płynną jazdę i dość spokojną chciałbym wiedzieć czy na nim da się tak jeździć, czy też ma on tendencję do nerwowości, agresji i nieprzewidywanych zrywów ?
Czy można do niego mocować torby i bagażniki ?
Patrzyłem też na modele bardziej chopperowe czy też zzr 1400 ale nie bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedź.
Tadeusz
RIDE HARD, RIDE SMART 

-
Goblin - Świeżak
Ty jedna powinieneś mieć zabronione pisanie tematów
"Chciałbym spytać czy Kawasaki ZX12R - nadawał by się jako motocykl do turystyki na dłuższe trasy, czy też jest to motocykl typowo na tor i do sportu ? "
jeżeli byś sie faktycznie nad tym motocyklem zastanawiał, to znałbyś już bardzo dobrze większość dostępnych modeli motorów i nie zadałbyś takiego idiotycznego pytania... no chyba że to jest Twój pierwszy motor no to tak polecam, po co się męczyć... (ps. hayabusa ma o 100ccm więcej pojemnosci zrobisz jeszcze lepsze wrazenie na kumplach)
Jak ktoś rozważa kupno tego motoru to naprawde powinien wiedzieć do czego ten motor służy, a reszta co chce kupić ten motor a nie wie co to jest, to chyba jedyną styczność z motorami miała na okładce gazety z komarem w roli głównej....
po co wogle zadajesz ciagle głupie pytania/tematy ? co do tej pory miałeś jeśli można wiedzieć ? bo z poziomu postów to można wywnioskować że kumpel z piaskownicy dał Ci się przejechać na swojej motorynce...

"Chciałbym spytać czy Kawasaki ZX12R - nadawał by się jako motocykl do turystyki na dłuższe trasy, czy też jest to motocykl typowo na tor i do sportu ? "
jeżeli byś sie faktycznie nad tym motocyklem zastanawiał, to znałbyś już bardzo dobrze większość dostępnych modeli motorów i nie zadałbyś takiego idiotycznego pytania... no chyba że to jest Twój pierwszy motor no to tak polecam, po co się męczyć... (ps. hayabusa ma o 100ccm więcej pojemnosci zrobisz jeszcze lepsze wrazenie na kumplach)
Jak ktoś rozważa kupno tego motoru to naprawde powinien wiedzieć do czego ten motor służy, a reszta co chce kupić ten motor a nie wie co to jest, to chyba jedyną styczność z motorami miała na okładce gazety z komarem w roli głównej....
po co wogle zadajesz ciagle głupie pytania/tematy ? co do tej pory miałeś jeśli można wiedzieć ? bo z poziomu postów to można wywnioskować że kumpel z piaskownicy dał Ci się przejechać na swojej motorynce...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
chlopcze kolorowy ty pytasz czy zx12 plynnie reaguje na dodanie gazu?? skad ty sie wzioles?? a jak myslisz jak jest?? to nei simson ze musuisz sie z nim szarpac!! lol trzeba cos z toba zrobic
zanim wezmiesz sie za pisanie tematow poczytaj forum troche
zanim wezmiesz sie za pisanie tematow poczytaj forum troche
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
Rany. Czy tu wszyscy pałąją taką agresją. ???
Zadałęm zwyczajne pytanie. Jeśli ktoś uważa że się nie nadaje wystarczy że napisze , że nie.
Jeśli ktoś ma inny pomysł to niech zaproponuje.
A jeśli komuś się posty nie podobają to niech poczyta inne, a nie zaraz w każdym poście chce sobie ponabijać punktów głupim krytykowaniem wszystkiego co się da.
Czy zawsze pod każdym tematem musicie pisać coś nie na temat. ??
Jak nie macie nic do powiedzenia w temacie to po prostu nie piszcie i będzie temat bez odpowiedzi.
A w tym przypadku być może znajdzie się ktoś kto jeździ na ZX12 i odpowie czy tak czy tak jest.
Najwyraźniej w polskim internecie wolność pytań to coś obcego !!!
Jedynie wolność ma chamstwo i agresywna krytyka pod przykrywką władzy !!!
PS: Czy któryś z panów którzy odpowiedzieli na ten post, miało osobiste doczynienia z ZX12 ?? Bo mi się zdaje że raczej nie.
Bezładny krzyk i nic innego.
Jak ktoś kiedyś powiedział "NIe ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" - i to najwyraźniej się sprawdza.
Zadałęm zwyczajne pytanie. Jeśli ktoś uważa że się nie nadaje wystarczy że napisze , że nie.
Jeśli ktoś ma inny pomysł to niech zaproponuje.
A jeśli komuś się posty nie podobają to niech poczyta inne, a nie zaraz w każdym poście chce sobie ponabijać punktów głupim krytykowaniem wszystkiego co się da.
Czy zawsze pod każdym tematem musicie pisać coś nie na temat. ??
Jak nie macie nic do powiedzenia w temacie to po prostu nie piszcie i będzie temat bez odpowiedzi.
A w tym przypadku być może znajdzie się ktoś kto jeździ na ZX12 i odpowie czy tak czy tak jest.
Najwyraźniej w polskim internecie wolność pytań to coś obcego !!!
Jedynie wolność ma chamstwo i agresywna krytyka pod przykrywką władzy !!!
PS: Czy któryś z panów którzy odpowiedzieli na ten post, miało osobiste doczynienia z ZX12 ?? Bo mi się zdaje że raczej nie.
Bezładny krzyk i nic innego.
Jak ktoś kiedyś powiedział "NIe ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" - i to najwyraźniej się sprawdza.
RIDE HARD, RIDE SMART 

-
Goblin - Świeżak
No wiec tak... ZX-12R nalezy do przedzialu motocykli []Sportowo-Turystyczne[] Jest to jeden z najszybszych seryjnych motocykli. Z kolei oferuje równiez znakomita dynamike i wygode podróżowania
- 1199 ccm
- 131 kW (178 KM)/ 10500 obr/min
- 213 kg suchej wagi
- 300 km/h szybkosc max
Jak widzisz nie jest to motocykl typowo turystyczny co mozesz auwazyc po samej stylistyce...
Do turystyki polecal bym :
- Honde VFR
- Triumph Sprint ST
Ale i tak wybór nalezy do ciebie...
- 1199 ccm
- 131 kW (178 KM)/ 10500 obr/min
- 213 kg suchej wagi
- 300 km/h szybkosc max
Jak widzisz nie jest to motocykl typowo turystyczny co mozesz auwazyc po samej stylistyce...
Do turystyki polecal bym :
- Honde VFR
- Triumph Sprint ST
Ale i tak wybór nalezy do ciebie...
- Mr. WU
- Świeżak
Jezeli preferujesz spokojna jazde to po co ci dwunastka?
Jechalem raz na motocyklu kolegi. To jest samolot. Odrzutowiec. Reakcja na gaz atomowa. Nie nadaje sie do turystyki.
P.S Taka odpowiedz chciales przeczytac?
Jechalem raz na motocyklu kolegi. To jest samolot. Odrzutowiec. Reakcja na gaz atomowa. Nie nadaje sie do turystyki.
P.S Taka odpowiedz chciales przeczytac?
gsx-r 750
- Mortifer
- Świeżak
thores napisał(a):Thrillco leczy swoje kompleksy bo nie potrafi sie odnaleśc w rzeczywistosci a tutaj mysli ze jest kimś LOL;)
thores zanim wydasz kolejny profil psychologiczny na temat kogokolwiek to może jednak postaraj się o zdobycie minimum wiedzy na temat danej osoby-to samo czyń z motocyklami o których się wypowiadasz.
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Pisz tak dalej a napewno ktoś udzieli Ci sensownej odpowiedzi...rece opadają. Powiedz mi tylko-czy ty w ogóle widziałes z bliska jakiś motocykl??
ZX12R-sprzet fajny, duży i nie tak dziwny jak hayabusa-choć tak samo szybki a nawet ciut szybszy. pozbawiony wiekszych wad poza bardziej sportowym charakterem spośród wszystkich superszybkich turystyków (Busa i XX). Coś konkretniej??Prosze o nastepne pytania:)Poza tymi dotyczacymi samej jazdy bo nie jeździłem.
ZX12R-sprzet fajny, duży i nie tak dziwny jak hayabusa-choć tak samo szybki a nawet ciut szybszy. pozbawiony wiekszych wad poza bardziej sportowym charakterem spośród wszystkich superszybkich turystyków (Busa i XX). Coś konkretniej??Prosze o nastepne pytania:)Poza tymi dotyczacymi samej jazdy bo nie jeździłem.
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości