TVN Turbo - Wypadek, przypadek.
• Strona 1 z 1
TVN Turbo - Wypadek, przypadek.
Włączyłem przez przypadek wspomniany w tytule program i akurat przedstawione były dwa wypadki z udziałem motocyklów. Co warte zauważenia, daleko im było od tendencyjności. Pierwsze zdarzenie było spowodowane przez kierującego samochodem który wymusił pierwszeństwo. Zarówno policjanci jak i redaktor zwrócił uwagę na błędne, stereotypowe postrzeganie motocyklisty jako sprawcę wypadu. Wypadek miał chyba miejsce we Warszawie a kierujący prowadził Kawasaki GPZ 500.
Drugi wypadek to już typowa, szczeniacka zagrywka. Rozbity GSX-r 600 (po strzępach tylnego zadupka), prowadzony przez gówniarza bez prawa jazdy i co lepsze - bez kasku. Niewiele się stało samemu kierowcy, z motocykla nie zostało nic. Całe szczęście, nikt nie ucierpiał. Poza pogadanką o nieodpowiedzialności też żadnego bicia piany o dawcach i tym podobnych.
Ogólnie, jestem bardzo mile zaskoczony dość nietypowym, przyjaznym spojrzeniem na motocyklistów. Sami przyznacie, że to dość wyjątkowe w relacjach medialnych - w szczególności jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju zdarzenia drogowe.
Drugi wypadek to już typowa, szczeniacka zagrywka. Rozbity GSX-r 600 (po strzępach tylnego zadupka), prowadzony przez gówniarza bez prawa jazdy i co lepsze - bez kasku. Niewiele się stało samemu kierowcy, z motocykla nie zostało nic. Całe szczęście, nikt nie ucierpiał. Poza pogadanką o nieodpowiedzialności też żadnego bicia piany o dawcach i tym podobnych.
Ogólnie, jestem bardzo mile zaskoczony dość nietypowym, przyjaznym spojrzeniem na motocyklistów. Sami przyznacie, że to dość wyjątkowe w relacjach medialnych - w szczególności jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju zdarzenia drogowe.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Też widziałam ten odcinek i jestem równie pozytywnie zaskoczona. W tym programie są upierdliwi i wredni jeśli chodzi o brawurę i głupotę na drogach, chociaż czasami doszukują się perfidii kierowców w sytuacjach, kiedy naprawdę nie było innego wyjścia (jakieś pokręcone krzyżówki w Wa-wie np.)
Wczoraj aż nawet chciałoby się powiedzieć sympatycznie podeszli do motocyklistów.
Szkoda tylko, że na TVN Turbo tak mało mówi sie o motorach, przecież moto też może być turbo i nie każdy motocyklista to wariat. Ale może to się zmieni, niedawno bodajże w "Jezdzie Polskiej" też coś mówili o bezpieczeństwie na moto. Poza tym sezon zaczął się już na dobre, więc będą wręcz musieli coś napomnkąć
Wczoraj aż nawet chciałoby się powiedzieć sympatycznie podeszli do motocyklistów.
Szkoda tylko, że na TVN Turbo tak mało mówi sie o motorach, przecież moto też może być turbo i nie każdy motocyklista to wariat. Ale może to się zmieni, niedawno bodajże w "Jezdzie Polskiej" też coś mówili o bezpieczeństwie na moto. Poza tym sezon zaczął się już na dobre, więc będą wręcz musieli coś napomnkąć

Etsy (otwórz link)
-
Krejzi.Mery - Bywalec
No i "napomknęli" wczoraj o 17:30 - super kompaktowy test Harleya Big Boba. Kilka zdań na temat, dwa ujęcia kameryna moto i prowadzącego i... po zawodach... a dopiero co nalewałem sobie pepsi i otwierałem czipsy! Szit - rzekłem
! To się naoglądałem o motocyklach w TVNTurbo!
!! TVN Turbo bądźcie bardziej moto! Bierzcie przykład z Motoroli - hello moto??!!

!! TVN Turbo bądźcie bardziej moto! Bierzcie przykład z Motoroli - hello moto??!!
Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Play it safe or play it cool!
-
Genji - VIP Ścigacz.pl
-
Krejzi.Mery - Bywalec
• Strona 1 z 1