Zobacz wÄ…tek - Pilnie potrzebna pomoc!
NAS Analytics TAG

Pilnie potrzebna pomoc!

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Pilnie potrzebna pomoc!

Postprzez wszystko przede mnÄ…... » 6/9/2006, 13:05

Witam wszystkich! Pewnie pytania które zadam pojawiały się juz wcześniej, ale ja dam je w skondensowanej formie :wink: Na wstępie powiem, że na motocyklach znam się jak świnia na pieprzu, ale chciałbym poczynić postępy.. Mam zamiar kupić motocykl (nie wiem jeszcze co to będzie-tutaj też liczę na Waszą pomoc) i nie wiem jak się do tego zabrać. Nie posiadam prawa jazdy na motocykl i gdyby była taka mozliwość to chciałbym coś kupić do jeżdzenia, na co wystarczyłaby tylko karta motorowerowa. Ale w ostateczności.. Chciałbym kupić jakiś sprzęt w Polsce (nie chcę się bawić w sprowadzanie z zza granicy), który byłby pewny po względem technicznym i oczywiście ze wszelką wymagana dokumentacją przez prawo (bo na tym też się niestety nie znam..) Na zakup motocykla+wszelkie niezbędne opłaty dysponowałbym sumą ok.3600 zł. Wiem, że nie jest to szał, ale myślę że może można coś "zjadliwego" za to kupić. Co do moich preferencji w użytkowaniu: potrzebuję motocykla do jeżdzenia a nie ścigania się, takiego który pozwoli mi swobodnie przejechać 100 km drogą, którym mogłbym jeździć po mieście itd. Osiągów technicznych nie musi mięc oszałamiających (zdaję sobie sprawę że w tej cenie te osiągi będą raczej średnie bądź może trochę poniżej średniej :wink: ), wystarczy żeby byl w dobrym stanie technicznym, dobrze wyglądał (nie musi być to wygląd ścigacza), korzystna cena na pewno będzie atutem. Post jest długi, ale wynika to z mojej niewiedzy i liczę że będzie ona uzupełniona waszymi poradami :) Pozdrawiam
wszystko przede mnÄ…...
Świeżak

Postprzez Kaja » 6/9/2006, 13:22

ale w czym ta pomoc?
żeś się napocił a i tak dalej nic z tego nie wynika :wink:
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez wszystko przede mnÄ…... » 6/9/2006, 15:06

Pomoc jeśli chodzi o rodzaj sprzętu jaki mogę kupić (np.skuter, enduro itd.)- w cenie 3600zl. Czy lepiej kupic coś starszego,np. jakiegoś ścigacza (o ile za tyle bym go dostał..) czy może lepiej wtedy jakiś np.skuter ale nowszy? Generalnie chce kupić jakiś jednoślad do jeżdżenia-w cenie którą podałem, ale nie mam prawa jazdy na motor i zastanawiam się co będzie w moim przypadku lepsze- zrobić "papiery" na motor czy wziąć jakiś w miarę fajny sprzęt którym mógłbym jeździć tylko na karcie motorowerowej. Więc pytam-za 3600zł co byście osobiście kupili do jeżdżenia nie mając "papierów" na motor? :)
wszystko przede mnÄ…...
Świeżak

Postprzez mar111cin » 6/9/2006, 15:30

kup sobie jakąś 80siątke zarejestrowaną na motorower, teraz pełno jest takich na allegro. na skutery się nawet nie patrz, no chyba ze lubisz kosić trawe w ogrodzie. Skuter to w porównaniu do motorka zero przyjemności z jazdy. Najlepiej jakby motorower ten był produkcji japońskiej, wbrew pozorom do nich najłatwiej o części i jest to bezproblemowe. Produkcji włoskiej czy hiszpańskiej nie polecają na tym forum, bo panuje opinia że to niezbyt udane konstrukcje, jak ma się to w praktyce to tego nie wiem. Nie patrz się też na motory które już dawno są pełnoletnie, bo to się równa sporemu problemowi. tak że wszystko przed 90rokiem zdecydowanie odpada. To już jest bardzo intensywnie używany złom z którym mogą być tylko problemy i szybko sie zrazisz...

Na forum bardzo często polecali yamahe DT80 jako bardzo dobry motorek, mi się wydaje że z niego też będziesz bardzo zadowolony, nadaje sie do wszystkiego i po mieście pojeździsz i do lasu idzie się wybrać. A ceny tych motorków są takie że bardzo dobry rocznik można trafić już za tą cenę. A jak się na takim wywrócisz to napewno nie będziesz zaraz miał takiego kosztorysu naprawy jak na plastikowym ścigaczu.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 6/9/2006, 16:21

Dobrze Ci mar111cin radzi.
Poszukaj sobie DT 80,to sprytne i małe enduro ktore przy wywrotce nie zrujnuje Twojego portfela.
Ale pamietaj zeby zabrac ze soba jakiegos znawce jednosladow bo skoro jestes laikiem to nasi wspaniali rodacy moga Ci wcisnac jakiegos podpicowanego złoma...
Wiec powodzenia na nowej drodze zycia :wink:
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mafioza » 6/9/2006, 16:37

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=125962277 takie coÅ› sobie kup zobacz koniecznie!!!!!!!!
mafioza
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez misiek_zx6r1 » 6/9/2006, 16:57

cos mi Wiejskim Sprzetem Kaskaderskim zajechalo.... :P
VOLVO FH12 Globtrotter
misiek_zx6r1
Świeżak

Postprzez wszystko przede mnÄ…... » 6/9/2006, 17:54

Bardzo dziękuję za porady :!: Jeśli na coś się juz zdecyduje to na pewno wezmę ze sobą kogoś biegłego w tym temacie :) Ale Yamaha-brzmi fajnie :wink: Co do tego linka... na razie takie Kawasaki, z taka pojemnościa nie wchodzi w grę :wink: ale dzięki za poprawę humoru.Pozdrawiam!
wszystko przede mnÄ…...
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości

na górê