Pomysł na chowaną rejstrację
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przyszedł mi do głowy pewien pomysł a mianowice zrobienie małego komputerka pokładowego który pokazywałby przyśpieszenie a jako dodatkową funkcje dodać możliwość wystarowania serwomechanizmu w zależności od prędkości.Aby nie kopać w instalacji motocyklowej zastosowałbym akcelerometer,jakiś mikrokontroler np a rodziny AVR(atmega8,16) i tani wyświetlacz kolorowy np od komórki i wyszło by coś na kształ tego

-
panmechanik - Świeżak
Z tego co przypominam sobie Priple, to wyglądało to jak zwykły plastik ochronny na rejestrację. Więc względnie bezpieczne.
Pomysł z automatyką nie jest zły, tylko że trzeba by to rozwiązać z głową by rejestracja w okolicach prędkości zmiany nie skakała. jakiś bufor który składa rejestrację przy 70 km/h i nie otwiera dopóki nie spadnie pod 60. Coś takiego.
Pomysł z automatyką nie jest zły, tylko że trzeba by to rozwiązać z głową by rejestracja w okolicach prędkości zmiany nie skakała. jakiś bufor który składa rejestrację przy 70 km/h i nie otwiera dopóki nie spadnie pod 60. Coś takiego.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Ja próbowałem wczoraj na elektromagnes zrobić ale mam słaby troszkę;/ Poza tym jest taka wada że można opuścić ale nie można podnieść. Jutro kupuje siłownik od centralnego i będę kombinował bo to raczej lepszy patent.
Jeśli chodzi o tą zmienną tablice made in china to jestem pełen podziwu takiego pomysłu.... ciekawi mnie jak to jest możliwe.
Jeśli chodzi o tą zmienną tablice made in china to jestem pełen podziwu takiego pomysłu.... ciekawi mnie jak to jest możliwe.
- sezax
- Świeżak
- fandzoilisz
- Bywalec
tez chciałbym mieć taki patent w motongu.. ale tylko z jednego powodu... fotoradary.
Moze sam zawias wystarczy i przy predkosci powiedzmy 70 tablica bedzie sie sama unosiła?
Ale nie wiem czy to jest mozliwe.. potrzebny byłby jakis mar111cin aby to obliczyc
Moze sam zawias wystarczy i przy predkosci powiedzmy 70 tablica bedzie sie sama unosiła?
Ale nie wiem czy to jest mozliwe.. potrzebny byłby jakis mar111cin aby to obliczyc

-
turboponczek - MEGA TROLL
heh to teraz mi pojechałeś
a tak szczerze jak już coś takiego chcesz zrobić, to najlepszym materiałem byłaby zwykła taśma klejąca, taka biurowa. Lekka, miękka i do tego niech ktoś spróbuje ją zerwać na rozciąganie. Wystarczyłoby zrobić płaski otwór u gory tablicy, przeciągnąć taśme i przy prędkości tablica by napewno się podnosiła.

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Jak chcecie jeździć bez tablicy to po prostu ją odkręćcie a nie jakieś kombinacje. Taki tematu już się przewija któryś raz. W zeszłym roku? w Wawie właśnie ruszył pościg za kolesiem bo nie miał tablicy (miał schowaną na zawiasie)
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
bylo kilka razy pisane na ten temat. chlopie zdejmij i jedzij bez jak masz zamiar lamac prawo po co ci chowac ?
w niczym kobieta nie wyglÄ…da tak dobrze, jak w niczym!
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««

C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
-
zzzubek - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 46 gości