Wyswietlacz biegów "psuje" obrotomierz
• Strona 1 z 1
Wyswietlacz biegów "psuje" obrotomierz
Witam. Mam problem którego rozwiązania nie moge znalezc od kilku dni, przeszukalem caly internet i nigdzie nawet nie znalazlem podobnego problemu. Mianowicie próbuje zainstalowac wyswietlacz biegów firmy GPT w mojej hondzie cbr1000rr 2004 rok. Ten wyswietlacz ma 4 kabelki które odpowiednio kolorami lutuje się do kabelków w wiązce za zegarami. Podłączam wszystkie kabelki tak jak producent podaje w instrukcji do mojego modelu motocyklu i lipa. Wyswietlacz biegów działa ale za to przestał działać obrotomierz, wskazówka po prostu leży. Gdy przekrecam stacyjke to wskazówka leci w góre i w dół tak jak zwykle, wiec prąd jest, inne wskazania takie jak prędkosc, temperatura itp działają bez zarzutu. Gdy odłącze kabelek który sie "wczepia" do kabelka zółto/zielonego odpowiedzialnego za przesylanie informacji o obrotach to wskazówa tachometru znów działa poprawnie. Złącze kabelki znowu i wskazówka znów nie działa...
Ktoś ma jakiś pomysl co moze byc problemem? uszkodzony wyswietlacz biegow? czy może wpiąć sie w kabel od obrotów w jakis inny sposób?
Ktoś ma jakiś pomysl co moze byc problemem? uszkodzony wyswietlacz biegow? czy może wpiąć sie w kabel od obrotów w jakis inny sposób?
- PekuDublin
- Świeżak
Re: Wyswietlacz biegów "psuje" obrotomierz
Prawdopodobnie miejsce w ktore wpinasz jest slabo obciazalne.
Potrzebujesz inny typ wyswietlacza biegow, najlepiej taki, ktory podlacza sie do wiazki diagnostycznej.
Potrzebujesz inny typ wyswietlacza biegow, najlepiej taki, ktory podlacza sie do wiazki diagnostycznej.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości