Tylny amortyzator R6
• Strona 1 z 1
Tylny amortyzator R6
Cześć, albo fatalnie szukam w internecie albo nie ma żadnego większego wątku dotyczącego tylnego amortyzatora z r6.
jest tu może ktoś kto mógł by mi więcej powiedzieć na temat tego elementu ?
Mianowicie chodzi o to że rozciekł mi się amortyzator w moim moto (r6 rj03 2002r)
szukałem dużo i doszedłem do wniosku że są one nierozbierane (proszę sie nie śmiać dla mnie nie było to takie oczywiste bo ponoć nie wszystkie) i możliwa jest tylko wymiana, zastanawiam się czy wymienić na nowy zamiennik czy podejdzie jakiś używany ale z nowszych modeli r6. czy mocowania na to pozwolą bez zmieniania i dorabiania elementów, czytałem że ktoś tak robił z innymi motocyklami i potrzebował dorobić tuleje mimośrodową żeby mu to spasowało.
Chce też uwzględnić to że chce dać inny używany z nowszego modelu bo te z rj03 już są troszke stare i że trafi sie na takie samo padło jak ten, jeżeli jednak to głupi pomysł to dajcie może link do jakiegoś zamiennika. bardzo dziękuje
jest tu może ktoś kto mógł by mi więcej powiedzieć na temat tego elementu ?
Mianowicie chodzi o to że rozciekł mi się amortyzator w moim moto (r6 rj03 2002r)
szukałem dużo i doszedłem do wniosku że są one nierozbierane (proszę sie nie śmiać dla mnie nie było to takie oczywiste bo ponoć nie wszystkie) i możliwa jest tylko wymiana, zastanawiam się czy wymienić na nowy zamiennik czy podejdzie jakiś używany ale z nowszych modeli r6. czy mocowania na to pozwolą bez zmieniania i dorabiania elementów, czytałem że ktoś tak robił z innymi motocyklami i potrzebował dorobić tuleje mimośrodową żeby mu to spasowało.
Chce też uwzględnić to że chce dać inny używany z nowszego modelu bo te z rj03 już są troszke stare i że trafi sie na takie samo padło jak ten, jeżeli jednak to głupi pomysł to dajcie może link do jakiegoś zamiennika. bardzo dziękuje

- patpl2325
- Świeżak
Re: Tylny amortyzator R6
czy pasuje nie wiadomo, moze sie znajdzie ktos kto montował i wie - powodzenia w czekaniu, pewnie ci sezon sie skonczy
uzywany to moze byc dobra opcja, nie ma limitu kilometrów czy lat w którym amorki nadaja sie do wyrzucenia, z nowszego rocznika wcale nie musi byc w lepszym stanie. mozna iść w dedykowany zamiennik, nowoczesny zamiennik moze byc lepszy od starego oem - ale tez nie musi, troche zalezy od konstrukcji

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Tylny amortyzator R6
Polecam zgłosić się do jednej z firm regenerujących amortyzatory. Dokonałem takiej usługi z amorem tylnym od hondy vfr rc46 800 FI z 2001 roku, który dla wielu też był nierozbieralny i nie nadawał się w żaden sposób do regeneracji. Nic bardziej mylnego. Amortyzator został zregenerowany bez problemu i działa jak nowy. Polecam. Firma to http://www.sanchez.com.pl/
Nie jeden amor u nich regenerowałem, zawsze perfekcyjnie wykonana praca i przystępne ceny jak i porady.
Nie jeden amor u nich regenerowałem, zawsze perfekcyjnie wykonana praca i przystępne ceny jak i porady.
Jest: Honda VFR RC46 800, Yamaha WR250F, Vespa ET4 125, WFM M06
Było: Jawa 50, 250 353, 175 354, Awo 425 Tourist, Jawa Perak 250, MZ ES 250/1, Suzuki DRZ 400 SM, Suzuki Bandit GSF 650, Honda VFR RC46 800
Było: Jawa 50, 250 353, 175 354, Awo 425 Tourist, Jawa Perak 250, MZ ES 250/1, Suzuki DRZ 400 SM, Suzuki Bandit GSF 650, Honda VFR RC46 800
-
erka82 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości